četvrtak, 6. srpnja 2023.

NJEGA STOPALA-NAJBOLJE KREME ZA STOPALA

 



Većina nas zanemaruje svoja stopala osim ako nije ljeto i sezona otvorenih cipela. Vjerujte mi,uz malo truda i odgovarajuće proizvode možete imati njegovana stopala tijekom cijele godine. Ja imam problem sa stopalima i vjerojatno im zbog toga posvećujem puno pažnje. Jednom u dva mjeseca (ljeti češće) posjećujem pedikera, a u međuvremenu ih sama njegujem. Isprobala sam puno proizvoda, pisala ovdje o njima i teško mi je reći koja mi je krema za stopala najbolja. Zato ću pisati o kremama koje trenutno rotiram, neke su mi odlične a neke više neću kupiti.
Sve kreme za stopala (pete) su dosta guste i masne jer sadrže ureu. 
Urea je humenktans što znači da vezuje vodu za sebe. Zato omekšava kožu, održava razinu vlage u koži i tako poboljšava njenu elastičnost.
Za ispucale pete i suhu kožu na nogama preporuča se krema koja u svojoj formulaciji sadrži ureu.
Njega stopala započinje toplom kupkom u koju ja dodam sodu bikarbonu kako bih tvrdu kožu što lakše uklonila. Tek nakon toga ima smisla koristiti kremu.




Ovu kremu sam nedavno kupila jer nisam do sada imala kremu sa 30% uree. Može se koristiti kao maska ili krema. Ako se koristi kao maska treba je staviti u debljem sloju i ostaviti da se upije (najbolje preko noći).
Tekstura kreme je gusta i masna pa joj treba vremena da se upije u kožu. 


Kremu je baš potrebno staviti u što tanjem sloju jer će vam u suprotnom ostati bijeli tragovi na stopalima a posebno oko noktiju. Priznat će te to nije baš lijepo vidjeti ljeti kada nosimo sandale. Ako pored ovakve teksture kremu koristite duži period, lijepo će omekšati kožu.
Ja je više neću kupiti jer ima puno krema čija mi tekstura više odgovara.




Tekstura kreme je masna ali nije puno gusta pa stvarno podsjeća na balzam. Ima jedva primjetan i ugodan miris. 


Brzo se upije i koža ostaje lijepo zaglađena. Pomislili bi ste kako vas ova krema rješava grubih stopala preko noći. Međutim, ujutro vidim da su stopala prilično suha. I nakon par uzastopnih korištenja taj osjećaj ostaje.
Za mene ova krema ne radi ono što  očekujem i sigurno je neću ponovo kupiti. 




Scholl mi je oduvijek bio simbol dobrog proizvoda za njegu stopala. Ovaj brend ima sve što vam treba, od rašpice za pete, soli za kupku, različite vrste flastera i td.
Imala sam par njihovih krema (recenzija) i uvijek sam bila zadovoljna. 
Krema je odlična za njegu stopala s posebnim problemima, npr ispucale pete koje su bolne i/ili krvare.
Tekstura kreme je jako gusta i masna sa laganim mirisom. Imam osjećaj da se krema nikada ne upije u kožu i zato su mi noge ujutro masne. 



25% uree i keratin koje krema sadrži odlično utječu na kožu stopala i već kroz dva tjedna vidjet će te veliko poboljšanje. 
Dakle, odlična krema koju ću sigurno ponovo kupiti.

Scholl Hirsch Talg Creme (krema od jelenove masti)


Zanimljiv je sastav ove kreme, jelenova mast i 10% uree.
Jelenova mast se već stoljećima koristi za njegu tvrde i ispucale kože na nogama i rukama. Vraća koži vlažnost, a ona je najvažnije za postići meku kožu na stopalima.
Krema smanjuje rožnatu kožu i žuljeve na stopalima te sprječava nadraživanje kože. 
Jako je guste i masne teksture pa je koristim navečer i obujem pamučne čarape. Do ujutro stopala su za neprepoznati. Koža je glatka i pete su u puno boljem stanju.


Pored ovih krema ne smijem zaboraviti neke klasike o kojima sam već pisala.
Eucerin Urea Repair Plus (recenzija) sa 10% uree je provjereno kvalitetna i uvijek je imam doma. 


Rekla da je u njezi stopala važno napraviti piling kako bi se uklonila mrtva koža. Postoje proizvodi koji rade mehanički piling. Meni je draži kemijski pilin npr. sa CeraVe SA Renegerativnom kremom za stopala (recenzija) koja sadrži salicilnu kiselinu, ceramide i hijaluronsku kiselinu.


To znači da radi piling i ujedno hrani stopala.
Meni je krema odlična i koristim između dvije temeljne pediruke u salonu. 
Uvijek je imam u zalihama jer mi je baš korisna.

Ovo bi bio moj odabir jeftinijih krema za stopala koje u zadnje vrijeme koristim.
Ljeti je puno teže održati stopala hidratizirana i bez zadebljanja jer svaki dan idem na plažu i hodam bosa. Ipak korištenje kreme i upornost puno pomažu.

PR post

Ako vi imate neki prijedlog napišite u komentarima 











 



Nema komentara