četvrtak, 1. srpnja 2021.

CeraVe SA Obnavljajuća krema za stopala

 


Nakon cijele zime koju stopala provedu u zatvorenoj obući potrebno je napraviti temeljitu pedikuru prije ljeta. Na blogu sam puno pisala o proizvodima za njegu stopala OVDJE, OVDJE i OVDJE, a danas pišem o proizvodu za piling stopala koji sam prvi put koristila. Maske za piling i njegu stopala nisu novitet u beauty svijetu. Nekada davno smo koristile isključivo korejkse maske (sjećate li se popularne Baby Foot maske?), a danas su nam dostupne u drogerijama i web shopovima.

CeraVe je američki brend koji svoje proizvode radi u suradnji sa dermatolozima. Za veliki uspjeh CeraVe proizvoda zaslužna je najviše MVE tehnologija koja kontrolira otpuštanje hidratantnih sastojaka tijekom 24 sata. Dakle, koža je kontinuirano hidratizirana, a njena barijera zaštićena.  


CeraVe SA Obnavljajuća krema za stopala hidratizira i pomaže u zaštiti prirodne barijere kože stopala. 
Krema dolazi u mekoj plastičnoj tubi. Pakiranje je jednostavno, kao i kod svih dermatoloških brendova.



Sastav:
AQUA / WATER, GLYCERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL, GLYCERYL STEARATE SE, CETEARYL ALCOHOL, NIACINAMIDE, CETYL ALCOHOL, AMMONIUM LACTATE, TRIETHANOLAMINE, SALICYLIC ACID, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, PEG-100 STEARATE, CERAMIDE AP, CERAMIDE EOP, CERAMIDE NP, CARBOMER, DIMETHICONE, SODIUM HYALURONATE, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, CHOLESTEROL, DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, PHYTOSPHINGOSINE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL 

Ukratno, najvažniji sastojci su:
  • salicilna kiselina (potiče eksfolijaciju stopala)
  • ceramidi (regeneriraju površinski sloj kože)
  • hijaluronska kiselina (hidratizira stopala)
  • vitamin D (dubinski hrani kožu)
Nakon što sam dvije večeri namočila i namazala stopala ovom kremom, salicilna kiselina je omekšala ispucalu i tvrdu kožu stopala. Treći dan sam lako turpijom otklonila svu zadebljalu kožu sa peta, dok je uklanjanje kože s prstiju išlo malo teže i sporije. Na prstima se koža gulila u manjim komadima, a i ta mjesta su turpijom teže dostupna. Moram napomenuti da mi se još par narednih dana gulila koža na prstima što nije baš lijepo izgledalo, tako da ne preporučam koristiti ovu kremu prije nekog važnog događaja na kojem mislite obuti sandale. 
Nakon perioda guljenja kože za koji pretpostavljam da ovisi koliko su vaša stopala "zapuštena", koža je zaista meka i predivno izgleda.



Tekstura kreme je kruta, pomalo voskasta, ali se da lako utrljati u kožu. Nije masna, nema miris i hipoalergena je. Na stopalima se krema upije kroz par minuta, ali jedan film  ostaje na stopalima sve do narednog tuširanja. 

Moje mišljenje:
CeraVe SA Obnavljajuća krema za stopala mi je jako zanimljiv i koristan proizvod. Kremu sam počela koristiti u krivo vrijeme, kada su se sandale već uveliko nosile, pa sam par dana hodala neurednih stopala (zbog guljenja kože). 
Nakon korištenja ove kreme i otklanjanja grube kože sa stopala, ja bih vam preporučila da stopala obilno par dana mažete kremom koja sadrži visok postotak uree kako bi ste kožu koja postaje osjetljiva, dobro nahranili.
Nije na odmet reći da je ova regenerirajuća krema cjenovno povoljna. 
Na Notino web shopu trenutno je možete kupiti na sniženju i cijena joj je 54,90kn za 88ml proizvoda. 

PR proizvod

Koristite li maske/kreme za piling stopala? Kakva su vaša iskustva?








Nema komentara