nedjelja, 28. listopada 2018.

ČISTILICE LICA KOJE VOLIM

Kako bi koža lica bila lijepa i zdrava potrebno joj je svakodnevno voditi brigu o njoj. Pri tome nije dovoljno kupiti skupu kremu ili serum za lice i očekivati čuda. Njega lica počinje jutarnjim i večernjim čišćenjem. 
Puno pažnje poklanjam čišćenju lica i pri tome koristim tzv. double cleansing method o kojoj sam vam već pisala. Kada kupujem proizvod za drugu fazu čišćenja tj. za umivanje lica vodim računa da ne sadrži alkohol i da nježno uklanja nečistoće sa lica.
Ovo su neki od proizvoda koji su se meni pokazali jako dobrima.

Tijekom toplijeg dijela godine više volim gelove za umivanje, dok tijekom zime koristim kremaste čistilice.

Neutrogena Hydro Boost Hidratantni gel za čišćenje lica

Odličan drogerijski proizvod koji sadrži hijaluronsku kiselinu tako da ne isušuje kožu lica. Ne sadrži sapune, parabene niti ulja. Namijenjen je svim tipovima kože.
Ovo nije proizvod koji će vam ukloniti šminku s lica, pa će te za to morati koristiti neki drugi proizvod. Tekstura je tekuća, malo jačeg mirisa koji meni nije smetao jer djeluje nekako osvježavajuće.

Hydro Boost gel za čišćenje pakiran je u boci sa pumpicom koja odlično funkcionira. Možete ga kupiti u Muller-u ili DM-u po cijeni od 47kn.


Lierac Demaquillant pjenušavi gel za čišćenje lica
Ovaj Lierac gel za umivanje više ne možete kupiti jer je izašao iz prodaje. 
Umjesto njega sada je u prodaji Lierac pjenušava krema za čišćenje lica koja ima sličnu formulu.
Gel dolazi u boci sa pumpicom koja sadrži 200ml proizvoda. Tekstura gela je lagana, tekuća i nježna prema koži. 
Gel štiti prirodnu mikrofloru kože, ima emolijentno i umirujuće djelovanje. 
Pogodan je i za čišćenje makeupa sa lica, mada ga ja u tu svrhu nisam koristila jer za skidanje makeupa volim proizvode na bazi ulja. 
Ne isušuje kožu lica, a temeljito uklani sve nečistoće. 
Lierac Demaquillant pjenušavi gel možete kupiti u ljekarni po cijeni od 154,99kn.


dr. Scheller Pomegranate Cleansing Milk
dr. Scheller je organska kozmetika napravljena od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka. Proizvodi su 100% bez silikona, mineralnih ulja i sintetičkih boja.
Hidratantno mlijeko za čišćenje lica sa narom namijenjeno je čišćenju normalne i suhe kože lica. Međutim, tijekom zime ovo je bio odličan čistač moje mješovite kože, posebno kada sam koristila retinol koji dodatno isuši kožu.
Tekstura proizvoda je kremasta, nije teška i uopće mi nije mastila kožu. 

Proizvod se stavi na suhu kožu lica, lagano umasira i onda se postepeno dodaje voda dok ne nastane emulzija. Na kraju procesa čišćenja lice se obilno ispere  vodom. Osjećaj nakon čišćenja je fantastičan. Koža je meka, nahranjena i dubinski čista.
Proizvod sam kupila na iHerbu, a cijena mu je bila oko 50kn. 


Terra Naturi Gel za čišćenje lica
Sasvim slučajno sam u Muller-u naišla na ovaj proizvod dok je bio na akciji. 
Terra Naturi je njemački brend koji ima certifikat koji garantira prirodno podrijetlo sastojaka koji ulaze u sastav njihovih proizvoda.
Cijene ovih proizvoda su jako povoljne, mislim da je cijena gela oko 20kn.
Gel za čišćenje lica dolazi u maloj tubi od 100ml ali proizvod se jako sporo troši. Ovaj nježni gel za čišćenje lica namijenjen je normalnoj i mješovitoj koži.  Sadrži aloe veru koja čuva prirodnu vlagu kože i suncokretovo ulje  koje je bogato esencijalnim masnim kiselinama.
Proizvod jako teško uklanja makeup sa lica zato sam ga ja koristila u drugoj faci čišćenja lica i tu se pokazao odličnim.
Blagog je mirisa i kremaste teksture. Jako je nježan prema koži, ne isušuje je i ne peče za oči. 



Pišite mi koje proizvode za čišćenje lica vi koristite?
Jeste li koristile neki od navedenih proizvoda?


2 komentara