nedjelja, 12. prosinca 2021.

JOWAE - NOVI SKINCARE BREND

 

JOWAE je francusko-korejski brend koji je nastao kao spoj  Mogla bih francuskog znanja i korejske dugogodišnje tradicije korištenja ljekovitih biljaka. Cilj je bio vratiti koži ravnotežu narušenu štetnim vanjskim utjecajima. U proizvodima ovog brenda korišten je inovativni ekskluzivno patentiran sastojak lumifenol. On je moćni antioksidans izoliran iz biljke čuvarkuća koju ja već godinama koristim u liječenju upale uha. Lumifenol ima četverostruko djelovanje:

  • djeluje kao antioksidans
  • stimulira prirodnu zaštitu stanica
  • oživljava stanični metabolizam
  • regulira sintezu melanina.

JOVAE je brend čiji proizvodi sadrže 93% prirodnih sastojaka, a ne sadrže parabene, mineralna ulja, silikon, sastojke životinjskog podrijetla i umjetne boje. Svi njihovi proizvodi su nježni i može ih koristit osjetljiva koža lica i tijela. 

JOWAE kozmetika poštuje korejski ritual njege lica koji se sastoji od četiri koraka: čišćenje kože, priprema, aktivacija i korekcija.


Uljni gel za čišćenje kože


Gel je namijenjen uklanjanju makeupa koji je prvi korak u čišćenju kože. Sadrži lumifenol i ekstrakt božura u visokoj koncentraciji. Dodatno je obogaćen hidratantnim uljem jojobe. Sadrži 99% prirodnih sastojaka.
Gel dolazi u mekoj tubi od 100ml i ta količina proizvoda meni je trajala malo više od dva mjeseca. 
Tekstura mu je gusta, bez boje i mirisa. 



Nanosi se na suhu kožu lica i nježno masira dok se šminka ne počne topiti. U dodiru s vodom pretvara se u uljnu teksturu koja dobro ukloni sav make up sa lica osim maskare. Treba duže nježno masirati trepavice dok se maskara potpuno ne otopi. Kod vodootporne maskare mislim da bi čak bilo dobro micelarnom otopinom skinuti maskaru pa onda koristiti gel za čišćenje ostatka lica. 
Uljna tekstura ostavlja masni trag na koži koji se lako ukloni gelom za umivanje. 
Gel mi nije začepio pore niti izazvao neku neželjenu reakciju na koži. Ne iritira oći i vjerujem da bi odgovarao svim tipovima kože lica. 
Cijena gela je 99,90kn.

Lagana krema za lice protiv bora


Krema dolazi u istoj plastičnoj tubi kao i gel te sadrži 40ml proizvoda. Opisana je kao anti-age krema sa antioksidativnim djelovanjem lumifenola i ekstrkata crvenog ginsenga. Posebno je naglašeno da se krema ne koristi na području oka. 
Krema je dodatno obogaćena hijaluronom, pepridima te biljnim glicerinom. Sadrži 88% prirodnih sastojaka.
Tekstura kreme je lagana, hidratantna i brzo se upije u kožu. Nema mirisa, ne ostavlja nikakav film na koži i odlična je podloga za makeup. 



Anti-age svojstva kreme nisam primijetila, ali što se tiče dnevne hidratizacije bila mi je odlična. U večernjoj njezi kremu sam kombinirala sa Vichy Mineral 89 serumom i kombinacija se pokazala dobitnom. 
Ista krema postoji i u bogatijoj verziji i namijenjena je suhoj koži lica.
Cijena kreme je 199,90kn. 

Posvjetljujuća mineralna maska za lice

 

JOWAE ima u ponudi 3 maske za lice: Clarifying Mineralnu masku, Purifying Clay masku i Replumping Water masku.
Clarifying Mineralna maska dolazi u plastičnoj posudi i sadrži 50ml proizvoda. Namijenjena je ujednačavanju i posvjetljivanju tena. 
Sadrži lumifenol, ekstrakt pasjeg trna i ekstrakt bijelog čaja.
Sadrži 98% prirodnih sastojaka, ne sadrži parabene, mineralna ulja, silikone niti sintetičke boje.
U sastva maske nalazi se i mekani mineralni prah (mikroeksfolirajući perlit) poznat po učinkovitom djelovanju na ujednačavanju kože.
Tekstura maske je opisana kao "prozirni balzam". Ona je polutekuća, viskozna, pomalo ljepljiva ima lagani biljni miris. 




Maska se na koži aktivira laganim masiranjem oko jednu minutu. Tijekom masaže nastaje lagana pjena koja se na licu ostavi 30 sekunti mada sam je znala ostaviti i duže. Maska je ugodna na koži i ne zateže kožu. Na kraju se maska temeljito isprere vodom. Nakon korištenja ove maske koža lica je nevjerojatno meka i dobije zdravi sjaj. 
Svidjela mi se ova maska za lice i voljela bih je ponovo imati. 
Cijena maske je 99,90kn.

Revitalizirajući losion za tijelo


Revitalizirajući i hidratantni losion dolazi u boci od 400ml sa pumpicom za doziranje. U sastavu losiona nalaze se limifenol, bambusova vodica, hidratantni kompleks ulja suncokretai soje te shea maslac.
Sadrži 97% sastojaka prirodnog podrijetla te ne sadrži parabene, silikon, mineralna ulja, sastojke životinjskog podrijetla niti sintetičke boje.
Tekstura losiona je mliječna, lagana i brzo upijajuća.



Losion mi se sviđa jer odlično hidratizira kožu tijela bez da je zamasti. Istina sada po zimi mi nije dovoljan jer moja koža je dosta suha i moram koristiti masnije losiona. 
Cijena ovog losiona za tijelo je 119,90kn.

Hranjivi balzam za usne


Hranjivi balzam za usne namijenjen je njezi suhih i ispucalih usana.
Sadrži lumifemol, ulje kamelije, makadamije, suncokreta, slatkog badema i shea maslac. Ima 99% sastojaka prirodnog podrijetla te ne sadrži parabbene, mineralna ulja i sintetičke boje.


Balzam je ugodan na usnama i dosta podsjeća na čuveli Labello. Na usnama ostavlja film koji ih štiti i hidratizira. 
Cijena balzama za usne je 34,90kn.

Moje mišljenje:
Dugo sam željela isprobati Jowae proizvode jer volim testirati nove skincare brendove. 
Svi proizvodi koje sam probala su jako dobri i obavljaju posao koji sam proizvođač navodi. 
Generalno radi se o nježnim proizvodima čija je većina sastojaka biljnog podrijetla. Bez mirisa su ili imaju lagani biljni miris.
Najviše me se dojmila lahana hidratanta krema. Takve lagane teksture inače koristim i moja koža ih baš voli.
Što se tiče gela za umivanje, očekivala sam više. Korejci imaju savršena proizvode za odstranjivanje šminke koji su lagani a učinkoviti.
  Jowae proizvode možete kupiti u određenim ljekarnama koje drže kozmetiku.

Jeste li probali neki od ovih proizvoda? Ako jeste, voljela bih čuti vaše dojmove














 






 


 





Nema komentara