nedjelja, 9. siječnja 2022.

SESDERMA C-VIT LIPOSOMAL SERUM

 


Vitamin C (askorbinska kiselina) je moćan antioksidans koji neutralizira slobodne radikale i sprječava oksidativni stres. Također uklanja tragove umora sa lica, ujednačava ten i pruža prirodni sjaj.
Postoje različite vrste vitamina C (čista askorbinska kiselina i derivati vitamina C) i njihova djelotvornost nije ista. 
Vitamin C je sklon oksidaciji koja se javlja ako je proizvod izložen svjetlosti ili zraku. Zato najčešće dolazi u airless pakiranju gdje je dobro zaštićen ili u tamnim bočicama. 
Čisti vitamin C (askorbinska kiselina) zbog svoje nestabilnosti i mogućih iritacija zamjenjuje se derivatima koji su stabilnijii i koža ih bolje podnosi. Derivati vitamina C posebno se preporučuju osobama sa osjetljivom kožom i onima koji tek u svoju skincare rutinu uvode vitamin C. 
Sesderma C-Vit Liposomal Serum je derivat vitamina C.

Riječ proizvođača:
Sesderma C-Vit Liposomal Serum ujednačava ten te posvjetljuje i revitalizira kožu lica. Smanjuje plitke bore i hiperpigmentacijske mrlje. 


Serum dolazi u tamnoj boci od 30ml koja ima pipetu za lakše doziranje.
Ima malo pomalo kiselkasti miris koji mi nije najdraži ali brzo ispari sa kože. 
Tekstura mu je lagana, blijedo žute boje i nije ljepljiva. Ugodan je na koži i brzo se upija. Za sobom ne ostavlja nikakav trag i ne isušuje kožu lica.


Kako koristiti serum:

C-Vit Liposomal serum koristila sam ujutro, mada se može koristiti navečer ili dva puta dnevno. Serum "ubacite" u svoju redovitu skincare rutinu i pazite da kao zadnji korak nanesete kremu sa spf faktorom.
Važno je da se proizvod stavi na čisto lice i lagano umasira na lice, vrat i dekolte.
Serum mogu koristiti sve dobne skupine, a kod osjetljive kože ne bi trebao izazvati iritaciju.

Sastav:

Kako je čisti vitamin C nestabilan i brzo oksidira nije lako formulirati njegov derivat koji će biti jednako učinkovit.
Sesderma koristi kombinaciju nanotehnologije i etil askorbinske kiseline. To je najstabilnija formulacija vitamina C koja čuva njegovu učinkovitost.
Tu je i hijaluronska kiselina koja čuva kožu od isušivanja. 


Moje mišljenje:
Ovo mi je drugi proizvod španjolskog brenda Sesderma i sa oba proizvoda sam bila jako zadovoljna (recenzija). 
Tijekom 2021. godine testirala sam dosta proizvoda koji sadrže vitamin C.  Njihove recenzije su 0VDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE , OVDJE i OVDJE.   
Kod Sesderma C-Vit Liposomalni Seruma sam vrlo brzo primijetila zdrav izgled kože lica. Nije više bilo sivila izazvanog manjkom sna i koža je izgledala odmornije.
Promjene kod bora i hiperpigmetacija nisam primijetila ali to nisam ni očekivala. Bore dolaze s godinama i mogu se ukloniti jedino kurirškim zahvatima, a moje hiperpigmentacijske mrlje su hormonalnog podrijetla i dok se hormoni ne izbalansiraju one neće nestati.
Serum je jako ugodan na licu i odllična je podloga za makeup.
Imate moje preporuke za ovaj serum.
Proizvod sam kupila na Notino web shopu, a cijena mu je 302 kn (trenutno je na sniženju).  




 








Nema komentara