petak, 24. studenoga 2023.

LA ROCHE POSAY: DVOJAC ODLIČAN ZA SVAKI TIP KOŽE

 


Želite li svoju kožu održati mladom? U tom slučaju retinol bi trebao biti vaš najbolji prijatelj. Ali, retinol vam lako može postati i neprijatelj ako uz njega ne koristite kvalitetne proizvode za hidratizaciju lica. 
La Roche Posay ima dva proizvoda koji odlično funkcioniraju zajedno i o njima će biti riječ u ovom postu.

LRP Retinol B3 Serum


 
LRP Retinol B3 Serum posebno će voljeti osobe s osjetljivom kožom lica kao i oni koji tek namjeravaju uvesti retinol u svoju rutinu. 
Dolazi u staklenoj zatamnjenoj bočici sa kapaljkom za lakše doziranje. Smeta mi što kapaljka nema suženo dno pa mi se znalo dogoditi da isteče više proizvoda nego je potrebno. Za jedno korištenje dovoljno je par kapi seruma jer sa aktivicama općenito ne treba pretjerivati.



Serum ima vodenastu teksturu malo gušću od vode i bez mirisa. Jako brzo se upije u kožu te je ostavlja mekom i hidratiziranom. Bez obzira na to moja preporuka je da iznad retinola stavite neutralnu hidratantnu kremu. 



Serum ima 0,3% retinola u kombinaciji sa niacinamidom i glicerinom. Kombinacija ova tri sastojka čini serum pogodnim za početnike i osjetljivu kožu lica. Nekada mi se čini da se ljudi natječu tko će koristiti veći postotak retinola, pa je ovaj nježni serum pravo osvježenje u beauty svijetu. 
Kao pri korištenju svakog proizvoda sa retinolom, Retinol B3 Serum treba postepeno uvesti u večernju rutinu. Prvi tjedan se retinol koristi dva puta tjedno, a zatim se vremenski razmak postepeno smanjuje. Uvijek ga je dobro popratiti neutralnom hidratantnom kremom. Tijekom dana nemojte zaboraviti kremu sa spf zaštitom.
Moja koža je naviknuta na veće koncentracije retinola pa ovaj serum koristim za vrat i dekolte gdje je koža posebno osjetljiva.
 Retinol obnavlja stanice kože te pomaže u rješavanju finih bora i teksture kože.
Važno je znati da se retinol može kombinirati sa peptidima, hijaluronskom kiselinom, ceramidima i niacinamidom. Nije ga dobro kombinirati sa kiselinama (mliječna, AHA, BHA itd).


LRP Hyalu B5 Serum




Ovo je jedan od meni najdražih hidratantnih seruma i koristim već treće pakiranje. Tekstura seruma je u vidu polutekućeg vodenog gela bez mirisa, obogaćenog vitaminom B5 i La Roche Posay termalnom izvorskom vodom. 


Hijaluronska kiselina je važan sastojak u anti-age njezi kože. Ona se prirodno nalazi u koži ali se njena koncentracija s godinama smanjuje, a koža postaje suha i perutava. 
La Roche Posay Hyal B5 serum sadrži kombinaciju čiste hijaluronske kiseline manje i veće molekularne mase. Pro-vitamin B3 (pantenol) pomaže zadržati vlagu pa je s toga čest sastojak sastojak u hidratantnim kremama i serumima.  La Roche Posay izvorska termalna voda koži pruža antioksidativnu zaštitu.
Serum koristim uvečer i ujutro nakon umivanja i tonika. Malo sporije se upije u kožu i za sobom ostavi pomalo ljepljiv trag koji meni ne smeta jer serum uvijek popratim kremom. Kombinacija kreme i ovog seruma pomaže mi tijekom cijele godine održati kožu hidratiziranom. 
Hyalu B5 je odlična podloga za Retinol B3 serum. Možete ga staviti nakon seruma s retinolom ili prije njega. U oba slučaja pomoći će da retinol dodatno ne isuši kožu lica.
Serum vam toplo preporučam bez obzira koji tip kože imate.
Ove kao i druge La Roche Posay proizvode možete kupiti online na Notino web shopu.

PR post

 













Nema komentara