srijeda, 5. srpnja 2017.

KOZMETIČKI FAVORIT-lipanj, 2017.

Mrzim koristiti kreme sa zaštitnim faktorom i do sada sam ih izbjegavala koliko god sam mogla! Naravno, na plaži sam ih uvijek koristila, a kada bih došla kući uslijedilo bi temeljito čišćenje lica (često i pretjerano temeljito, što opet nije dobro!). Pored svega, moja koža bi na takve kreme reagirala začepljenim porama i pojavom komedona na masnoj T zoni.
Ove zime sam kod Sjajolike na blogu pročitala recenziju Biore UV Aqua Rich kreme za sunce SPF50+, PA++++.  




Za ovo ljeto sam na vrijeme naručila sa e-bay-a Biore kremu koju koristim više od mjesec dana. Smatram da ovoj divotici nije dovoljna samo recenzija, pa sam je uvrstila u lipanjske favorite.
 Biore je japanski skincare brand čije proizvode, koliko je meni poznato, možete naručiti samo preko e-bay-a (vodite računa kod kojeg seller-a naručujete!). Cijena joj je oko 60kn.
Biore UV Aqua Rich kreme za sunce SPF50+, PA++++ namijenjena je isključivo masnoj i mješovitoj koži lica! 


Pakiranje je uobičajeno, plastična plava tuba sa malim otvorom za doziranje.  


Svi podaci na tubi napisani su na japanskom jeziku, ali zahvaljujući Google pronašla sam njen sastav koji nije idealan! Ali, ja nisam tražila idealan sastav, tražila sam kremu sa spf zaštitom koja mi neće izazvati nikakve alergijske reakcije i koja neće čepiti pore.  Sa ovom kremom to sam i dobila!

Sastav kreme možete pogledati na Cosdna.com.
Kao dobar sastojak istakla bih hijaluronsku kiselinu koja vlaži kožu. Međutim, u sastavu kreme je alkohol (na visokom mjestu!) kao i eterična citrusna ulja (koja mogu biti alergena).
Na alkohol u proizvodima za mješovitu/masnu kožu lica sam navikla i srećom mi ne izaziva nikakve negativne reakcije. Ipak, oprez za sve kojima smeta aklohol u sastavu proizvoda.

Zašto toliko volim Biore kremu?
Zbog njene teksture! Tekstura je tako lagana da se ja još nisam susrela sa takvom teksturom kreme koja pruža spf zaštitu. To me podsjeća na serum, a ne na kremu. Također, dok kremu stavljam na lice osjećam da je tekstura vodenasta i isti tren se upije u kožu lica.




Na licu ne ostavlja baš nikakvi trag: nije ljepljiva, nije teška, nije masna....jednostavno kao da nemam ništa na licu.
Odlična je podloga za mineralni puder koji ljeti koristim, ali isto tako i za „obični“ puder.
Koristim je i kada sam na plaži, tada je stavljam na lice, vrat i dekolte. Jedina mana kreme je što nije vodootporna, pa njeno stavljanje na plaži moram ponoviti više puta. Tada nakon izlaska iz mora lice umijem ili poprskam termalnom vodom i ponovo nanesem sloj Biore kreme.

Mislim da sam konačno pronašla odličnu kremu sa spf zaštitom (pruža jako veliku zaštitu od sunca) kojoj planiram ostati vjerna do daljnjega.

Koja je vaša najdraža krema sa spf zaštitom?

Nema komentara