nedjelja, 6. veljače 2022.

BIODERMA HYDRABIO MOISTURISING MASK

 


Tijekom zime koristim retinol i tada moram pojačati hidrataciju lica. Pisala sam o Avene (recenzija) i La Roche-Posay (recenzija) kremama koje su odlična kombinacija s retinolom, ali ponekad je koži potrebna dodatna doza hidratizacije. Zato sam kupila Bioderma Hydrabio Hidratantnu masku za lice čiju recenziju čitajte u nastavku posta.



Bioderma Hydrabio linija proizvoda namijenjena je hidratizaciji kože lica. Jedan od proizvoda iz te linije je Hydrabio maska za lice.
Sigurno ste bar jednom osjetili da vas koža lica zateže. To je znak da koži nedostaje vlage tj da je dehidrirana.
 
Treba razlikovati dehidriranu od suhe kože lica. 
Suha koža je tip kože kod koje postoji trajan nedostatak vode ali i lipida. Suha koža isto može biti dehidrirana.
Dehidrirana koža je stanje kože kojemu je glavni uzrok nedostatak vode. Ako kožu počnete pravilno njegovati proizvodima koji će obnoviti i hidrirati barijeru kože, dehidracija će ubrzo nestati.



Bioderma Hydrabio maska za lice dolazi u pakiranju od 75ml, u plastičnoj tubi sa uskim otvorom. Ovakvo pakiranje skicare proizvoda najviše volim jer se proizvod lako dozira te su svi higijenski uvjeti zadovoljeni.
Gusta bijela tekstura maske je lagana, lijepo se razmazuje i ne ostavlja masan i težak osjećaj na licu. 




Masku je preporučeno nanijeti u debljem sloju, najbolje u sklopu večerne njege, nakon čišćenja i toniranja. Ostavi se na licu 10 minuta a zatim se višak lagano odstrani suhom maramicom.
Ja ovu masku koristim kao noćnu kremu. Nakon čišćenja lica, tonika i retinola proizvod stavim u tanjem sloju koji koža brzo upije. Ne koristim ovaj proizvod svaku večer već po potrebi, kada osjetim da koža treba jaču hidratizaciju.
Rezulatat je vidljiv brzo. Nakon par korištenja koža postane meka, a osjećaja zatezanja više nema.

Sastav:
U sastavu se među ostalim sastojcima nalazi glicerin koji "privlači" vodu i pomaže zadržati je u dubljim slojevima kože.
Dok većina proizvođača koristi samo glicerin i hijaluron u borbi protiv dehidratacije, Bioderma u cijeloj Hydrabio liniji koristi Aquagenium. Ovo je patentirani kompleks koji stvara dodatnu površinu između stanica kože kako bi voda mogla bolje cirkulirati. 

Moje mišljenje:
Dermatolozi kažu da je lijepa koža-hidrirana koža. Adekvatna hidratizacija lica poboljšati će elastičnost kože i prevenirati pojavu bora. 
 Bioderma Hydrabio maska za lice je odlična pomoć dehidriranoj koži. Ovo nije proizvod koji će te koristiti svakodnevno (preporučeno je dva puta tjedno) niti koji će biti zamjena za vašu hidratantnu kremu. 
Koristeći Bioderma Hydrabio masku za lice konačno sam se riješila perutanja kože oko nosa, a i mali suhi djelovi na obrazima su nestali. 
Bioderma Hydrabio masku za lice možete kupiti na Notino web shoppu.


 
PR post




 




Nema komentara