nedjelja, 30. prosinca 2018.

BEST OF 2018 - PART 1


Vrijeme je da podvučem crtu i napišem koji su mi kozmetički proizvodi bili najdraži u 2018.-oj godini.
Danas ću pisati o makeup proizvodima, a drugi dio favorita ide nakon novogodišnjih praznika.

Kada je riječ o makeup proizvodima tu nisam baš puno eksperimentirala, više sam igrala na sigurno. Najviše sam kupovala ruževe (jer sam još uvijek opsjednuta njima), korektore (još nisam pronašla onaj pravi) i maskare za oči.


Koristila sam dobru podlogu tj. onu koja najbolje odgovara mom tipu i trenutnom stanju kože. Znate da volim lagane podloge koje pružaju srednje prekrivanje i licu daju prirodan izgled. Tu je moj apsolutni favorit Vichy LitfActiv Flexiteint tekući puder (recenzija). Nedavno sam kupila svjetliju nijansu 25 Clair Nude. Kako je riječ o ljekarničkom brendu, mana ovog pudera je mali izbor nijansi ali ja sam imala sreću da sam pronašla odgovarajuću tamniju (za ljeto) i svjetliju nijansu. Kod ovog pudera mi se najviše sviđa što stvarno lice lijepo zagladi, kao da ga blura, a to je u mojim godinama poželjno i potrebno. Jednako važno je da mi nije izazvao nered na licu u smislu pojave komedona. 


Za prekrivanje podočnjaka sam i ove godine testirala puno proizvoda da bih se vratila dobrom starom Maybelline Instant Anti-age The Eraser Eye  (recenzija)  korektoru u nijansi Light. To nije moj "the best" korektor ali je trenutno najbolji. Ima dobru prekrivnu moć iako mi se malo uvlači u borice oko očiju. 
Puno korektora koje sam ranije koristila više mi ne odgovaraju što je normalno jer se s godinama moje potrebe i očekivanja mijenjaju.
Kako imam masnu T zonu setiranje pudera kod mene je obavezno. Nedavno sam počela koristiti Urban Decay Naked Skin Loose Finishing Powder u nijansi Naked Medium Light. Za sada mi se čini ok, lijepo matira T zonu. Međutim, nisam najsretnija kako se ponaša na podočnjacima.
 Veći dio godine sam koristila the Balm Sexy Mama Translucent Powder (recenzija) sa kojim sam također polu zadovoljna jer se ni on ne ponaša najbolje na podočnjacima. 
Dakle, u 2018. godini nisam pronašla najbolji korektor niti puder za setiranje.


Najdraže i najčešće korišteno rumenilo u 2018.-oj bilo je MAC Mineralize Petal Power Blush (recenzija). 
Ne mogu vam opisati koliko volim ovo rumenilo. Nijansa je predivna, nadogradiva, pa je stoga nosiva za dnevni i večernji look. Jako lijepo osvježi lice i sa svojim sitnim shimmer-om daje mu prirodnu svježinu.
Moram spomenuti još jedno rumenilo koje mi je priraslo srcu i koje koristim u danima kada akcent želim dati očima a ne na ostatku lica. Riječ je o Kiko Shade Fusion Trio Blush u nijansi 01. Ovo je mat rumenilo u peachy tonovima koje licu daje potpuno prirodan izgled. 
Isprobala sam nekoliko drogerijskih higlightera koji nisu bili loši (recenzija), ali kao i prošle godine na prijestolju ostaje MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle (recenzija).

Idemo na proizvode za oči.
Artdeco Mineral Eyeshadow Base sam koristila i ranije ali me jako nerviralo pakiranje u teglici iz kojeg sam morala doslovno kopati proizvod. Ove godine sam pronašla isti proizvod pakiran u tubici i od tada ovu bazu svakodnevno koristim. Tekstura je lagano obojana i jako lijepo ujednači i pripremi kapke za nanošenje sjenila.
Jedino sjenilo koje imam u olovci je Kiko Long Lsting Stick Eyeshadow u nijansi 35. Predivna nježno ružičasta nijansa sa sitnim shimmer-om koja kada se izblenda na kapcima je decentna, a opet im daje neku svježinu. Puno sam ovo sjenilo koristila tijekom ljeta kada se inače ne volim puno šminkati.

