utorak, 5. siječnja 2021.

THE BEST OF 2020 - DEKORATIVA

 


Ne sjećam se kada sam kupila toliko makeup proizvoda kao prošle godine. Za ovaj post izabrala sam samo one proizvode koje sam 2020. godine prvi put koristila i koje bih ponovo kupila. 

Tekuća pogloga:

Na žalost, zbog nošenja maske, nisam uspjela testirati sve tekuće pudere koje imam. Najbolje podloge idu točno ovim redom:
Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick i Lancome Skin Feels Good koje ću posebno recenzirati.



Korektor:

Odličan drogerijski korektor mi je L`Oreal Infaillible More Than Concealer (recenzija) koji ima kremastu teksturu i ne ističe bore oko oka. 


Rumenilo:

Većinom sam koristila suptilna rumenila i prvi put testirala YLS Couture Blush (recenzija) u nijansi Nude Blouse 5. Riječ je o jako kvalitetnom rumenilu svilenkaste teksture koje se može aplicirati suhim ili mokrim kistom.


Clarins Blush Prodige Illuminating Cheek Colour ima predivnu svilenkastu teksturu.



Kremasto sjenilo:

Velika sam ljubiteljica kremastih sjenila za oči jer se s njima lako radi i odlična su mi za brzi dnevni look. 
By Terry Ombre Blackstar je prvi proizvod ovog luksuznog francuskog brenda koji sam kupila. O nijansi Bronze Moon pisala sam OVDJE.



Palete sjenila:

Nedavno sam recenzirala Too Faced Battered Rum paletu sjenila u koju sam doslovno zaljubljena. 


Tarte Rainforest of the Sea Volume 2 (recenzija) je još jedna paleta sjenila koju sam rado koristila. Tekstura ovih sjenila je puderasta i baš uživam raditi s njima.


Moram spomenuti i Natasha Denona Mini Zendo paletu sjenila (recenzija) iako ne mogu reći da mi je tekstura svih sjenila u ovoj paleti draga. Velika želja mi je imati ND Glame paletu sjenila i nadam se da je u ove godine uspjeti kupiti na nekom sniženju.


Prvi put sam kupila Juvia`s Place Nubian paletu sjenila za oči (recenzija) i oduševila se pigmentiranošću i teksturom ovih sjenila. 




Maskara za oči:

U 2020. godini baš sam zavoljela ove dvije maskare za oči: 
Make Up Factory Dream Eyes (recenzija


Maybelline The Falsies Lash Lift je odlična drogerijska maskara za oči. Po opisu proizvođača maskara bi trepavicama trebala dati dramatičnu dužinu i volumen tj ekeft umjetnih trepavica. Kako ja imam loše trepavice, ne mogu se pohvaliti dramatičnim volumenom koji ova mskara ostavlja, ali drastično poboljša izgled mojih trepavica u smislu duljine i volumena. Maskara ima četkicu sa sintetičkim dlačicama koja odlično zahvati i razdvoji trepavice. Ovu maskaru koristila sam svaki dan i mislim da ću je ponovo kupiti. Cijena maskare je oko 70kn.



Olovka za oči:

Sve olovke za oči koje imam su drogerijske, a najdraže su mi Bourjios i Artdeco. Po preporuci s Instagrama kupila sam Chanel Stylo Ombre et Contour olovku koja je opisana kao višenamjenski proizvod: može se koristiti kao kremasto sjenilo (za tu svrhu ima lošiju pigmentaciju), kao eyeliner ili je možete staviti na water line. Ja sam je koristila kao eyeliner i za to mi je odlična. Naime, ja ne koristim klasični eyeliner niti radim oštru crtu na gornjem kapku jer moji kapci su spušteni, a u skladu s godinama imaju i bore. Zato crtu volim "omekšati" tj malo izblendati kistom. Nijansa koju imam je Electric Brown 04 (tamno smeđa nijansa) odlično se uklopi u svaki makeup look. Jako je važno brzo raditi s ovom olovkom jer se brzo suši. Na očima mi traje cijeli dan, a jedina mana je što uz olovku ne dobijete i šiljilo kako bi vrh olovke uvijek bio oštar. 
Ako tražite klasično kremasto sjenilo ili klasični eyeliner, onda ova olovka nije za vas. Cijena olovke je oko 300kn.



Ruž za usne:

Nikada manje nisam nosila ruž za usne nego u 2020. godini. Zbog korone i maske na licu svi moji pokušaji nošenja ruža su neslavno završili. Međutim, nisam ih prestala kupovati.
Otkirla sam Kiko Milano predivnu formulu ruževa iz linija Velvet Passion  Powder Power (recenzija)


Pat McGrath Labs Lust ruževi za usne su me oduševili prvo svojim pakiranjem, a onda i teksturom (recenzija). Žao mi je što mi za Black Friday nisu stigla dva njena ruža koja su na sniženju bila po 98kn.


Testirala sam i novu liniju MAC ruževa za usne Powder Kiss te kupila poznatu nijansu Mandarin O (recenzija).


Dior ruževi za usne su mi najdraži HE ruževi i definitivno su obilježili 2020. godinu. Prvo sam kupila Dior Rouge Dior Lipstick (recenzija) u nijansi In Paris. Topla ružičasta nijansa i ugodna kremasta tekstura me uvijek privuku kod ovih ruževa. 


Testirala sam i njihov mat ruž Dior Rouge Dior Comfort & Wear u nijansi Hypnotic Matte 481. Karakteristika ovog ruža je da dugo ostaje na usnama (ne baš 16 sati kako proizvođač navodi) i pruža jako ugodan osjećaj bez isušivanja usana. Formula ruža obogaćena je maslacem manga, hijaluronskom kiselinom, ceramidima i Luffa uljem (biljka iz porodice tikava). Pigmetnacija ruža je odlična, a završnica je mat do polu mat. 
Nijansa  Hypnotic Matte 481 je ružičasto smeđa nijansa sa polu mat završetkom. Boja je bogata, puna, neprozirna a pigmentiranost je odlična. 




Dior Addict Stellar Shine je nova linija Dior Addict ruževa za usne koji su prije svega zaduženi za hidrataciju i njegu usana (recenzija).


Definitivno najdraža linija Dior ruževa za usne mi je Diorific (recenzija).



Ovo bi bili moji najdraži makeup proizvodi koje sam koristila u 2020.godini, a koji su vaši?
Pišite mi u komentarima









































 







2 komentara

  1. Meni je ovo godina u kojoj nisam skoro ni kupovala šminku, žao mi kupovat kad ne možeš nigdje pošteno ni prošetati :( S tvog popisa sam probala Estee Lauder Double Wear i Clarins rumenilo i top su :) Moram probat ovu maskaru, nijedna da me ostavi ono baš oduševljenu, a jedino njih još kupujem, pošto se eto oči još vide :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Godina je cijela bila bez veze, nisam ni ja stigla testirati sve što sam kupila. Nadam se da će ti se maskara svidjeti

    OdgovoriIzbriši