petak, 5. studenoga 2021.

THE INKEY LIST - GRUPNA RECENZIJA

 


Kada je The Ordinary lansirao svoje proizvode svi su bili ludi za njima. Niska cijena, jednostavna formulacija (svaki proizvod sadrži samo jednu aktivnu tvar) brzo su postali hit u beauty svijetu. Par godina kasnije još jedan brend je krenuo tim putem. The Inkey List je također britanski brend pristupačnog cjenovnog ranga koji je u beauty svijet ušao bez toliko pompe. Ono što mi se sviđa kod ovog brenda je da nas nisu bombadirali znanstvenim imenima sastojaka kao što je to radio The Ordinary. Ja kao kupac i konzument proizvoda samo želim znati čemu služi proizvod i koji je njegov glavni sastojak. 
Svaki The Inkey proizvod je nazvan prema glavnom sastojku koji sadrži, a na poleđini pakiranja možete jasno pročitati kako se proizvod koristi.
Sa ovim proizvodima je lako izgraditi svoju rutinu i pri tome ne bankrotirati. Pakiranja svih proizvoda su jednostavna, plastična u prepoznatljivoj crno-bijeloj kombinaciji boja.
Na žalost, proizvodi se još uvijek kod nas ne mogu kupiti, ali lako se naruče sa stranih web shopova.
U današnjem postu recenzirat ću sve proizvode ovog brenda koje sam ja do sada koristila.

The Inkey List Oat Cleansing Balm


Balzam sa zobi dolazi u mekoj plastičnoj tubi od 100ml. Opisan je "kao prikladan za osjetljivu i suhu kožu sklonu aknama".
Tekstura balzama je u početku bila gusta, a nakon jedno mjesec dana postala je potpuno tekuća. Voljela bih znati je li se i vama tako nešto dogodilo jer uopće ne znam zbog čega je tekstura postala tekuća. 



Balzam je nježno žute boje i bez mirisa. Koristi se uobičajeno kao i svi balzami iste namjene. Prvo ga stavite na suho lice, lagano umasirate u kožu (malo više pažnje je potrebno obratiti na trepavice jer teže skida maskaru), zatim navlažite dlanove i masirate dok ne dobijete mliječnu teksturu. Proizvod je dosta masan, pa nakon umivanja na licu ostaje baš masan film. Zato mislim da ovaj proizvod nije prikladan za masnu kožu lica. Taj masni trag sa kože bez problema se ispere gelom za umivanje. 

Moje mišljenje:
The Inkey List Oat Cleansing Balm dobro skida svu šminku s lica. Malo sam imala problem sa skidanjem maskare, ali na kraju se maskara ipak otopila. Tuba mi je trajala skoro dva mjeseca uz svakodnevno korištenje. Nakon što sam koristila puno korejskih ulja za skidanje šminke, vidim veliku razliku u teksturi proizvoda. Više mi odgovaraju korejski čistači koji su potpuno nemasni i imaju baš elegantnu teksturu. Osim previše masne teksture nemam drugu zamjerku kod ovog proizvoda. Cijena balzama je oko 88kn.      

The Inkey List Vitamin B, C, E Moisturizer


Krema je opisana kao "lagana hidratantna krema" i ja se već na početku s tom tvrnjom ne slažem. 
Tekstura kreme je za moju mješovitu kožu lica preteška. 
Kada sam s njom namazala ruke krema se u trenutku upila, a koža ruku bila je meka na dodir. Dakle, ova krema bi po meni odgovarala suhoj koži lica.


Krema na popisu sastojaka na visokom drugom mjestu sadrži glicerin. U sastavu je još vitamin B3 (niacinamid), vitamin C i vitamin E (djeluje umirujuće).
Ako će te koristiti ovu kremu, pripazite prilikom doziranja jer je otvor na tubi velik i lako se dogodi da istisnete previše proizvoda.

Moje mišljenje:
kao što sam rekla, mojoj koži lica ne odgovara tekstura kreme. Uvjerila sam se da suhim djelovima tijela krema pruža dobru hidrataciju. Cijena krema je oko 35kn.


The Inkey List 15% Vitamin D and EGF Brightening Serum


Ovaj serum sa vitaminom C pogodan je i za osjetljivu kožu lica tj. formuliran je tako da ne izaziva iritacije kože.
Tekstura je vodenasta, blago žute boje i bez mirisa. Serum se brzo upije u kožu i za sobom ne ostavlja masan trag. 


Serum sadrži 15% ascorbyl glukozoida (stabilan oblik vitamina C) i 1% Epitensive (epidemalni faktor rasta biljnog podrijetla koji podržava proizvodnju kolagena i tako utječe na elastičnost kože). 
Proizvod se može koristiti ujutro i/ili na večer. Ja sam ga koristila ujutro, na čisto lice i preko bih stavila kremu sa spf zaštitom. Dvije pumpice bile su mi bile dovoljne za nanijeti na lice i vrat.

Moje mišljenje:
Iskreno nisam vidjela neke benefite od ovog seruma. Jako je ugodan za korištenje ali nije mi posvijetlio kožu lica niti je djelovao na hiperpigmentacijske mrlje.
Puno su mi draži proizvodi sa čistom askorbinsom kiselinom. Međutim za osjetljivu kožu lica koja nije naviknuta na visoki postotak vitamina C ovaj serum bi mogao biti dobar. Cijena seruma je oko 128kn. 


