utorak, 31. svibnja 2022.

CLINIQUE EVEN BETTER CLINICAL SERUM FOUNDATION

 


Svaki dan se šminkam, nekada je to samo maskara za oči i rumenilo, a nekada dam mašti na volju. Ono što svaki dan koristim je tekući puder. Nije mi teško testirati puno pudera kako bih pronašla teksturu koja mi najviše odgovara.  
Clinique se je davno krenuo s tekućim puderom Even Better Glow koji je zaludio beauty svijet. Ubrzo nakon njega izbacuju novu verziju istog pudera koji dodatno hidratizira kožu lica-Even Better Refreshing. 
Ja sam zadnja dva tjedna testirala zadnju verziju ovog pudera pod nazivom Even Better Clinical Serum Foundation.

Proizvođač tvrdi:
  • ovo je njegujući puder koji na licu ne stvara efekt maske
  • postojanost mu je do 24 sata
  • otporan je na vodu i znoj
  • spriječava nastanak pigmentacijskih mrlja
  • hidratizira i dugoročno poboljšava stanje lica
  • dermatološki, ortamološki i alergološki je ispitan
  • nije komedogen
Pakiranje i tekstura pudera:
Clinical Even Better Clinical Serum Foundation dolazi u debeljuškastoj staklenoj bočici od 30ml. Bočica ima pumpicu za doziranje koja besprijekorno radi i olakšava doziranje. 


Puder dolazi u čak 42 nijanse od kojih je dosta nijansi dostupno i kod nas. Moja nijansa je WN 38 (storm). To je topla nijansa neutralnog podtona kod koje bih voljela da u sebi ima manje žutog pigmenta.
Puder ima tekuću i gustu teksturu i po teksturi ne bih rekla da se radi o "lakšem" tekućem puderu.




Puder se na lice puno bolje nanosi beuty blenderom nego kistom. Pokrivanje mu je srednje i iznedilo me da u dva sloja uspijeva prekriti mrlje na licu. Inače ovaj tekući puder se lako nadograđuje do željenog inteziteta. 
Nisam ga do sada na licu imala više od 10 sati i u tom periodu je nestao s područja nosa, a oko usana i na vanjskom dijelu oka uspio se zavući u borice.
Znači u mom slučaju neke tvrdnje proizvođača ne stoje.
Puder ima satensku mat završnicu i nije ga trebalo dodatno setirati. 

Što ovaj tekući puder čini drugačijim od drugih?
Clinical Even Better Clinical Serum Foundation ima njegujuća svojstva  (trenutno licu pruža dozu hidratizacij) te se puder ne hvata za suhe djelove na licu. Puder sadrži njegujuće sastojke slične onima u serumu pa mu otuda i potječe naziv Serum Foundation.
Po tome je ovaj puder sličan BB ili CC kremama: ujednači ten i njeguje kožu lica.




Sastav: 

Najvažnije komponente u sastavu Clinical Even Better Clinical Serum Foundation su hijaluronska i salicilna kiselina, molekula UP302, vitamin C, i SPF20. Puder na sadrži ulje niti parfem.

Moje mišljenje:
Odgovara mi lagana fluidna tekstura ovog pudera koja se lijepo stopi s kožom. Puder ne osjećam na licu a njegovu srednju pokrivnu moć lako nadogradim na mjestima gdje imam hiperpigmentacijske mrlje. Satenska mat završnica stvara iluziju zdrave blistave kože bez da lice izgleda kao masna mrlja ili suho i neprirodno.
Prema mom iskustvu Clinical Even Better Clinical Serum Foundation je dobra podloga za zrelu kožu jer se ne uvlači u bore i borice ( bore ga "povuku" tek nakon 10.-tak sati nošenja). Mislim da bi puder odgovarao masnoj koži jer ne sadrži ulja i ima mat završetak.
Nisam primijetila sjaj na T zoni tijekom dana pa zato puder nemam potrebu setirati.
Ovaj puder sadrži SPF20. Meni puderi sa spf faktorom ne pružaju dovoljnu zaštitu od sunčevog zračenja. Smatram da na lice nikada ne stavimo toliko pudera koliko bi trebali da nam lice uistinu bude zaštićeno. Zato uvijek prije pudera stavim fluid sa spf faktorom.
Sigurna sam da će Clinical Even Better Clinical Serum Foundation tijekom ovog ljeta biti moj "to go" tekući puder.
Ovaj puder možete kupiti na Notino Web shopu. 

PR post




 










1 komentar

  1. obožavam takve lagane teksture pogotovo sad po toplijem vremenu, djeluje stvarno prekrasno

    OdgovoriIzbriši