petak, 20. siječnja 2023.

MEDIC8 C-TETRA LIPID VITAMIN C RADIANCE SERUM

 


Vitamin C je kozmetički sastojak koji po upotrebi stoji odmah iza retinola. On ima puno benefita za kožu: jedan je od najboljih aksioksidansa, ujednačava i posvjetljuje ten te potiče proizvodnju kolagena. 
Na tržištu je ponuda vitamina C raznolika po kvaliteti ali i po cijeni.
Medic8 C-TETRA Lipid Vitamin C Radiance serum sam dugo željela imati jer spada u najpopularnije Medic8 proizvode.
Medic8 je brend sa sjedištem u Velikoj Britaniji kojeg je 2009. godine osnovao Elliot Issacas. Ovo je profesionalni brend za njegu kože nastao na temeljima znanosti. 
Brend zagovara tzv. "CSA tehnologiju" koja dokazano tvrdi kako je osnova svake rutine vitamin C, krema sa zaštitnim faktorom i retinol (vitamin A). 
Medic8 u svojoj ponudi ima tri proizvoda sa vitaminom C: 
  • C-Tetra Serum (derivat vitamina C koji sadrži tetrahrexyldecyl ascorbate (TA))
  • C-Tetra Luxe (sadrži dvostruku dozu TA u odnosu na C-Tetra Serum) 
  • Super C Ferulic (sadrži 15% askorbinske kiseline, vitamina E i glutathione(vrsta peptida)) 

Pakiranje i tekstura:
Proizvod dolazi u tamnoj ambalaži kako bi se spriječilo njegovo oksidiranje tj. kako se ne bi brzo pokvario. Tu je i pipeta koja omogućuje lakše doziranje proizvoda. 
Tekstura proizvoda je bez boje, diskretnog citrusnog mirisa. Riječ je o laganoj uljnoj teksturi koja vam neće zamastiti lice i koja se jako brzo upije u kožu. 


Sastav proizvoda:
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Tocopheryl Acetate, PPG-12/SMDI Copolymer, Limonene, Citral, Linalool, Geraniol.

Glavni sastojak Medic8 C-TETRA Lipid vitamina C je tetrahexyldecyl ascorbate (TA), derivat vitamina C. On nije tako moćan kao čisti vitamin C (L-askorbinska kiselina) ali zato ne oksidira brzo kao čisti vitamin C. Također, TA je topiv u ulju pa prodire u dublje slojeve kože. Zato se TA smatra najboljim derivatom vitamina C.
Ovaj serum sadrži ulje jojobe koje je prirodni ovlaživač i koje odgovara svim tipovima kože. U sastavu je i ulje grejpa koje mu daje citrusni miris ali koje može biti potencijalni iritans.


Moje mišljenje:
Vitamin C je u mojoj stalnoj skincare postavi. Uvijek ga koristim ujutro prije kreme za zaštitnim faktorom. 
Ako vam koža ne podnosi čisti vitamin C (ja s tim nemam problem) ili tek uvodite vitamin C u svoju rutinu koristit će te derivat vitamina C. 
Medic8 C-TETRA Lipid Vitamin C Radiance serum ima jako lijepu uljnu teksturu koja nije masna i odlično se slaže sa kremom koja ima spf zaštitu.  Koristila sam ga tri mjeseca i nisam imala nikakvo neugodno iskustvo s njim. Proizvod nije oksidirao pa sam ga potrošila do zadnje kapljice. 
Ovaj proizvod nije mi posvijetlio hiperpigmentacijske mrlje. To mu nije minus, jer u borbi sa svakim proizvodom ovog tipa mrlje uvijek odnesu pobjedu.
Također, nije uklonio bore mada bih voljela da je tako. Znanost je tu nemilosrdna: vitamin C ne može ukloniti postojeće bore. On, kao antioksidans, štiti kožu od slobodnih radikala koji mogu dovesti do preranog starenja.  
Medic8 C-Tetra Serum daje koži vidljivu blistavost i zdravi sjaj.  
Smatram da je ovo više preventivni serum za žene u kasnim 20-ima/ranim 30-ima te za osobe sa osjetljivom kožom lica.
Cijena svih Medic8 proizvoda je u višem rangu. To je s razlogom jer koriste kvalitetne i skupe sastojke. 
Ovakvi serumi dostupni su i po puno nižoj cijeni. Preporučila bih vam Sesderma C-Vit Liposomal Serum (recenzija).

Medic8 proizvode možete kupiti na Notinu, Cult Beauty, Lookfantastic i Feelunique web shopu.


Ako ste već imali neki Medic8 proizvod jako me zanima vaše mišljenje. Napišite ga u komentarima. 










Nema komentara