ponedjeljak, 7. lipnja 2021.

LAGANE TEKSTURE, ODLIČNA HIDRATACIJA

 

Hidratacija je važan korak u njezi kože u svakom periodu života. Možete koristiti najkvalitetnjie anti-age kreme, ali ako zapostavite hidrataciju vaša koža neće biti sjajna, zdrava i svježa. Lagane teksture su moje omiljene tijekom toplijeg perioda godine. Lijepo sijedaju na kožu ispod kreme sa spf zaštitom, ispod pudera, ne osjećam ih na licu i dodatno mi ne maste kožu. 

Za današnji post odabrala sam par proizvoda lagane tekstrure koje sam uživala koristiti prošlo ljeto. Nadam se da će vam ova recenzija pomoći ukoliko ste u potrazi za takvom kremom/serumom.

Započnimo s poznatim ljekarničkim brendom Uriage koji po meni ima odlične proizvode na bazi termalne vode s francuskih Alpa koja je obogaćena mineralima i elementima u tragovima.

Uriage Water Cream 


Water Cream je lagana hidratantna krema na bazi termalne vode i prava je poslastica za moju kožu tijekom vrućih ljetnih dana. Uriage termalna voda obnavlja površinski sloj kože te pruža optimalnu hidratizaciju. Također, smanjuje pojavu dehidracijskih bora. Ima nježan i svjež miris, pa ako vam smetaju mirisi u kozmetičkim proizvodima, pripazite.


Uriage Water Sleeping Mask


Sleeping maske su poznate u korejskoj kozmetici i puno ljudi ih voli koristiti. Obožavala sam koristiti ovu masku kada se vratim s plaže, pa na kožu ugrijanu od sunca staviti masku koju sam prethodno držala u hladnjaku. Nevjerojatan osjećaj ugode, hlađenja i hidratacije. 



Maska je u posudi plave boja, ali u principu se radi o neprozirnom gelu.


Gel tekstura maske je malo ljepljiva na licu prvih par minuta, a zatim se upije u kožu i pruža obilje hidratacije. Naravno, masku možete staviti na lice i prije spavanja u tankom sloju. Ujutro se samo umijete i tako odstraniti eventualni višak proizvoda. Tijekom noći koža se najbolje regenerira i bit će vam zahvalna na ovom proizvodu.

Uriage Water Serum 


Water serum sadrži aktivne sastojke koji dubinski hidratiziraju kožu. Odličan je za instant efekt kod umorne i dehidrirane kože jer sadrži puno više aktivnih sastojaka nego Water Cream. Serum djeluje trostruko: obnavlja razinu hidratacije kože, pruža cjelodnevnu hidrataciju i obnavlja kožnu barijeru.


Tekstura je lagna, ugodna na koži i brzo se upija. Serum sadrži silikone pa lijepo zagladi kožu i ljeti ga možete koristiti umjesto primera.

Uriage Water Eye Control Cream


Za njegu okoloočnog područja inače koristim anti-age kreme. Prošlo ljeto sam kupila Water Eye Control kremu jer mi je nedostajalo hidratacije, a hidratacijske okoloočne kreme koje inače koristim bile su mi pre masne. Ovo je odlična okoloočna krema za dan jer je koža brzo upije i na nju korektor odlično sjeda. Također, zahvaljujući hidratacijskom učinku smanjuje pojavu dehidratacijskih bora i pruža osjećaj svježine. Neće učiniti čudo za vaše okoloočno područje, ali je meni jako ugodna za korištemnje tijekom ljeta.



Avene Hydrance Aqua gel


Aqua gel opisan je kao proizvod koji će hidratizirati i umiriti vašu kožu. Formuliran je u Japanu, a proizveden u Francuskoj. Dolazi u teglici s malom špatulom za apliciranje što je higijenski i malo koji brend vodi računa o tome.


Lagana, neprozirna tekstura pruža osjećaj ugode na koži, nije msna i koža je brzo upije. Ovaj gel prilkadan je i za aknama sklonu kožu jer nije komedogen. 


Sastav gela je jednostavan. Sadrži Avene termalnu vodu i silikon pa lijepo zagradi lice. Glicerin i hijaluronska kiselina zaslužni su za hidrataciju. 
Tekstura je na prvu ljepljiva, ali se lijepo razmaže po licu i vrlo brzo upije u kožu. Još bolji efekt dobila sam kada bih prije gela lice poprskala Avene termalnom vodom. Isključivo koristim Avene termalnu vodu jer ona jedina ima neograničen rok trajanja. 
Aqua gel se može koristiti i kao sleeping maska, ali i za njegu osjetljivog okoloočnog područja. 



Ljeto nam je stiglo, a sve što naša koža treba je puno hidratacije i spf zaštitu. 
Nadam se da će vam ovaj post biti koristan.
Pišite mi u komentarima kakve teksture vi najviše volite i koji vam je najdraži proizvod za hidrataciju lica.













Nema komentara