srijeda, 31. srpnja 2019.

EMPTY #16


Nakupilo se potrošenih proizvoda, pa ako vas interesira što ovaj put ide u smeće nastavite čitati post.




1. Le Petit Marseiliais gel za tuširanje s ružinim uljem sam kupila jer je danima reklamiran na TV-u. Gel prelijepo miriše, kremaste je teksture, ali nedovoljno hidratantan.
2. O Cien Intense Moisture gelu za tuširanje sa maslacem kokosa pisala sam OVDJE
3. Obožavam L`Occitane Almond Shover gel. Od kada sam otkrila da se može kupiti i refil, pakiranje od 500ml, još češće ga kupujem. 



4. Afrodita šampon za masnu kosu je preporuka moje frizerke. U boci je 1000ml, a cijena mu je oko 12kn što je jako isplativo. Kombinacija minerala, vitamina i ljekovitih trava u ovom šamponu bi trebao smanjiti lučenje sebuma, i ukloniti mast sa vlasišta i kose. Međutim, šampon nije radio što je trebao, tako da ga više neću kupiti.
5. Ducray Kertyol P.S.O. Kerato-Reducing Shampoo je ljekarnički šampon za kosu namijenjen baš osjetljivom, seboreičkom vlasištu. O njemu vam namjeravam pisati u posebnom postu.



6. Eucerin AQUAporin Active Rich intenzivni losion za tijelo odličan je proizvod. Lagane i brzoupijajuće teksture, nenametljivog mirisa pruža tijelu odličnu hidratizaciju. Losion za tijelo inspiriran je otkrićem akvaporina (kanali koji kontroliraju prijenos vode od stanice do stanice). Posebno je pogodan za osjetljivu i suhu kožu tijela.
Sadrži gluko-glicerol, aktivni sastojak za koji je znanstveno dokazano aktivira vlastiti sustav hidratacije kože pomoću akvaglicerolporina.
Cijena 400ml losiona je 144kn.
7. Afrodita Hranjivo mlijeko za tijelo sa jojoba uljem i karite maslacem je odličan drogerijski proizvod kojeg sam potrošila čak 3 pakiranja. Također je lagane i brzoupijajuće teksture, a miris je prekrasan, podsjeća me na zimu i kolačiće od cimeta.
Cijena je 23,99kn za 250ml proizvoda.
8. Balea krema poslije depilacije sa aloe vera i ekstraktom magnolije (recenzija) je proizvod kojeg kupujem godinama. Odlično smiri kožu nakon depilacije i spriječava pojavu crvenih točkica (iritacija).
Cijena 125ml ove kreme je oko 10kn. 



9. Dove Piling za tijelo sa rižinim mlijekom i makadamijom je predivan proizvod. Kremaste je teksture, piling zrnca su jako sitna, pa je pogodan za osjetljivu kožu tijela. Odlično obavlja svoj posao i ostavlja kožu izuzetno glatkom i nahranjenom. 
Ako ste u potrazi za dobrim, nježnim drogerijskim pilingom za tijelo, nemojte preskočiti ovaj proizvod. 
Piling je pakiran u teglici od 225ml, zaštićen folijom, a cijena mu je oko 36kn.



10. Nivea Invisible for black&white dezodorans ne ostavlja tragove na odjeći. Svježeg je mirisa i spada u antiperspirante što znači da spriječava znojenje. Meni je pružio odličnu zaštitu iako znam da ne spada u tzv. zdrave dezodoranse jer sadrži aluminijeve soli.
11. Nivea Dry Comfort je još jedan antiperspirant koji mi je bio odličan. Miris mu je jedva osjetan, pruža odličnu zaštitu u ovo ljetno vrijeme. Nema alkohola, ali sadrži aluminijeve soli.
12. Nivea Fresh Flower 0% Aluminium Salts mi je bio dobar tijekom proljeća, ali na visokim temperaturama nije pouzdan.
13. Cien Pure Freshness roll-on također ne sadrži aluminijeve soli. Moj dojam o ovom dezodoransu pročitajte OVDJE.



14. Neutrogena Concentrated krema za ruke namijenjena je suhoj i oštećenoj koži. Jako volim Neutrogena kreme za ruke i obavezno ih koristim tijekom hladnijeg doba godine. Tekstura kreme je gusta, sporije se upije u kožu, pa je koristim u večernjoj njezi. 
Cijena kreme je 37,99kn.
15. Neutrogena Instant Repairing krema za ruke u svom sastavu ima pčelinji vosak i karite maslac. Teksutra joj je laganija od klasične Neutrogena kreme za ruke, a miris je savršen. Ova krema se relativno brzo upija, pa sam je koristila i tijekom dana. 
16. BIO Beaute by Nuxe kremi za ruke sam pisala OVDJE.
17. Labello je za mene u omjeru cijena/kvaliteta najbolji balzam za usne. Ovaj je s dodatkom vanilije, odlično hidrira i štiti usne.