Kupila sam dvije HE palete sjenila u ovoj godini i mislim da je to bio pun pogodak jer sam samo njih koristila. 

Urban Decay Naked 3 paletu sam jako dugo željela, a kombinacije nijansi sjenila u njoj su, rekla bih, jednom amateru kao što sam ja dovoljne za svaki look.


Urban Decay Heat Petitte (recenzija) je paleta sa predivnim ciglastim nijansama.
O kvaliteti ovih sjenila je već puno toga napisano jer je njihova tekstura zaista predivna i sa njima je lako raditi.


Olovke za oči koristim svakodnevno najčešće u zamjenu za eyeliner. Bitno mi je da im je tekstura meka, a opet dovoljno čvrsta kako bih s njima mogla povući crtu iz rub gornjeg kapka. 
Nijanse koje najbolje odgovaraju mojim očima su smeđa i zelena (odgovarajuću zelenu nijansu mi je jako teško naći).
Diego dalla Palma u nijansi 24 je ta famozna tamno zelena nijansa.
Smeđe nijanse su Essence Extreme Lasting Eye Pencil u nijansi 05 koja u sebi ima diskretne sjajne čestice i Bourjois Khol & Contour Extea Long Wear u nijansi 004 (mat tamno smeđa nijansa).


Artdeco High Precision Liquid Liner u smeđoj nijansi 03 je moj najdraži eyeliner.


Kako prirodno imam izrazito debele i guste obrve koristim samo gel za obrve kako bi ujednačila njihovu boju. Nyx Tinted Brow Mascara u nijansi Brunette ni je bila odlična.


Znate da uvijek kemijam s maskarama za oči. Kako su mi prirodno trepavice svijetle i rijetke malo koja maskara zadovolji moja očekivanja. Mislim da sam pronašla maskaru sa kojom sam stvarno zadovoljna. To je MAC Upward Lash Volume et Courbe maskara za oči u nijansi Upward Black. O ovoj maskari mislim pisati posebnu recenziju.

Najteži izbor mi je bio izdvojiti ruževe za usne koje sam najviše koristila. Možda vam se čini da kupujem uvijek iste nijanse, ali nisam osoba koja voli previše eksperimentirati i točno znam koje nijanse ruževa mi ne stoje pa ih i ne kupujem. Kako ruževe dijelim prema godišnjim dobima, ovo ljeto sam definitivno najčešće na usnama imala Dior Rouge ruž u nijansi Actrice 028 (recenzija).
Uz njega sam puno nosila i Eveline Color Edition ruž u nijansi Coral Red 709 (recenzija).

Predivan Pupa I`m Pure-Colour Lipstick u nijansi 301 zadnje vrijeme često nosim.
L.O.V. Brave Nudes Color & Care ruž u nijansi Angelina`s Belief 612 mi je omiljena zimska nijansa ruža za usne.

L.O.V. Brave Nudes Color & Care ruž u nijansi Selma`s Courage 613 je dosta slična prethodnoj nijansi samo ima smeđi podton. Ovi ruževi su jako ugodni na usnama, u jednom sloju dobijete punu boja na usnama i dosta su trajni.
Moj dugo željeni Charlotte Tilbury Matte Revolution (recenzijaruž u nijansi Very Victoria sam napokon kupila i mogu reći da mi je tekstura i nijansa ovog ruža sa svakim nošenjem sve draža.

Znate koliko je teško pronaći odgovarajuću nijansu mat ruža, a ja sam ove godine pronašla čak dvije nijanse. Uz Charlotte Tilbury odlična drogerijska zamjena je MMax Factor Matte ruž u nijansi Nude 05.
U svakoj Essence kolekciji neki ruž za usne mi se baš svidi. Pisala sam vam OVDJE o Essence Velvet Matte ružu u nijansi 04.


Ovo su moji prošlogodišnji favoriti.
Dijelimo li koji?

Nema komentara