utorak, 29. studenoga 2022.

DRUNK ELEPHANT PROTINI POLYPEPTIDE CREAM

 


Drunk Elephant Protini Polypeptide kremu za lice kupila sam prošle godine, a u nastavku posta možete pročitati moje mišljenje o njoj.


U njezi kože nije neophodno koristiti peptide, ali u zadnje vrijeme su dosta popularni.

Što su peptidi?
Peptidi su vrlo male molekule, prekursori proteina, koje na kožu djeluju kao okidač s vrlo preciznom reakcijom. U slučaju Protini kreme, odabrani peptidi potiču proizvodnju kolagena.
Kako starimo količina kolagena i elastina se smanjuje pa je njihovu proizvodnju potrebno potaknuti. Ipak peptidi ovo ne mogu samostalno napraviti zato ih je potrebno kombinirati sa drugim sastojcima tj učinkovitost ovisi (kao i uvijek) od odgovarajuće kombinacije sastojaka u proizvodu.


Riječ proizvođača:
"Ova revolucionarna proteinska hidratantna krema kombinira neviđeni niz i koncentraciju signalnih peptida, faktora rasta, potpornih aminokiselina i malog lopoča za vidljivo i trenutno poboljšanje tonusa, teksture i čvrstoće kože."


Pakiranje i tekstura kreme:
Pakiranje kreme me oduševilo jer se do tada nisam susrela s ničim sličnim. Krema je pakirana u plastičnu posudu, zaštićena od svih vanjskih utjecaja i zagađenja. Za doziranje proizvoda treba se pritisnuti dio na posudi ispod poklopca što zadovoljava sve higijenske uvjete. 


Tekstura kreme je mliječno bijele boje, lagana i lako maziva. Podsjeća me više na gel nego na kremu. Za jedno korištenje dovoljna je mala količina kreme pa će vam ovaj cjenovno skup proizvod dugo trajati. Krema se brzo upije u kožu, za sobom ne ostavlja masan niti ljepljiv trag. Također, krema nema miris.


Sastav:
Ključni sastojci su:
– Dikaprilil karbonat (sastojak sličan silikonu koji lijepo zagladi kožu). Za razliku od silikona ovaj sastojak je biorazgradiv
– Ekstrakt sojinog fermenta folne kiseline (folna kiselina obnavlja posebno kožu koja ima oštećenja od prekomjernog izlaganja suncu)
– Ekstrakt matičnih stanica malog lopoča (izvrstan antioksidans)
– 9 signalnih peptidnih kompleksa (faktori rasta) 
Peptidi koji se ovdje koriste djeluju kao svojevrsni "signali" koji aktiviraju sintezu kolagena.  
– Arginin (sastojak protiv bora)
– Hijaluronska kiselina niske molekularne težine (dubnski hidratizira kožu)
-Ulje marule (puno je hidratantnih masnih kiselina).


Moje mišljenje:
Kremu sam koristila u večernjoj njezi tijekom zime, danima kada nisam koristila retinol. Tijekom ljeta mi je bila preteška iako mi koža zadnju godinu nije masna nego više naginje normalnom tipu kože.
Krema mi je bila preteška za korištenje ispod kreme sa zaštitnim faktorom (obično koristim lagani serum ili samo esenciju).
Nisam primijetila učinak kreme na bore (kada bi se bore brisale nakon potrošenog pakiranja kreme, svi bi imali "ispeglanu" kožu). Djelovanje peptida u kozmetičkom proizvodu se ne može brzo vidjeti, ostaje nam jedino vjerovati da peptidi dugoročno čine dobro našoj koži. Međutim, kada se nakon korištenja kreme ujutro probudim lice bude nahranjeno i blistavo. Vjerojatno se na to misli kada govore da Protini krema briše manje bore sa lica. Logično, sve što vlaži kožu odmah poboljša njen vanjski izgled.
Ne bih rekla da je pogodna za sve tipove kože, pogotovo ne za masnu kožu jer bi joj mogla biti preteška. Suha kože će vjerojatno pored kreme dodatno trebati serum.
Svi DE proizvodi nisu testirani na životinjama te ne sadrže parabene, mineralna ulja, sulfate i ostale štetne sastojke.
Je li vam ova krema neophodna?
Naravno da nije, na tržištu danas postoji puno kvalitetnih hidratantnih krema. Ako želite koristiti peptide u svojoj skincare rutini, možete kupiti neki cjenovno pristupačniji serum sa peptidima.
Reći ću da je ova krema bezobrazno skupa i vjerujte mi dugo sam se dvoumila hoću li je kupiti. Presudilo je sniženje na Cult Beauty web shopu i to da je krema bila u setu sa još jednim DE proizvodom. 
Je li me protini krema razočarala?
Nije. To je dobra hidratantna krema sa antioksidansima i hrpom peptida.

Nema komentara