utorak, 27. veljače 2024.

MISSALICE RETINAL LEVEL UP SERUM

 


U slobodnoj prodaji nema baš puno proizvoda koji sadrže retinal (teško je postići njegovu stabilnu formulu) pa sam se baš radovala Missalice Retinal Level Up serumu. 

Missalice Retinal Level Up serum sadrži liposomalni retinal i to u tri različite koncentracij od 0.05% (Starter), 0.15% (Advanced) i 0.20% (Expert). Sviđa mi se što proizvod dolazi u tri različite jakosti pa svatko može odabrati ono što mu najbolje odgovara.
Preporučujem vam da počete polako i sa najmanjom koncentracijom, pratite svoju kožu te postepeno smanjujte pauze između dva korištenja. 

Retinal je oblik vitamina A koji je jači od retinola (treba mu manje koraka pretvorbe do retinoične kiseline koja jedina može komunicirati sa stanicama u koži). Više o oblicima vitamina A i kako ih pravilno koristiti imate u ovom postu.

Missalice Retinal Level Up serumu koristi se liposomalni retinal
To je retinal inkapsuliran liposomima (zamisli kao da se retinal nalazi zatvoren u maloj kuglici koja čuva njegova svojstva). Ovakav oblik retinala prodire dublje u kožu, ostaje duže stabilan i izaziva manje iritacije. 



Pakiranje i tekstura:
Pakiranje je kod retinala jako važno jer on postaje brzo nestabilan u kontaktu sa zrakom i svjetlom. Zato se pakira u hermetički zatvorene boce koje imaju pumpicu za doziranje.
 Kod Missalice Retinal Level Up seruma možete birati hoćete li uzeti veličinu od bočicu od 10ml ili 30ml. Tu je i pumpica koja odlično dozira proizvod.
Tekstura je lagana, nemasna, lijepo se razmazuje i brzo upije u kožu. Ima lagani miris, nije neugodan i izraženo žutu boju (što je prirodna boja retinala).
Sa žutom bojom sam imala velikih problema jer bi se preslikala na jastučnicu. To me baš nerviralo, mislim svaku večer mijenjati jastučnicu nije nikome zabavno. Srećom bi se ove mrlje oprale na 90 stupnjeva. 


Sastav:

Najistaknutiji sastojci su: retinal, niacinamid, ceramidi i fitosteroli.
Proizvod ne sadrži: eterična ulja, parabene, gluten, mirise, silikone parafine, propilen glikol.
Retinal isušuje kožu pa se biraju formule koje će to smanjiti. Ovaj serum  obogaćen je ceramidima i fitosterolom koji štite barijeru kože. 

Moje dojam:
Missalice Retinal Level Up serum koristila sam istovremeno u koncentraciji 0,2% i 0,15% (nižu koncentraciju za vrat i dekolte a veću za lice). 

Ovaj serum je namijenjen isključivo večernjoj rutini. Serum se može koristiti samostalno (na čisto i suho lice) ili nakon peptida i hidratantnog seruma. Birate što najbolje odgovara vašoj koži. Kao završni korak ide proizvod koji štiti kožnu barijeru. Važno je po danu staviti kremu sa zaštitnim faktorom.

Moja koža je lijepo reagirala na serum. Nisam imala iritacije a koža mi je bila meka i plumpy. O nekim većim benefitima teško je govoriti jer sam ga koristila relativno kratak period. 

Ako želiš riješiti nepravilnosti na koži ili početi sa efikasnom anti-age rutini retinoidi su pravi izbor za tebe.
Prilagodi jačinu proizvoda svojoj koži, nemoj koristiti veću koncentraciju samo zato jer prijateljica nije imala nus pojave. Svačija koža je drugačija.


Serum sam kupila direktno na Missalice web shopu 

I za kraj, što je bolje koristiti retinol ili retinal?
Retinol:
  • čisti problematičnu kožu 
  • smanjuje intenzitet bora
  • djeluje na hiperpigmentaciju
  • lakše je dostupan
Retinal:
  • djeluje oko deset puta brže od retinola
  • najjača vrsta retinoida koju možeš kupiti u slobodnoj prodaji
  • nježniji je od retinola
  • djeluje antibakterijski pa je odličan za akne



U komentarima napiši koristiš li/misliš koristiti retinoide?
Ako koristiš, koji je to proizvod?










 

1 komentar