petak, 4. siječnja 2019.

BEST OF 2018-PART 2


Dugo sam razmišljala koje sve skincare proizvode uvrstiti u favorite prošle godine. Puno sam odličnih proizvoda isprobala, gotovo da nije bilo proizvoda za njegu lica koji mi se nije svidio.
Biće ovo malo dulji post jer ću pisati i o favoritima za njegu lica i tijela.
Zato kavu u ruke i ako vas zanima koji su me proizvodi baš oduševili u 2018. nastavite čitati.


Njega lica
U 2018. isprobala sam puno uljnih čistača makeupa, a titula najboljeg (omjer cijena/kvaliteta) pripala je L`Occitane Cleansing Oil o kojem ću vam pisati recenziju. Ovo ulje sam počela koristiti sasvim slučajno kada sam dobila nekoliko travel size pakiranja i jako sam ga zavoljela.
Najdraži tonik za lice (tonik najviše koristim tijekom toplijeg dijela godine) je SVR Physiopure Tonique. Posebno je formuliran za osjetljivu kožu lica, ne sadrži boje, parabene niti alkohol.


Omiljenih gelova za umivanje lica imam nekoliko (o njima sam pisala OVDJE), ali pravo otkriće mi je bio Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser koji sam naručila sa Yesstyle stranice, a cijena mu je oko 75kn za 150 ml proizvoda. Cosrx je korejski brend čiji proizvodi sadrže prirodne sastojke bazirane na dermatologiji. Gel je jako blag prema koži lica jer ima nisku pH vrijednost što znači da vam neće isušiti kožu. Preporuča se i za skidanje makeupa, ali meni se u tome nije pokazao dobar, pa sam ga koristila u drugoj fazi čišćenja lica. Gel se malo pjeni, osjeti se miris čajevca, te odlično ukloni sve nečistoće s lica.
Druga odlična umivalica je Uriage Cleansing Cream koja mi jako odgovara tijekom zime. Namijenjena je osjetljivoj koži lica i tijela zato jer obnavlja, umiruje i nježno čisti kožu, te ne nadražuje oči. Formula je bez sapuna i parabena, a ima pH6.
Tekstura ovog gela je lagano kremasta, nemasna i dosta se pjeni. Proizvod je dostupan u ljekani, a cijena je 104kn za 200ml.


Znate da sam kupila svoj prvi gadget za čišćenje lica. Odlučila sam se za Clinique Sonic System četkicu sa električnim napajanjem koja mi je najbolje odgovarala cijenom i svojim karakteristikama. S njom čistim lice svaku večer i moram priznati da su poboljšanja na licu baš vidljiva.


Spf zaštita je kod mene obavezna osim ako taj dan ne izlazim iz kuće ili je zimski, kišoviti dan.
Tijekom ljeta za odlazak na plažu koristila sam Avene Cleanance Water Resist emulziju spf 50+ (recenzija).
Ostalih dana savršen mi je bio Roc Anti-Brown Spot Unfying fluid spf 50+(recenzija).


Uriage Water Serum kupila sam ovo ljeto jer mi sam  Roc Anti-Brown Spot Unfying fluid nije bio dovoljan tj. nije mi pružao dovoljno hidratacije. 
Serum je namijenjen intezivnoj hidrataciji masne i mješovite kože lica. 
Glavni sastojak mu je termalna voda bogata mineralnim solima, poznata po svojim izuzetno umirujućim, hidrirajućim i antioksidativnim svojstvima.
Zaljubila sam se u njegovu finu, vodenastu, laganu i nemasnu teksturu koja se brzo upija u kožu. Serum je jako lagan na koži, a zbog hijaluronske kiseline koju sadrži pruža odličnu hidratizaciju. 
Serum je dostupan u ljekarni po cijeni 189kn za 30ml.


