srijeda, 3. svibnja 2017.

GARNIER Skin Active Sheet Mask

Mnoge poklonice korejske kozmetike su već koristile ovakav tip maski za lice jer su one jedan od neizostavnih koraka u korejskoj njezi lica.
Beauty industrija na zapadu reagira na sve veći interes za korejskim brendovima i prilagođavaju neke od svojih proizvoda toj potražnji.
Garnier je u svoju ponudu uvrstio sheet maske za lice. Maske dolaze u tri varijante (boje) i svaka je namijenjena određenom tipu ili problemu kože lica.
Ove maske su me jako zainteresirale jer sam već koristila korejske maske ovog tipa, a naravno bila sam i znatiželjna koliko su učinkom slične korejskim maskama.
Kupila sam dvije maske, obje namijenjene hidrataciji kože lica, pa ću vam o svakoj posebno napisati svoj dojam.

Što je to sheet maska?
Sheet maska dolazi iz Koreje gdje je žene koriste već desetljećima kao dio svoje beauty rutine.
 Napravljena je od rižinog papira ili pamuka, rastezljiva je i prilagodljiva svakom obliku lica. Ova maramica je natopljena serumom i  na sebi ima otvore za nos, oči i usta. Zapakirana je u vrećicu tako da je zaštićena od bilo kakve kontaminacije.
Ove maske omogućavaju da koža upije sve dragocjene sastojke na najbolji mogući način.
Nakon skidanja maske dio seruma ostane još uvijek na licu. Možete ga ukloniti blazinicom (nikako isprati vodom!) ili umasirati u lice, vrat i dekolte te pričekati dok ga koža u potpunosti ne upije.
Sheet maske je preporučljivo koristiti nekoliko puta tjedno. 

Garnier Skin Active Hydra Bomb Sheet Mask





Maska bi prema riječima proizvođača trebala koži pružiti hidrataciju koja odgovara tjednoj hidrataciji kože! Ovo mi zvuči pomalo suludo, ali dobro...
Također, na vrećici piše da je maska namijenjena dehidriranoj koži lica.
Ja ovakve maske najviše volim koristiti neposredno prije pranja kose jer koliko god pazila uvijek mi jako zamaste kosu.
Dok mi je maska bila na licu osjetila sam lagano peckanje (možda zbog alkohola u njenom sastavu). Miris maske je sintetički, svjež, nije neugodan.
Nakon skidanja, ja uvijek višak seruma umasiram u lice jer želim iskoristiti tu dragocjenu tekućinu u potpunosti.

Sastav:


Ne mogu reći da sam oduševljena sastavom (zbog alkohola i parabena), ali tu se još nalazi ekstrakt šipka, hijaluronska kiselina i hidratantni serum.
Nakon skidanja maske lice mi je bilo meko i izgledalo je nahranjeno. Ali već nakon sat vremena koža me počela zatezati i morala sam staviti hidratantnu kremu. Dakle, najavljena hidratantna bomba u mom slučaju nije pokazala svoj učinak.

Garnier Skin Active Comfort Sheet Mask


Maska je namijenjena suhoj i osjetljivoj koži lica. Sadrži ekstrakt kamilice, hijaluronsku kiselinu i hidratantni serum.
Miris maske mi se jako svidio, podsjeća me na baby maramice.

Sastav:


U sastavu se kao što vidite ponovo nalaze parabeni, Propylene Glycol (derivat nafte, može izazvati alergijske reakcije) i  Benzyl Alcohol koji se nalazi u biljkama, nije štetan i ne izaziva alergijske reakcije.
Nakon korištenja maske nisam primijetila neki poseban učinak. Za razliku od prve maske, lice me počelo kasnije zatezati, ali opet sam morala staviti hidratantnu kremu.

Moje mišljenje:
Ne znam je li do trenutnog stanja moje kože lica (još uvijek je dehidrirana) ili do proizvođača, ali meni ove maske nisu odradile posao koji su trebale.
Ovo je jako loša kopija korejskih shett maski za lice.

Garnier Sheet Mask možete kupiti u DM-u, Muller-u i Bipi po cijeni od oko 15kn.

Jeste li vi koristile Garnier Sheet Mask?
Kakav je vaš dojam?

4 komentara

  1. Probala sam samo ovu plavu i vidis,meni je bila odlicna,lice ko bebino tri dana poslije.Korejske jos nisam probala,nikako da narucim koju.Zanimljivo kako su svakom te Garnier maske razlicite...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, zanimljivo je, ali i logično jer svi mi imamo specifično stanje kože

      Izbriši
  2. Mene privlace svaki put kad udjem u cm medjutim nisam ih probala .. posto mi je mjesovita koza mislim da bi mi odgovarale....ali ti sastojci mi se ne svidjaju...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne znam, sve smo mi različite....ja isto imam mješovitu kožu.
    Nećeš znati dok ne isprobaš ;)

    OdgovoriIzbriši