petak, 28. siječnja 2022.

THE BEST OF 2021-preparativa


Već smo debelo zakoračili u 2022. godinu i znam da sam ranije trebala napisati ovaj post ali ponekad u životu stvari ne ispradnu onakve kakve smo zamislili.
Nisam nikada manje novih skincare proizvoda testirala kao u prošloj godini. 
Posložila sam dobro svoju skincare njegu i tek bih ponekad ubacila novi proizvod.
Ako vas interesira, u nastavku pročitajte koji su mi bili najdraži skincare proizvodi u prošloj godini.

Čistači:
Znate da koristim dvostruku metodu čišćenja lica, tako da su mi uvijek u upotrebi ulje/balzam za skidanje makeupa i gel za umivanje.


Weleda Cleaning Care (recenzija) je prvi proizvod ovog brenda kojeg sam kupila. Ova pjena za umivanje je cjenovno povoljna a odlično čisti lice i pri tome ne isušuje kožu.


Čitala sam samo pohvale o Medik8 proizvodima, najviše o njihovom retinolu. Medik8 proizvodi nisu bili dostupni u Hrvatskoj, tek od nedavno se mogu kupiti u jednom našem web shopu. Medik8 Gentle Cleanse tj pjenu za umivanje je kvalitetan proizvod u svom rangu i sa uživanjem sam ga koristila. 

Hidratantne kreme za lice:
Puno pažnje polažem u hidratizaciju i čini mi se da sam tu i najviše uvodila nove proizvode. Pronašla sam nekoliko odličnih novih hidratantnih krema za lice.


Jowae lagana krema za lice (recenzija) ima laganu teksturu koja odgovara mom tipu kože lica. Ova lagana krema tijekom toplijeg vremena pružila mi je dovoljnu hidratizaciju.


Drunk Elephant je američki brend čije sam proizvode također prvi put testirala u prošloj godini. Njihovi roizvodi su poznati po tome što ne sadrže "štetne sastojke". Protini Polypetide Cream je hidratantna krema puna aminokiselina i peptida i prava je bomba za kožu lica.

Okoloočna krema:
Sigurno ste naišli na tvrdnju kako nije potrebna posebna krema za okoloočno područje jer krema za lice može odlično odraditi taj posao. Ja sam mišljenja da okoloočno područje treba posebnu i kvalitetnu njegu. Tu je koža najtanja i najosjetljivija na sastojke koje krema za lice može imati. Okoloočno područje u nekoj životnoj dobi ne treba samo hidratizaciju nego i aktivne sastojke, a oni ne smiju biti u istoj formulaciji kao u kremi za lice.


Sada već kultna okoloočna krema Clinique All About Eyes (recenzija)  svojom gustom teksturom obogaćemon karite maslacem pruža okoloočnom području maksimalnu hidrataciju i u tom segmentu svoj posao radi odlično. 

Serumi/tonici:
U mojoj skincare rutini tonik i serum uvijek imaju svoje mjesto. Rotiram ih ovisno o potrebama kože.


Pynkang Yul
Essence Toner poznat je po svom hidratizirajućem svojstvu. Kada se koristi prije hidratantne kreme pun pojača njen učinak.


Još jedan odličan serum za hidratizaciju kože lica je Beta- Glukan Power Moisture Serum.


Volim koristiti glikolnu kiselinu a najbolji proizvod koji je sadrži bio mi je REN Ready Stedy Glow tonik.


Uvijek u njezi lica koristim niacinamid i u prošloj godini sam testirala par takvih proizvoda. Najbolji mi je bio PC 10% Niacinamide Boost (recenzija).


 Vitamin C koristim onda kada u mojoj skincare rutini nema retinola. Oduševio me Sesderma C-Vid Liposomal Serum (recenzija). 

Njega tijela:
Njegu tijela nikada ne zapostavljam i vodim računa o njegovoj hidratizaciji. Proizvode za njegu tijela rotiram opet prema potrebama kože tj zimi volim koristiti jače proizvode koji sadrže glicerin i karite maslac.


Caudalie Vine Body Butter je krema ugodne teksture i predivnog mirisa vanilije. Tekstura joj je gusta, lijepo se razmazuje i brzo upija. Krema mi je bila odlična u hladijem periodu godine.


U toplijem dijelu godine voljela sam Jowae Revitalizing Moisturizing Lotion (recenzija). 


Drage moje, ovo bi bili svi proizvodi koje sam izdvojila kao najdraže u ovoj kategoriji.
Uskoro pišem post o meni najdražim proizvodima u kategoriji dekorativa.

















 





2 komentara