ponedjeljak, 20. lipnja 2022.

CeraVe SA Smoothing Cream

 


Nisam do sada koristila puno CeraVe proizvoda, ali mi je CeraVe Smoothing Cream u zadnje vrijeme puno pomogla. Nastavite čitati pa će te saznati zašto i kako.
Prije od prilike mjesec dana na rukama su mi se pojavile sitne točkice koje su se teško vidjele ali na opip mi je koža bila gruba. Nisam znala što je to ni kako se zove pa sam počela tražiti po internetu (znam da se na internetu ne traže načini liječenja bilo koje bolesti). Pronašla sam članak u kojem se govori o problemu sličnom mome. Konzultirala sam poznanicu (magistru farmacije) koja je potvrdila da se radi o stanju kože koje se stručno zove Keratosis Pilaris. Za liječenje mi je preporučila CeraVe SA Smothing kremu. 

Što je Keratosis Pilaris?
To je stanje kožne koje se javlja kod inače zdravih ljudi svih dobnih skupina. Najčešće se javlja na rukama, nogama i stražnjici.
Keratosis Pilaris (u narodu poznata kao gušća koža) nastaje kada se keratin počne nakupljati u folikuli dlake. Stvori se tvrdi čep i radi toga površina kože postane gruba a ponekad se vide sitne bijele ili crvene točkice.
Kod Keratosis Piraris važno je da se ne radi mehanički piling kože, a kožu treba dobro hidratizirati, najbolje sa kremom koja sadrži visok postotak uree. Cilj je omekšati nakupine keratina na koži. 
Jedna od preporučenih krema je CeraVe SA Smoothig Cream.
CeraVe SA Smoothing linija proizvoda osmišljena je kao pomoć kod grube teksture kože lica i tijela. 


Krema ima gustu, bogatu ali ne i masnu teksturu te se nakon nekog vremena potpuno upije u kožu. Nema nikakav miris i ugodna je za korištenje. Krema je također hipoalergena i nekomedogena.




Sastav:
CeraVe SA Smoothing krema je dobro izbalansirana krema koja sadrži sastojke zadužene za blagi kemijski piling kože ali i sastojke koji vežu vodu i tako kožu dobro hidratiziraju. Glavni sastojci kreme su:
  • salicilna kiselina (radi kemijski piling kože)
  • ceramidi (štite barijeru kože)
  • MVE tehnologija (osigurava sporo oslobađanje aktivnih sastojaka)
  • urea (10% uree nježno ljušti i hidratizira kožu)
  • hijaluronska kselina (veže vlagu u koži)
Moje iskustvo:
Ja sam osoba koja njezi tijela poklanja dosta pažnje. Tuširam se blagim sredstvima, a nakon tuširanja kožu namažem hidratantnim losionom za tijelo. Nisam sklona alergijama i općenito nemam problema sa kožom tijela i lica. Kada su mi se na podlakticama i vanjskom dijelu nadlaktica pojavile sitne nepravilnosti, iako nisam imala svrbež, stalno sam se češala po rukama. Iskreno te neravnine na koži su me baš živcirale. 
Po preporuci, svaki put nakon tuširanja sam koristila (i još koristim) CeraVe SA Smoothing kremu. 
Već nakon dva tjedna koža na podlakticama mi je postala glatka, dok je na nadlakticama još uvijek mjestimice gruba. Moram biti uporna u mazanju jer ovo stanje kože sporo prolazi.
Iz osobnog iskustva mogu reći da CeraVe SA Smoothing krema radi odličan posao i nadam se da će mi uskoro koža na cijelim rukama biti glatka na dodir.
Budući da se ne radi o lijeku već o sasvim bezopasnoj kremi mogu vam je preporučiti ukoliko imate suhu ili hrapavu kožu tijela.
CeraVe SA Smoothing kremu možete kupiti na Notino web shopu.

PR post  


Jeste li se ikada susreli sa ovim problemom kože?

 





Nema komentara