petak, 24. srpnja 2015.

EUCERIN: Dry touch aerosoli SPF 50

Razumno izlaganje sunčevim zrakama ima blagotvoran utjecaj na čovjeka. Ali, ako se prekomjerno izlažete suncu štetni utjecaji su višestruki.
Zato je neophodno kožu zaštiti prije odlaska na plažu. Pri tome uvijek birajte preparate koji će vam pružiti zaštitu od UVA i UVB zraka.
UVA zrake prodiru dublje kroz kožu i između ostalog su odgovorne za pojavu melanoma.

UVB zrake su odgovorne za opekline i alergije na sunce.

Eucerin Dry touch aerosoli SPF 50 prvenstveno je namijenjen zaštiti osjetljive kože  kao i kože koja je sklona aknama.




Dry touch aerosoli SPF 50 pruža „učinkovitu i pouzdanu zaštitu od oštećenja kože uzrokovanih sunčevim zračenjem pomoću opsežnog i fotostabilnog UVA/UVB sustava filtara. Formula je u skladu sa zahtjevima udruženja Cosmetics Europe - udruženja za osobnu njegu (bivša Colipa)“.

Proizvod dolazi pakiran u boci sa raspršivačem, sadrži 200ml proizvoda. Možete ga kupiti u varijanti sa SPF 30 (cijena je 136kn) i SPF 50 (cijena je 153kn).


Kako se proizvod koristi
Prije uporabe bocu je potrebno protresti, a zatim se proizvod ravnomjerno pošprica po koži tijela. Tekstura je lagana, vodootporna, nemasna i proizvod se jako brzo upija.


Ne ostavlja bijele tragove na odjeći ili na kupaćem kostimu.
Jako ga je jednostavno nanijeti na mjestima na tijelu koja nisu pristupačna i nije ga potrebno jako i dugo razmazivati .
Moram priznati da sam se odmah zaljubila u ovaj proizvod i njegovo aerosolno pakiranje.

Sastav
AquaHomosalateOctocryleneGlicerinDicaprylyl CarbonateAlcohol DenatButyl MethoxydibenzoylmethaneEthylhexyl SalicylateBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineC18-36 Acid TriglycerideCeteareth-20Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid,VP/Hexadecene CopolymerGlycyrrhiza Inflata Root ExtractGliceretinična kiselina ,Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerTrisodium EDTAEthylhexylglycerin1,2-HexanediolPhenoxyethanol

Dry touch aerosoli SPF 50 u svom sastavu između ostalog sadrži  prirodni antioksidans licochalcon A. To je snažan, protuupalni sastojak s antioksidativnim svojstvima koji se dobiva iz korijena kineskog sladića. 

Moje mišljenje
Dry touch aerosoli SPF 50 je najpraktičniji proizvod za sunčanje kojeg sam imala (što se tiče nanošenja). Koristila sam ga tijekom ovih velikih vrućina koje su nas pogodile posljednja dva tjedna. Nisam dobila nikakvu neželjenu reakciju na proizvod. Pružio mi je potpunu zaštitu od sunca. Posebno me se dojmilo kako se brzo upije u kožu i ne ostavlja nikakav mastan trag za sobom. Pruža jako ugodan osjećaj na tijelu. Iako je proizvod vodootporan, ja bih ga nanijela dva puta dok sam boravila na suncu.


PR proizvod

Dry touch aerosoli SPF 50 možete kupiti u svim bolje opskrbljenim ljekarnama.


Koje proizvode za zaštitu od sunca vi koristite? Volite li Eucerin SUN liniju proizvoda?

4 komentara

  1. Iako si kompetentnija od mene jer si na plaži isprobala za razliku od mene koja se samo šećem po suncu, moram se skroz složiti s tvojom recenzijom. Lagan, ne masti i hipoalergen, Eucerin <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj mi, kada imaš ovaj proizvod, nemaš brige oko opeklina!

      Izbriši
  2. Volim volim Eucerin <3 sve što sam do sad stavila na sebe njihovo mi je san snova, a ovaj naj je sprejić spasio nekidan na Kalamoti (cijeli dan smo bili po plaži, štaš kad te brod dovede u 9 i po ujutro i dođe po tebe u 7 i po navečer - nemaš nekog izbora)... Svakako, svake godine, na takvom vatrenom krštenju redovito imam opekline, bez obzira na preparate koje koristim, ali ovo je divota, jer se samo posprejaš! I to je to! NEma mazanja, nema keljenja, pijesak se ne ljepi za kožu, ne ostavljam masne fleke po ručniku, divno, divno divno. Još i hladi <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dijelimo isto mišljenje o njihovim proizvodima! Više me sram pisati hvalospjeve....izgleda kao da me plaćaju ;)
      Ali, iskreno, Eucerin je meni ljekarnički brend broj 1!!!

      Izbriši