ponedjeljak, 26. srpnja 2021.

MOJ LJETNJI MAKEUP #2

 

Idealan ljetni makeup? Za mene je to lagano ujednačen ten, naglašene trepavice i crveni ruž. Iako se trendovi mijenjaju, ja volim taj jednostavan i ženstveni izgled. Ali postoje situacije koje zahtijevaju da se malo više potrudim oko šminke. Koje proizvode tada koristim pročitajte u nastavku posta.


Podloga za lice


Uvijek prvo počinjem od podočnjaka, koje već godinama prekrivam korektorom MAC Pro Longwear Concealer NW30 (recenzija). Korektor pruža dobro prekrivanje i ne ističe borice. Nijansa NW30 odlično odgovara mom osunčanom tenu.
Već sam pisala kako je Paula`s Choise Daily Wrinkle Defence SPF30 (recenzija) moja najdraža krema sa zaštitnim faktorom. Kako je ova krema lagano tonirana sasvim je dovoljna za svakodnevno ujednačavanje tena.
Novi proizvod u mojoj makeup kolekciji je It Cosmetics Your Skin But Bette CC krema u nijansi Medium koja pruža jače prekrivanje i dobru zaštitu od sunca.


Kada se šminkam za posao ili neki dnevni izlazak, onda bez razmišljanja biram Jane Iredale PurePressed Base mineralni puder (recenzija).  Ovaj puder je vodootporan i ne moram brinuti da će mi se zbog znojenja šminka uništiti. Moja "ljetna" nijansa ovog pudera je Caramel. 
Svi kojima vam ljeti lice reagira na tekuće pudere, preporučujem da probate mineralni puder koji nije komedogen a na licu izgleda poput druge kože.

Sjenila za oči


Preferiram nježan, neutralni makeup koji lagano istakne oči. Provjerena paleta takvih sjenila je Urban Decay Naked 2 Basic sa hladnim mat nijansama. Ako se zaželim šljokica tu je Colorpopo Going Coconaut paleta (recenzija). 
Clarins kremasta sjenila jako volim (recenzija) i nedavno sam se počastila Ombre Satin sjenilom u nijansi Glossy Coral (nježna boja lososa).


Kapke pripremim sa Urban Decay Eyeshadow Primer Potion bazom koja je lagano tonirana pa lijepo ujednači kapak i spriječava uvlačenje sjenila u njegove pore. 
Essence Make Me Brow gel za obrve u najtamnijoj nijansi Browny Brows 02 (recenzija) koristim godinama i nisam mu našla odgovarajuću zamjenu ni kod HE brendova. 
Ne volim ići na plažu za šminkom, ali kako imam "vodenaste" oči, water line lagano naglasim vodootpornom Mysslyn olovkom za oči u nijansi 61.



Trenutno testiram Lancome Idole maskaru za oči koja nije vodootporna, ali dosta dobro naglasi trepavice.
Kako na rukama uvijek imam gel za nokte, na nogama je obavezan lak u crvenoj boji. Trend it Up u nijansi 060 je moj odabir za ovo ljeto. Lak je kvalitetan i cijenom povoljan, a dva sloja na noktima izdrže tjedan dana. 

Rumenilo



Odlučila sam konačno potrošiti staro Kiko Milano Artic Holiday Baked Blush u nijansi Marmoreal Biscuit 01. Ova predivna ružičasta shimmerasta nijansa odlično pristaje osunčanom tenu i uz njega mi uopće ne treba higlighter.

Ruž za usne




Crveni ruž je moj zaštitni znak tijekom ljeta. Najdraža crvena nijansa koraljnog podtona je Dior Rouge Dior 028
Dior Addict Stellar Shine 673  je manje intenzivna crvena nijansa lagane balzamaste teksture. Više o karakteristikama ovog ruža možete pročitati OVDJE
Također, kada potamnim lijepo mi pristaje i peachy nijansa Diorissimo 025 (recenzija).

Ne kompliciram puno s ljetnim makeupom. Važno mi je da sve skupa izgleda svježe i da na visokim temperaturama ne opteretim kožu lica.

Koji su vaši omiljeni ljetni makeup proizvodi?




Nema komentara