četvrtak, 11. siječnja 2024.

PAULA`S CHOISE PEPTIDE BOOSTER

 


Kozmetički sastojak koji je izazvao najveći hype u 2023. godini su peptidi. 

O peptidima sam već pisala (recenzija), a u međuvremenu sam testirala još jedan proizvod, Paula`s Choice Peptide Booster.

Što su peptidi?

To su kratki lanci aminokiselina. Prirodno se nalaze u tijelu i postoji ih na stotine različitih, a svi su napravljeni od različitih kombinacija aminokiselina. Kako s godinama opada količina kolagena, peptidi  "šalju signal" koži da matične stanice kože započnu s radom tj s proizvodnjom kolagena i elastina koji koži daju zategnut i lijep izgled. Nisu sve vrste peptida jednako učinkovite. Proizvodi sadrže više vrsta različitih peptida. Najboljima se smatraju Argireline, Matrixyl 3000 i bakreni peptidi.


Što radi Paula` Choise Peptide Booster?

Ovaj serum booster sadrži čak osam peptida koji pomažu kod mimičkih bora, poboljšavaju tonus i teksturu kože te jačaju kožnu barijeru.


Pakiranje i tekstura:

Serum booster dolazi u staklenoj bočici sa kapaljkom. Ima 30ml proizvoda što mi je trajalo malo dva mjeseca. 




Tekstura mu je nešto gušća od vode. Malo se pjeni kada se nanese na kožu i brzo se upija. Ne sadrže mirise kao i svi PC proizvodi.

Kako ga koristiti?

Može se koristiti jednom ili dva puta dnevno. Uvijek se stavlja na čisto lice. Kako mu je tekstura gušća od tonika, tonik ide prije peptida. Serum možete lako prilagoditi svojem režimu njege. Možete ga koristiti samostalno, prije hidratantne kreme ili hidratantnog seruma, kombinitati sa retinolom (odlična kombinacija jer peptidi pojačaju djelovanje retinola). Da napomenem, peptidi se ne koriste zajedno sa kiselinama i vitaminom C. Ne miješaju sa kremom koja ima spf zaštitu.


Zašto ga volim?

Smatram da su PC proizvodi najbolji jer imaju višestruko djelovanje i izvanrednu formulaciju. 

Ovaj serum dodatno hidratizira kožu te je instant čini glatkom i napetom. Volim njegovu laganu i neljepljivu teksturu. Dobro je što ga mogu koristiti osobe sa osjetljivom kožom i što se može staviti na mimičke bore oko očiju.

 Ne volim boostere miješati sa kremom pa sam ga koristila samostalno svaku večer kroz dva mjeseca.  

Moja večernja rutina u tom periodu bila je: duplo čišćenje-tonik-peptidni serum-retinal-hidratantna krema koja obnavlja kožnu barijeru.

Nakon perioda  dva mjeseca korištenja seruma mogu reći da imam sjajniju i zdraviju kožu lica. Koža mi je glatka i meka na dodir. Promjenu kod mimičkih bora nisam primijetila (ili je jako mala ili je nema).

Kod peptida rezultati nisu vidljivi odmah i tko vam tvrdi drugačije, nije u pravu. Treba proći dosta vremena da mimičke bore postanu manje vidljive.

Također, peptidi djeluju samo na mimičke bore. Ne nasjedajte na marketinške objave da će vam kroz tjedan dana nestati bore sa lica.

Zapamtite bore na licu ne može izbrisati niti jedan kozmetički proizvod. Zato se koriste filleri, botox itd. 

Kozmetički proizvodi su preventiva, odgađaju pojavu pojavu bora ako ih dovoljno rano počnete koristiti.

 Paula`s Choice Peptide Booster sam kupila na Superskin web shopu gdje mu je cijena 60eura.


Koristite li peptide u svojoj skincare rutini?





Nema komentara