četvrtak, 21. rujna 2017.

KIEHL`S: Rare Earth Pore Cleansing maska za lice


Obožavam maske sa glinom, posebno su korisne za moju masnu T zonu. Za maske od gline je karakteristično da prilikom sušenja na licu izvlače nečistoće iz pora kože. Na taj način pore postaju manje vidljive a sama koža izgleda čišće.
 Kiehl`s Rare Earth Cleansing masku za lice kupila sam početkom ljeta i to manje pakiranje od 28ml. Koristila sam je jednom ili 2 puta tjedno samo na T zoni zbog moje mješovite kože lice, ali naravno da je osobe sa masnom kožom mogu staviti na cijelo lice. 


Što Kiehl`s kaže za ovu masku?
 „Maska je namijenjena čišćenju dubokih pora kod normalne i masne kože. Korištenjem ove maske pore su manje vidljive i dubinski čiste. Mrtve stanice s kože su uklonjene, a koža revitalizirana.“  

Pakiranje maske je plastično sa poklopcem koji se dobro zatvara i onemogućuje sušenje maske. Volim brendove koji više pažnje polažu kvaliteti proizvoda nego izgledu ambalaže.  Masku je na lice najlakše nanijeti kistom za maske inače mi je nanošenje maske prstima nehigijensko.


Tekstura maske je gusta, čvrsta, ali kistom se jako lijepo razmaže po licu. Svijetlo sive je boje koja nakon sušenja malo potamni. Mirisa gotovo da i nema. 



Kako sam masku koristila?
Meni se ljeti pore više pune nego zimi, to je zbog utjecaja sunca, znoja i mora, tako sam masku najčešće koristila 2 puta tjedno. Na prethodno očišćeno lice stavila bih tanki sloj maske izbjegavajući područje oko usta i očiju, na T zonu. Za 10-tak minuta maska bi se osušila i tada ju je potrebno isprati vodom. To mi je najlakše bilo napraviti pod tušem za vrijeme tuširanja jer glinene maske se teže ispiru na umivaoniku.
Nakon korištenja ove maske koža može biti isušena pa je jako važno da je dobro hidratizirate.

Sastav:

Ključni sastojci maske su:
  • bentonite – koloidna aluminijska silikatna glina koja apsorbira ulje i smanjuje sjaj na licu
  • aloe vera – umiruje kožu
  • amazonska bijela glina – pomaže u čišćenju i detoksikaciji kože te uklanja toksine i mrtve stanice koje čepe pore
Moje mišljenje:
Isprobala sam dosta maski na bazi gline i odgovorno tvrdim da njihova kvaliteta jako varira. Pokazalo mi se da kada masku platim više njena učinkovitost je bolja, što općenito ne vrijedi za većinu proizvoda koje koristim. Dakle, nakon korištenja maske pore su vidljivo manje i čišće. Takvo stanje meni bi trajalo 2-3 dana što je odlično. 
Kiehl`s Rare Earth Cleansing maska za lice pružila mi je sve ono što očekujem od maske ovog tipa i jako sam je zavoljela.
Masku možete kupiti u Kiehl`s trgovini po cijeni od 115kn. 

Koristite li maske od gline?
Jeste li imali ovu Kiehl`s masku?


2 komentara

  1. Imam masnu T zonu i koristila sam neku Oriflame masku s glinom i nije mi se dopala :/ Kiehl's brend bih jako zelela da isprobam, pogotovu okoloocnu krenu o kojoj svi pricaju, ali koliko znam ovaj brend nije dostupan u Srbiji :/

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Tamara, ako želiš neki Kiehl`s proizvod slobodno mi se javi da ti ga kupim u Splitu i pošaljem

    OdgovoriIzbriši