Mislim da na mom blogu ima najviše recenzija hidratantnih krema. Ali uspjela sam i prošle godine otkriti dvije nove kreme koje su za moju kožu lica savršene.
Filorga proizvode jako volim, a Hydra-Filler je još jedan njihov proizvod koji me oduševio (zaslužuje posebnu recenziju).
Skeyndor je je španjolski brend čiji se proizvodi baziraju na formulama visoke učinkovitosti, a koje su podkrijepljene mnogim kliničkim studijama tijekom 50 godina.
Aquatherm Rebalancing Gentle Cream F1 koju trenutačno koristim svakako zaslužuje posebnu recenziju. Ovo je hidratantna krema namijenjena mješovitoj koži lica, a može se kupiti u ljekarni.


Kada su tretmanski proizvodi u pitanju, svašta lijepog sam otkrila prošle godine.
The Ordinary Niancinamide 10%+Zunc 1% (recenzija) bio je neizostavan proizvod u mojoj jutarnjoj njezi lica tijekom cijele prošle godine, a nastavljam ga i dalje korstiti.
Skintegra Superba C (recenzija) je moj omiljeni proizvod s vitaminom C koji trenutno ne koristim, a na proljeće ću mu se svakako vratiti.


Retinol i kiseline...ne mogu bez njih i jedva preživim ljeto kada ih ne koristim.
Paula`s Choice Resist 1% Retinol Booster (recenzija) je odličan za sve koji tek uvode retinol u svoju skincare rutinu (zato jer se miješa sa hidratantnom kremom, pa sami možete odrediti količinu retinola).
Paula`s Choice Clinical 1% Retinol Treatment sam kupila u travel size pakiranju (cijena je 120kn) jer za proizvod od 460kn morala sam prvo vidjeti odgovara li mojoj koži lica. Nakon potrošenog pakiranja potvrđujem da se radi o savršenom proizvodu. Formuliran je tako da smanji ritacije kože, te je 100% bez mirisa i boja. 
Tekstura mu je gelasta, lagana i brzo se upije u kožu lica. Koristila sam ga svaku drugu večer u kombinaciji sa kiselinama. Uopće mi nije isušio kožu niti sam imala neke druge negativne reakcije. Lijepo se razmazuje po licu, vratu i dekolteu. Kada stavim ovaj proizvod, pustim ga da odstoji oko pola sata a zatim nastavim s daljnom njegom. Znam da je mjesec dana (koliko mi je proizvod trajao) jako mali period kada je retinol u pitanju da bi se vidjeli pomaci po pitanju bora, ali ono što sam primijetila je da mi je tekstura kože ljepša, pore manje, a cistične akne kojima sam sklona skoro da se nisu pojavile. 
Ovaj proizvod možete kupiti na Superskin stranici, a ja ga nikako ne bih preporučila osobama koje tek počinju koristiti retinol (ipak treba početi sa manjim koncentracijama).
I umjesto da kupim full size pakiranje ovog proizvoda s retinolom, ja sam se bacila dalje u istraživanje.
Kada sam vidjela da je The Ordinary izbacio proizvod Retinol 1% in Squalane morala sam ga kupiti. Njega koristim tek 2 tjedna pa ću vam o dojmovima pisati kasnije.

U dane kada ne koristim retinol koristim Paula`s Choice Skin Perfecting 8% AHA gel koji sam isto kupila u travel size pakiranju  (cijena je 90kn) jer nikada prije nisam koristila glikolnu kiselinu u tolikom postotku.
Također je riječ o odličnom proizvodu sa kojim nisam imala negativne reakcije.
Tekstura mu je gelasta i prozirna, malo jačeg mirisa koji bi čak nekome mogao i smetati. Potrebno mu je oko 15 minuta da se potpuno upije u kožu, a nakon toga nastavim s daljnjom njegom. Nježno vrši kemijsku eksfolijaciju kože ostavljajući je mekom i glatkom. Ožiljke od prištića odklanja stvarno brzinom munje. U kombinaciji sa retinolom, ovaj gel mi se pokazao kao pun pogodak u večernjoj njezi.


Početkom prosinca bila sam u ljekarni na tretmanu Vitalplus proizvodima. O ovom tretmanu vam namjeravam detaljno pisati. Uglavnom, nakon odrađena 2 tretmana nastavila sam svaku večer koristiti njihovu hijaluronsku kiselinu i kolagen i jako sam zadovoljna njihovim učinkom.