The Inkey List Niacinamide


Poznato je kako niancinamode (vitamin B3) koži pruža obilje blagodati: djeluje na akne, hiperpigmentaciju, pročišćuje pore i koristi se kao anti-age sastojak.
The Inkey List Niancinamide mogu odmah usporediti sa istim The Ordinary proizvodom jer sam oba koristila. Oba proizvoda sadrže 10% niancinamida. TO niancinamid kombinira niancinamid sa cinkom i namijenjen je masnoj koži jer dobro regulira lučenje sebuma. The Inkey List kombinira niancinamid sa 1% hijaluronske kiseline i uopće mi nije isušio kožu lica. Pored hijaluronske kiseline u sastavu su još alantoin i pantenol koji takođe doprinose hidrataciji kože.
Tekstura je lagana, pomalo vodenasta i ima mliječno bijelu boju. Brzo se upije u kožu a za sobom ostavlja ljepljiv trag. Kada stavite preko hidratantnu kremu, osjećaj ljepljivosti potpuno nestaje.


Serum sa niancinamidom sam koristila ujutro, nakon umivanja. Serum je ugodan na koži, lijepo se nanosi i ostavlja kožu lica hidratiziranom.

Moje mišljenje:
Serum sa niacinamidom sam rado koristila. Sviđa mi se lagana tekstura koja mi nije isušila lice. Naravno da sam koristila bolje proizvode iste namjene, ali oni su bili višeg cjenovnog ranga.
Cijena proizvoda je oko 58kn.

The Inkey List Retinol Eye Cream


Okoloočna krema bi trebala "poticati proizvodnju kolagena, smanjiti vidljivost bora tj. blurati kožu oko očiju".
Krema dolazi u tubi, što mi se jako sviđa. Sadrži 15ml proizvoda što je neki standard za okoloočne kreme.
Tekstura je lagana, kad je nanosim na kožu imam osjećaj da se radi o gelu a ne o kremi. Nema miris i brzo se upije u kožu. 



Kako je i preporučeno, kremu sam koristila samo na večer. Iako ovaj proizvod nisam vremenski dugo koristila, primijetila sam da je koža okoloočnog područja lijepo hidratizirana a kako proizvođač i navodi, koža je blurana tj. smanjena je vidljivost borica (naravno da se borice vide, ali puno manje).
U sastavu kreme je stabilizirani retinol (pomaže učvršćivanju kože), hijaluronska kiselina (hidratizira i umiruje kožu), glicerin i karite maslac (doprinose hidrataciji).

Moje mišljenje:
The Inkey List Retinol Eye Cream je jedina okoloočna krema koja mi nije odgovarala. Nakon nanošenja kreme osjećala sam peckanje na okoloočnom području. Iako sam kremu uporno pokušavala koristiti deset dana misleći na će prvotno peckanje nestani, na žalost, ništa se nije promijenilo. Ne znam zašto je došlo do ovakve reakcije jer krema ne bi trebala biti"jaka". 
Ako je netko od vas imao iste reakcije na kremu, voljela bih da mi to napišete u komentaru.
Cijena proizvoda je oko 85kn.

The Inkey List PHA Toner

(preuzeto sa interneta)

Proizvod sam zaboravila slikati (ispričavam se).
Što je PHA?
Poly Hydroxy (PHA) je kiselina namijenjena osobama koje zbog svog stanja kože (rozacea, osjetljiva koža lica, upaljene akne...) ne smiju koristiti AHA kiselinu.
PHA kiseline imaju isti učinak kao AHA kiseline. Znači, djeluju protuupalno, hidratiziraju i rade nježan piling površinskog sloja kože.
Tekstura proizvoda je tekuća, bez mirisa. Brzo se upije u kožu i traži da se zaključa hidratantnom kremom.
PHA Toner nisam kupila sebi (moja koža odlično podnosi kiseline) nego svojoj kćerki (skoro 19.god, koža mješovita, manji ožiljci od akni). Kako joj na licu, dekolteu i leđima ne bi ostali ožiljci, odlučila sam joj u rutinu uvesti laganu PHA kiselinu jer ona prvi put koristi kiseline.

The Inkey List PHA Toner u sastavu ima sok od listova aloe vere barbadensis (aloe vera koja se uzgaja na Barbadosu. Sok iz njenih listova umiruje, djeluje protuupalno, ima antioksidativni učinak i čuva vlagu u koži).
U toniku je i 3% niacinamida (smanjuje pore, utječe na teksturu kože).

Moje mišljenje:
Kćer je toner nanosila blazinicom na očišćeno i suho lice svaku večer. Po danu je koristila kremu sa spf zaštitom. Toner je koristila skoro dva mjeseca. Toner joj nije isušio kožu lica, niti je došlo do perutanja kože.
Ono što sam ja uočila na njenom licu je da se većina ožiljaka povukla. Znači, koža joj je postala čistija a samim tim i ljepša.
 Rekla bih da je The Inkey List PHA Toner je odličan proizvod kojeg preporučujem svima koji žele u svoju rutinu uvesti kiseline a njihova koža iz nekog razloga ne podnosi AHA kiselinu. 
Cijena tonera je oko 95kn.

Sve The Inkey List proizvode možete kupiti na stranicama Lookfantastic i Cult Beauty.  


Jeste li koristile neki od The Inkey List proizvoda? 















 








 







Nema komentara