utorak, 24. svibnja 2022.

AVENE HYDRANCE UV LEGERE SPF30 EMULZIJA

 


Drage moje, ovim postom počinje serija postova o kremama sa zaštitnim faktorom koje sam testirala protekla dva mjeseca. 
Znate da ja volim dermokozmetiku pa sam današnji post posvetila Avene Hydrance UV Legere Emulziji.
Avene, francuski ljekarnički brend, svoje korijene vuče iz malog mjesta Avene smještenog na jugu Francuske. Danas, ovaj brend svoje proizvode prodaje u preko 100 zemalja širom svijeta. 
Glavni sastojak svih njihovih proizvoda je Avene termalna izvorska voda čija su ljekovita svojstva ukomponirana sa cijenjenom tehnologijom francuske kozmetike.


Kada spomenemo Avene kreme koje sadrže zaštitni faktor svima prvo na pamet padnu kreme za zaštitu lice i tijela koje koristimo na plaži. 
Avene Hydrance UV Legere Emulzija nije vodootporna i namijenjena je svakodnevnoj zaštiti lica na gradskim ulicama.

Važnost redovitog korištenja proizvoda sa spf zaštitom:
Među svim vanjskim ujecajima na kožu lica sunčevo zračenje je najštetnije. Znamo da sunce potiče stvaranje vitamina D, ali prekomjerno izlaganje UVA i UVB zrakama bez zaštite dovodi do preuranjene pojave bora, hiperpigmentacije pa u ekstemnim slučajevima i melanoma.
Često žene ne koriste kreme sa spf faktorom iz bojazni da će im se začepiti pore i  na lic pojaviti komedoni ili akne. Ako kreme saspf zaštitom pravilno nanosite i pravilno skidate sa lica, ništa od gore navedenog se neće dogoditi. 
Dakle, krema sa spf zaštitom stavlja se kao zadnji korak u njezi lica (nakon aktivica i proizvoda za hidrataciju). Zašto? Zato jer svi skincare proizvodi imaju različitu veličinu molekula i prodiru u različite slojeve naše kože. Ako proizvode sa spf zaštitom stavite prve na kožu, oni će ostati "sjediti" na koži i onemogućit će djelovanje (prodiranje u dublje slojeve kože) svim ostalim proizvodima. Tako će se pore na koži začepiti i nastat će komedoni. 
Važno je prije spavanja temeljito ukloniti svaki proizvodvod koji sadrži zaštitni faktor. 
Ovi proizvod se sa kože potpuno može ukloniti jedino uljnim čistačima koje koristimo za skidanje makeupa. Tek nakon toga se umijemo sa nekim blagim gelom za umivanje lica. 
Ako pravilno nanosimo i skidamo sa lica kreme sa zaštitnim faktorom, tek tada možemo bez straha uživati u njima.



Pakiranje i tekstura:
Emulzija dolazi u mekoj plastičnoj tubi i sadrži 40ml proizvoda. Meka plastika nam omogućava da iskoristimo i posljednju kap proizvoda.
Kako u naslovu piše, ovdje je riječ o emulziji čija je tekstura puno lagnija od teksture kreme pa je vole osobe sa mješovitom i masnom kožom lica. 
Emulzija naginje tekućoj teksturi i lako se razmazuje po licu. 



Emulzija na licu ne ostavlja bijeli trag i već kroz minutu se potpuno upije u kožu. Dakle riječ je o jednoj vrsti "dry touch" proizvoda koji je izvrsna posloga za makeup.
Prema navodu proizvođača ova emulzija je svojim sastavom posebno pogodna za osjetljivu kožu što znači da ne sadrži umjetne mirise ni sastojke koji bi potencijalno mogli irtirati kožu.

Sastav:

Avene hydrance UV Legere Emulzija sadrži patentirani kompleks Cohederm koji dugotrajno umiruje i hidrira gornje slojeve kože dok Avene termalna voda djeluje protiv iritacija kože. 


Moje mišljenje:
 Avene Hydrance UV Legere Emulziji sam koristila tijekom ožujka i polovice travnja (dok nisu porasle temperature). Zbog svoje lagane i brzoupijajuće teksture moja koža je jako voli. Odlična je podloga za bilo koji tekući puder. Prije emulzijesam na lice stavila aktivicu (niancinamid ili vitamin C) a onda lagani serum sa hijaluronskom kiselinom. Za osobe sa masnom kožom lica mislim da bi emulziju bilo dovoljno samostalno koristiti. 
Kada je vrijeme postalo toplije, ova emulzija je postala "prejaka" mojoj mješovito/normalnoj koži lica. Tada sam počela koristiti proizvode sa još laganijom teksturom o kojima ću vam pisati u drugom postu. 
 Avene emulzija sadrži SPF30 što je meni optimalno tijekom hladnijeg dijela godine, a tijekom proljeća i ljeta obavezno koristim veći zaštitni faktor. 
Također, postoji i Rich verzija ove kreme koja je posebno formulirana za suhu kožu lica.
Moja kože lica je dobro reagirala na Avene Hydrance UV Legere Emulziju i nije mi izazvala komedone na licu.
Drago mi je da sam pronašla još jedan ljekarnički proizvod sa spf zaštitom koji odgovara mojoj koži lica.
Avene Hydrance UV Legere Emulziju možete kupiti na Notino web shopu.


PR post 


Kreme sa spf zaštitom koje sam recenzirala na blogu:
7. Eucerin Dry Touch Aerosoli SPF50
19. Avene Tinted Fluid Spf 50

Nema komentara