Njezi okoloočnog područja posvećujem posebnu pažnju jer na tom području već imam borice. Dvije okoloočne kreme koje su me se prošle godine posebno dojmile su Eucerin Hyaluron Filler i SVR Densitium 45+ krema za područje oko očiju. 
Recenzije ću vam pisati naknadno jer se ovaj post i onako već odužio.


Maske za lice koristim redovito, neke vrste čak i svaki dan. Od drogerijskih maski najdraže su mi Afrodita maske za lice (hidratantna i maska sa kolagenom). Za okoloočno područje odlična je Schaebens maska koju možete kupiti u Muller-u.
Od skupljih maski za lice zaljubljena sam u Kiehl`s Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque (recenzija) koju sam ponovo kupila.

Njega usana
Imam jako osjetljive usne, pa balzam za usne redovito koristim tijekom cijele godine.

Otkrila sam neke nove primjerke koji pružaju odličnu njegu: Carmex (koji sam konačno pronašla u novom i meni dražem pakiranju), Melvita obnavljajući balzam za usne koji sadrži pčelinji vosak i karite maslac, a uz to predivno miriše.
Caudalie French Kiss je hidratizirajući balzam koji pruža odličnu hidratizaciju zahvaljujući svojim pomno biranim sastojcima. Sadrži: suncokretovo ulje, pčelinji vosak, polifenole iz grožđa, ekstrate listova aloa vere i miris vanilije.
Immortella je hrvatski brend čije proizvode možete kupiti u DM-u. Njihov balzam za usne je savršen, a sadrži biljno ulje jojobe, karite i mango maslac, te ekstrkt nevena i eterično ulje smilja.

Njeaga tijela
Koristila sam puno lijepih, kvalitetnih proizvoda za tijelo, ali najviše su mi se svidjeli Rituals proizvodi.


Obožavam njihovu liniju The Ritual of Sakura.  U Japanu se cvjetanje Sakure, koje se događa jednom godišnje, slavi već stoljećima i simbolizira ljepotu života. Proizvodi sadrže organsko mlijeko riže i cvijet trešnje. Predivni su ovo proizvodi koji pružaju užitak tuširanja i odličnu njegu.
Caudalie je prošlog ljeta predstavio novu liniju The Des Vignes. Kupila sam mlijeko za tijelo o kojem sam pisala OVDJE.
Najbolji piling za tijelo bio mi je Dove Exfoliating Body Scrub sa fino mljevenim košticama makadamije i rižinim mlijekom. Piling ima divnu, kremastu teksturu i predivan miris. Pogodan je za osjetljivu kožu ili češću upotrebu jer je jako nježan.

Njega ruku i stopala
Jako osjetljiva koža ruku sklona crvenilu i ozeblinama tjera me stalno u potragu za kvalitetnom kremom za ruke.

Najdraža krema za ruke tijekom zime mi je La Roche-Posay Cicaplast Main koju sam spominjala OVDJE, a kada je u pitanju skuplja varijanta tu je Kiehl`s Ultimate Strength hand Salve (recenzija).
Za njegu stopala prošle godine sam u DM-u otkrila novu, jako kvalitetnu Balea Hirschtalg Fusscreme od jelenjeg loja s ekstratom kamilice, aloe verom i uljem ružmarina.
Moram spomenuti i odličnu Scholl Cracked Heel Repair Cream koju sam koristila cijelo ljeto. Ova krema je savršeni tretman za suha i ispucala stopala. Rezultate će te vidjeti jako brzo.

Došli smo do kraja posta...ovo su bili moji najdraži skincare proizvodi u 2018., a koji su vaši?
Pišite mi u komentarima

4 komentara

  1. Super post.Mene je oduševio Hydro boost od Neutrogene,gel za umivanje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :)
      Ja isto volim Neutrogenu, ali ovi gelovi za umivanje su mi draži

      Izbriši
  2. Odlični favoriti, neki odmah idu na popis za kupnju! Taman tražim i nove balzame za isprobati pa ću sigurno uzeti jedan od ovih :)

    OdgovoriIzbriši