ponedjeljak, 19. studenoga 2018.

PAULA`S CHOISE: RETINOL BOOSTER


Zima je pravo vrijeme za korištenje kiselina i/ili retinola u njezi lica. To su proizvodi koji imaju jak anti-age učinak, poboljšavaju teksturu kože, ali i pomažu u borbi sa aknama. 
Osnovna razlika između kiselina i retinola je ta što kada prestanete koristiti kiseline stanje kože lica se vrati na staro, dok retinol pruža dugoročne učinke. Također, za neke vidljive promjene na koži ove proizvode treba koristiti duži vremenski period. Proizvodi se koriste u noćnoj njezi lica a po danu je obavezno koristiti kremu sa spf zaštitom.
Retinol je odličan anti-age sastojak sa čijim korištenjem treba biti oprezan. Ako ga nikada niste koristili predlažem vam da počnete sa manjim postotkom retinola. Prilikom korištenja proizvoda s retinolom morate obavezno pojačati hidrataciju jer on može jako isušiti kožu lica. 
Moja koža je navikla na retinol i jako dobro ga podnosi. OVDJE sam vam pisala o jednom ljekarničkom proizvodu s retinolom koji sam koristila.


Prošle godine sam kupila Paula`s Choise Retinol Booster koji mogu koristiti osobe svih tipova kože. 
Radi se o proizvodu koji se miješa sa serumom ili kremom koju inače koristite, pa možete sami dozirati koliko kapi retinola će te staviti.
PC Retinol Booster u svom sastavu ne sadrži hidratizirajuće sastojke, ali sadrži antioksidanse. To je u redu budući se miješa sa hirdratantnom kremom.



Paula`s Choise Retinol Booster dolazi u propisnom pakiranju od 15 ml. Pakiranje ima pumpicu pomoću koje jako precizno dozirate proizvod.
Tekstura proizvoda je vodenasta, nemasna i blago kiselkastog mirisa. 


Ja sam, svako večer na suho i čisto lice stavljala 3 kapi booster-a pomješanog sa hidratantnom kremom. Ovakav  način doziranja proizvoda nije isušio kožu lica niti sam imala alergijske reakcije. Retinol sam koristila 3 mjeseca, toliko mi je ovaj proizvod trajao. 
Beneficije koje sam imala bile su smanjen broj komedona na bradi i čeljusti. Također cistične akne koje mi se povremeno znaju pojaviti na bradi za vrijeme korištenja retinola bi prošle u roku par dana same od sebe.
Poboljšanje sam vidjela i na teksturi kože. Što se postojećih borica tiče one nisu nestale, ali ni nove se nisu pojavile.  

Moje mišljenje:
Na tržištu postoji puno proizvoda s retinolom ali je jako teško pronaći teksturu i koncentraciju koja bi odgovarala svakom tipu kože. U tome je prednost Paula`s Choise Retinol Booster-a. 
Jako sam zadovoljna kako je moja koža reagirala na ovaj proizvod i u budućnosti ću ga sigurno ponovo kupiti.
PC Retinol Booster možete naručiti na Superskin web shopu po cijeni od 430kn.


Koristite li retinol u njezi lica?







Nema komentara