18. Uriage balzam za usne je odličan proizvod, ali nešto skuplji. Cijena mu je 82kn, pa ga vrijedi  kupiti na popustu.



19. Lactacyd intimni gel je formuliran tako da da pruža dugotrajnu svježinu i spriječi pojavu neugodnih mirisa. Ne sadrži sapun i ne nadražuje, pa ga ginekolozi često preporučuju. Ima pH5,2 i tako štiti fiziološku ravnotežu sluznice intimnih djelova i održava njihovu prirodnu obrambenu sposobnost. Međutim, ovaj primjerak sadrži mentu i nije mi odgovarao. Pruža neugodan osjećaj peckanja odmah nakon korištenja.
Cijena je oko 40kn.
20. Dermospray  je antiseptik za rane koje uvijek imam u kućnoj apoteci. Isključivo se stavlja na neozlijeđenu kožu i površinske ogrebotine.
Cijena 90ml proizvoda je 40kn.



21. Moje obožavane maske za stopala, Balea i Barfuss (recenzija) su kvalitetom i cijenom odlične. 



22. La Roche-Posay je meni najdraža micelarna otopina. Ne koristim često micelarne, ali ponekad su mi praktične za brzinsko uklanjanje makeupa (ne zaboravite oprati lice gelom za umivanje nakon korištenja micelarne). 
Ova micelarna otopina ima fiziološki pH i termalnu vodu. Namijenjena je osjetljivoj koži lica. Ne sadrži sapun, alkohol, parabene ni bojila.
Cijena 400ml micelarne je 76kn, a često je možete naći na akciji tako da se stvarno isplati kupiti je.
23. Cosrx Low pH Good Morning Cleanser  je nježan gel za umivanje lica koji kod nas ne možete kupiti. Više o njemu pročitajte OVDJE.  
24. Balea Rose vodu za lice i tijelo koristi moja kćerka. Konkretno mi se ne sviđa miris ruže koji je ovdje prejak. 
Cijena 150ml je 15kn.



25. Lierac Hydragenist gel (recenzija) i Filorga Hydra-Filler (recenzija) su mi jako drage kreme za lice. Lierac gel mi je ipak draži pa je ovo bila ponovljena kupnja. 



26. SVR Densitium okoloočna krema (recenzija) mi se pokazala jako dobrom. 
27. Paula`s Choise Resist Anti-Ageing Eye Cream nikada nije doživjela svoju recenzija, pa ću vam sada o njoj napisati par riječi. Krema ublažava vidljive bore oko očiju i spriječava nastanak novih. Koristila sam je cijelu zimu (kupovala sam putna pakiranja jer je ova krema jako skupa) i moje okoloočno područje nije nikada ljepše izgledalo. Znate ono kada sami na sebi vidite kako vam je okoloočno područje plumpy, svježe, nahranjeno, a bore su blurane. 
Tekstura je bogata, dovoljna je jako mala količina za jedno korištenje. 
Njena formula obogaćena je antioksidansima i peptidima koji su odlični u borbi protiv bora, suhoće i sunčevih oštećenja. 
Cijena 15ml ove kreme je 280kn. 


28. Paula˛s Choise Clinical 1% Retinol Treatment (recenzija) je najbolji proizvod sa retinolom koji sam do sada koristila. Također sam kupovala putna pakiranja od 5ml čija je cijena 120kn. 
29. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% (recenzija) obožavam, konstantno ga koristim i ne znam koliko pakiranja sam do sada potrošila.



30. Clinique Take the day off balzam za skidanje makeupa će uskoro dobiti svoju recenziju, pa ovdje neću komentirati moj dojam o ovom proizvodu.


31. La roche-Posay Effaclar Duo(+) Unifiant (recenzija) mi je draga tonirana krema namijenjena koži sklonoj nepravilnostima. 
32. Potrošila sam zadnju zalihu mog obožavanog Estee Lauder Ideal Matte tekućeg pudera (recenzija). Više ga nemam gdje kupiti jer je izbačen iz prodaje. 
33. Krajem prošlog ljeta kupila sam Vichy LiftActiv Flexiteint tekući puder u nijansi 45 Dore Gold (recenzija). Nijansa je baš tamna i odgovara mi samo tijekom ljeta tako da proizvod nisam uspjela potrošiti do kraja.
34. Farmasi All in One CC krema (recenzija) je najveće pozitivno otkriće u 2019.-toj godini. Kupila sam je sasvim slučajno, a savršeno odgovara mom tipu kože tijekom zime. Rezervna tubica je već u ladici. 

