četvrtak, 28. rujna 2017.

SILVEREX: Medium četkica za zube


Nisam nikada pomislila da ću na beauty blogu pisati recenziju četkice za zube, ali kada bolje promislim, zdravi zubi i lijep osmjeh jako utiču na ljepotu i zdravlje svake žene.
Ponudu da testiram Silverex Medium četkicu za zube sam prihvatila iz čisto sebičnih razloga. Naime, unazad par godina imam problema sa desnima. Zubno meso mi na periode postaje bolno, a prilikom pranja zuba javlja se krvarenje. Jako neugodna pojava koja me prisilila da korisristim isključivo soft četkice za zube i zubni konac.

Silverex, kao brend mi je dobro poznat i do sada sam sa njihovim proizvodima bila jako zadovoljna. Koristila sam njihov antibakterijski sapun, sprej koji sadrži čestice srebra i tuš sa srebrnom mrežicom koja omogućava smirivanje upalnih procesa na koži. 

Po čemu je posebna Silverex četkica za zube?
Četkica ima sistem dvostrukih vlakana tankoće samo 0,01mm pomoću kojih pri pranju zuba možete očistiti teško dostupna mjesta pa ne trebate (ili rjeđe trebate) koristiti zubni konac. Vlakna sadrže čestice čistog srebra koje djeluju antibakterijski pa desni ostaju zdravi. 


Medium četkica za zube pakirana je u uobičajenu ambalažu kao i sve četkice za zube. Četkica je strandardnog oblika i duljine. Ima plastičnu ručku anatomskog oblika sa plastičnim dijelovima koji omogućuju da vam četkica lijepo i čvrsto stoji u ruci. 


Posebnost četkice su njena vlakna. Koristila sam puno četkica za zube, ali nijedna nije imala ovakva vlakna. Na slici vidite da su dužine vlakana različite.



Duža vlakna su ta koja su čvršća i dok perem zube točno osjetim kako prodiru u područje između zuba i uklanjaju plak koji sam do sada morala čistiti zubnim koncem. To me oduševilo jer inače imam jako gusto poredane zube zbog čega se u prostoru između njih javlja karijes.
Vlakna četkice sadrže čisto srebro čija antibakterijska i dezinfekcijska svojstva smanjuju mogućnost nastanka upalnih procesa i ubrzavaju ozdravljenje zubi i desnih.
Silverex četkica za zube jako je dobra za osobe koje nose zubni aparatić ili imaju paradontozu.
Pored medium verzije, možete kupiti i Ultra Fine verziju četkice, a za djecu tu je manja Silverex Junior četkica za zube.

Moj zaključak:
Mišljenja sam da će većina vas pomisliti što ja tu sada filozofiram...četkica kao i svaka druga. Razumjet će me samo osobe koje imaju probleme slične mojima. Ja sam sretna što sam imala priliku isprobati Silverex četkicu za zube jer konačno sam se riješila bolnih, upaljenih desnih, a budući da sada rjeđe koristim zubni konac sam proces pranja zuba je puno jednostavniji i brži.
Silverex četkice za zube možete kupiti u ljekarnama ili u Silverex web shopu po cijeni od 32kn.  

PR proizvod

Kakve vi koristite četkice za zube?
Imate li problema sa upalom zubnog mesa?

4 komentara

  1. Četkica je super i pomaže čistiti međuzubne prostore, ali nikako ne bi trebala prestati koristiti konac bar prije odlaska na spavanje jer sve što zaostane na tom prostoru potencijalni je uzrok karijesa i upale desni. Isto tako, jest dobra za osobe sa ortodontskim aparatićem, ali iz svog iskustva ti mogu reći da neće odgovarati svima jer je meni za donju čeljust četkica prevelika (imam jako male zube koje su bravice gotovo pokrile). Fotke su super, sve si lijepo prikazala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, tako sam i napisala. ova četkica mi je omogućila rjeđe korištenje zubnog konca :)

      Izbriši
  2. Kakva su ti iskustva s tušem? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, nisam primijetila nikakvu razliku u odnosu na običan tuš

      Izbriši