nedjelja, 16. svibnja 2021.

PAULA`S CHOISE RESIST SUPER-LIGHT DAILY WRINKLE DEFENCE SPF 30

 

O kremama sa spf zaštitom puno sam pisala na blogu, a neke recenzije možete pročitati OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE.

Neke od njih su mi se jako svidjele, ali moj sveti gral, kada je u pitanju krema sa spf zaštitom je Paula`s Choise Resist Super-Light Daily Wrinkle Defence spf 30. Zašto toliko volim ovu kremu pročitajte u nastavku.



Moja koža lica je mješovita, u zadnju godinu dana ne mogu reći da je masna, više naginje ka normalnoj. Međutim, ako malo skrenem od uobičajene njege vrlo brzo se pore začepe i nastanu upale. Srećom, naučila sam koje proizvode i kako mogu testirati, jer ipak se skincareom bavim zadnjih desetak godina. 
PC Resist Super-Light Daily Wrinkle Defence SPF30 je po riječima proizvođača namijenjena masnoj i mješovitoj koži lica. Ovo je najlakša krema sa mineralnom zaštitom koju sam ikada probala. 
Osobama sa suhom ložom lica ne bi odgovarala jer ima mat završetak. 
Iako je deklarirana kao hidratantna krema, meni samostalno nije dovoljna tako da prije nje koristim Avene Exteme Toleriane Emulsion (recenzija). 
Tekstura kreme je polutekuća i trebam dobro paziti da ne istisnem iz tube više proizvoda nego je potrebno jer ova krema nije jeftina. 
Također, krema je lagano obojana (dolazi u samo jednoj nijansi) i savršeno se stapa s kožom. Pruža laganu prekrivenost, ali meni je to trenutno sasvim dovoljno s tim da uz nju prema potrebi koristim još i korektor. Krema se na licu brzo upije i ostavlja mat završnicu tako da lice ne moram dodatno matirati puderom. Prešla sam period "teške šminke" i sada više uživam u prozračnom tenu međutim, ako volite jaču prekrivenost, ona je odlična podloga za tekući puder. 




Sastav:
Aqua, Cyclopentasiloxane (hydration), Zinc Oxide (13%, Nano, broad spectrum sunscreen agent ), PEG-12 Dimethicone (texture enhancer), PEG/PPG-18/18 Dimethicone (texture enhancer), Lauryl Lysine (skin-conditioning agent), Sodium Chloride (stabilizer), Trihydroxystearin (texture-enhancing), Dimethicone Crosspolymer (suspending agent), Resveratrol (antioxidant), Quercetin (antioxidant), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), (skin-restoring), Bisabolol (skin-soothing), Alba (willow) Bark Extract (skin-soothing), Punica Granatum (Pomegranate) Extract (antioxidant), Haematococcus Pluvialis (Astaxanthin) Extract (antioxidant), Hydrolized Corn Starch (texture-enhancing/mattifying agent), Polysorbate 80 (texture-enhancing), Hydrolyzed Silica (texture-enhancing/mattifying agent), Triethoxycaprylylsilane (texture enhancer), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient texture enhancer), Isopropyl Titanium Triisostearate (texture-enhancing), Caprylyl Glycol (preservative), Hexylene Glycol (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499) (colorant), Phenoxyethanol (preservative).

Sastav kreme je malo duži, ako želite/znate možete ga proučiti. Sastojci zbog kojih puno ljudi voli ovaj proizvod su:
  • cinkov oksid 13% - glavni je sastojak krema sa mineralnom zaštitom i pruža odličnu zaštitu od UVA i UVB zraka. Pogodan je za sve tipove kože pa i za najreaktivniju kožu. Njegova mana je što nije kozmetički elengantan tj. ostavlja bijeli trag na koži. Ali, ova posebna PC kremica je lagano pigmentirana, pa nema bojazni od bijelog traga na licu.
  • resveratrol - je sastojak dobiven iz sjemenki i kore crvenog grožđa (puno Caudalie proizvoda ima ovaj sastojak). To je snažan antioksidans koji ima i protuupalna svojstva.
  • bisabolol - ovo je aktivna tvar koja se nalazi u kamilici, a ima protuupalna i umirujuća svojstva

Moje mišljenje:
Moja koža lica obožava PC Resist Super-Light Daily Wrinkle Defence SPF30 kremu. Nikada nisam imala iritacije niti mi je ova krema dodatno začepila pore. Lagana tekstura kreme se ne osjeća na koži, a znate da kreme sa spf zaštitom mogu biti "teške" na licu. Plus je svakako i pokrivenost koju pruža, pa dodatno ne moram koristiti puder. 
Ja ovoj kremi ne mogu naći nijednu zamjerku. 
Krema spada u viši cjenovni rang, pa će te za 60ml izdvojiti 300kn. Krema je dostupna na superskin.hr gdje su popusti rijetki, ali može se kupiti i na nekim drugim web shopovima. 

PC Resist Super-Light Daily Wrinkle Defence SPF30 vs Alturist Ati-Redness & Pigmentation SPF50 (recenzija):

Alturist je jedina krema sa spf zaštitom koju bih donekle mogla usporediti sa PC kremom a da je nižeg cjenovnog ranga i da pruža bolju pokrivenost. No, Altruist je krema za kemijskom zaštitom koja u svom sastavu sadrži  titanium dioksid za bolju zaštitu. 
Što se teksture tiče, PC krema ima puno laganiju teksturu i mat završetak, dok Altruist moram dodatno matirati puderom.

Koja je vama najdraža krema sa spf zaštitom?







Nema komentara