35. Ne mogu vjerovati da sam nakon 2 godine potrošila theBalm Sexy Mama matirajući puder (recenzija). Iako trenutno testiram neke druge proizvode, još jedan Sexy Mama puder me čeka u ladici. 


36. e.l.f. Lip Exfoliator je, ljudi moji, najgori piling za usne koje sam imala. Pakiran je u stiku i činio mi se baš praktičan za upotrebu. Ali, tekstura mu je jako gruba...imam osjećaj da će mi napraviti ranice na usnama, a ne piling. 
Sve u svemu, uzalud bačenih 25kn. 


37. Od kada su se pojavili na tržištu ovalni kist koristim za nanošenje svih tekućih podloga (recenzija). Primjerak na slici sam davno kupila na e-bayu i zadovoljna sam koliko me služio. Na ove kistove ne morate trošiti puno novaca, ja sam se uvjerila da su kistovi sa e-bay i Artdeco iste kvalitete.



38. Proizvod na slici sam bez veze ubacila u košarici pri jednoj kupnji s korejskog site-a. To su mali, okrugli flasteri koji bi trebali sasušiti aknu i uvrzati njeno zacjeljenje. Konkretno, ovi flasteri ne rade baš ništa, a i brzo se odlijepe sa lica. 
Trenutno koristim isti proizvod od Cosrx-a pa ću vam javiti rezultate.


39. Biodroga je poznati njemački brend preparativne kozmetike koji je kod nas dostupan samo u kozmetičkim salonima. Dobila sam testere okoloočne kreme iz linije Oxygen. krema ima malo masniju teksturu ali to mi je odgovaralo jer jako lijepo nahrani okoloočno područje. 


40. Jako mi se svidjela Afrodita Hyaluron Lift Concentrate krema. Lagane je teksture, odgovara mojoj mješovitoj koži. Ovu liniju nisam vidjela u drogerijama, ali ima je na njihovom web shopu.
41. Afrodita Magenix noćna krema mi nije odgovarala. Premasna  je za moju kožu.


42. Clarins Hydra-Essentiel je odlična za moju mješovitu kožu lica.
43. Clarins Multi-Intense Jour mi nije odgovarala.


43. Clinique Moisture Surge kremu i serum za lice već dugo želim probati i konačno sam se dokopala testera. Odlična krema i sigurno ću je nekada kupiti.


44. Filorga Scrub&Mask je zanimljiv proizvod, potrošila sam 7 testera i koža je prekrasna nakon njenog korištenja.
45. Filorga Meso-Mask je također dobra anti-age maska.


46. Ziaja Jasmine Night Cream je toliko masna da sam s njom mazala noge.
47. Nuxe Nirvanesque okoloočna krema mi je bila odlična.
48. Kiehl`s Rosa Artica Light krema za lice po meni ne vrijedi toliko novaca.
49. Paula`s Choise Resist Super-Light Daily Wrinkle Deffende SPF30 je odlična krema za moj tip kože. Ove testere sam kupila na superskin.hr. Cijena testera je 6kn, a možete ih kupiti najviše 6 komada. 



50. L`Occitane Creme Confor Legere mi nije odgovarala.
51. La Roche-Posay Hydraphase Intense okoloočna krema pruža odličnu hidrataciju.
52. Lierac Magnificence gel/krema je savršena, kupila sam je i trošim je već mjesec dana. Uskoro ću natipkati njenu recenziju.


53. Nuxe Nuxuriance Ultra Night Cream sam koristila za njegu vrata i dekoltea jer mi za lice nije odgovarala.
54. Nuxe Creme Prodigieuse je nova linija proizvoda. Isprobala sam Obnavlajući uljni noćni balzam i Multikorektivnu gel kremu. Jako mi se sviđaju proizvodi iz ove Nuxe linije.


55. Trošila sam zalihe parfema.
Calvin Klein Secret Obssesion (recenzija) mi je već dugo omiljeni proljetni parfe.
Obožavam Jean Paul Gaultier parfeme. Na slici je Classique parfemska voda. U gornjim notama dominira ruža zajedno sa esencijom ruma. Srce parfema čine vanilija, orhideja i narcis, a u bazi parfema dominiraju slatki amber, sandalovina i tonka. Predivan, prozračan, nimalo napad prafem.

Ovaj post se baš odužio, nadam se da će vam se svidjeti.

2 komentara

  1. Odličan post! Sakupilo se stvarno puno proizvoda svaka čast :) Balea losion poslije depilacije i Afroditin losion za tijelo su i meni dva velika favorita koje uvijek iznova kupujem

    OdgovoriIzbriši
  2. Clinique Moisture Surge krema na Notino hr.....

    OdgovoriIzbriši