ponedjeljak, 12. prosinca 2022.

NJEGA LICA I TIJELA KOD MUŠKARCA


 

Preuzeto sa interneta


Kada govorimo o njezi muškarca prvo nam na pamet padne losion za brijanje, gel za tuširanje i dezodorans. To je neki minimum kako bi muškarac bio čist i uredan. Njega kod muškaraca je davno prestala biti tabu tema te većina brendova u ponudi ima liniju proizvoda za muškarce. 



Sigurno ste bar jednom "uvhatili" supruga kako krade vašu kremu za lice (moj to često radi) misleći kako mi koristimo čarobne kreme koje nam skidaju godine s lica. 
Stručnjaci su protiv toga jer je dokazano kako je koža muškarca puno deblja od naše pa je manje osjetljiva na vanjsku promjenu temperature i na gubitak vlage. Zato su ženski skincare proizvodi za muškarce premasni. 
Tijekom procesa starenja i zbog zanemarivanja njege lica, muškarcima se javljaju  duboke bore na čelu i vidljivi, obješeni podočnjaci. Muškarci o borama moraju misliti na vrijeme jer kada se pojave budu duboke i izražene.
 Pravilna, dnevna njega muškarcu ne bi trebala oduzeti puno vremena. Dovoljno je da dosljedno koristi par proizvoda:
  • gel za umivanje (barem jednom dnevno treba se umiti gelom koji ne isušuje kožu i čija zamjena ne smije biti gel za tuširanje. Koža muškarca luči više sebuma pa im se često javljaju miteseri na nosu i bradi kao i upaljene potkožne akne)
  • hidratantna krema (iako imaju kožu deblju i masniju od žena, posebno zimi dobro je namazati lice kremom lagane hidratantne teksture)
  • piling (pilingom se uklanjaju mrtve stanice kože i posebno je važan kod masne kože lica)
  • pjena za brijanje (omekšati će kožu i spriječiti da se vanjski dio kože ošteti pri svakodnevnim potezima britvice)
  • losion nakon brijanja (ovo je obvezan proizvod koji umiruje i dezinficira kožu lica nakon brijanja)
  • krema protiv bora (kako im koža nije suha, muškarci imaju manje problema s borama nego žene. Ipak je dobro koristiti kreme koje će usporiti pojavu bora)
  • gel za tuširanje (neki muškarci imaju problem sa suhom/atopičnom kožom tijela pa se preporuča koristiti hidratantne gelove, čak i one namijenjene nježnoj dječjoj koži)
  • dezodorans (trebalo bi biti normalno koristiti dezodorans kako bi se spiječili neugodni mirisi. Međutim, problem nastaje kada se koriste neodgovarajući proizvodi)
U posljednjih nekoliko godina muška kozmetika doživjela je pravi boom pa i oni zajzahtjevniji mogu pronaći proizvode za sebe. 
 Nivea je najpoznatiji i najstariji drogerijski kozmetički brend za muškarce. Njihovi proizvodi prihvatljive cijene, dostatni su za svakodnevnu njegu muškarca.

Nivea Deep Control gel za čišćenje lica i brade namijenjen je svakodnevnom čišćenju svih tipova kože lica kod muškarca. Temeljito s kože uklanja svu prljavštinu a pri tome kožu ne isušuje.

Nivea Men Sensitive pjena za brijanje omogućava lakše brijanje te spriječava iritaciju kože.


Nivea Men Sensitive After Shave Balm umiri kožu nakon brijanja, ublaži osjećaj peckanja te pospješuje zarastanje ranica.
U svom sastavu ima kamilicu i vitamin E, a ne sadrži alkohol. Zbog toga ga mogu koristiti i muškarci sa osjetljivom kožom lica.


Nivea Men Hyaluron hidratantna krema protiv bora je anti-age krema posebno razvijena kako bi mušku kožu održala zdravom i mladolikom. Hijaluronska kiselina licu pruža optimalnu količinu vlage dok je spf 15 štiti od sunčevog zračenja. Krema je lagane teksture koja se brzo upije u kožu i ne masti je.

Nivea Protect & Care Intenzivna Hidratantna krema za lice odličan je odabir za muškarca sa suhom, perutavom kožom lica i osjećajem zatezanja. Krema brzo umanji ove simptome te dubinski narani kožu lica. U sastavu joj se nalaze vitamin E, aloe vera i panthenol.


Nivea Men Silver Protect rool-on antiperspirant za muškarce pruža siguran osjećaj svježine jer odlično neutralizira miris znoja. Ne sadrži alkohol.


Nivea Men Rock Salt gel za tuširanje za muškarce namijenjen je pranju tijela i kose. Napravljen posebno za potrebe muškarca ovaj gel za tuširanje ostavlja kožu tijela hidriranom i mekom. Nakon korištenja gel za tuširanje pruža osjećaj svježine i energije.

Osvijestili smo da macho muškarac nije onaj koji ne posvećuje pažnju svom izgledu. Baš suprotno, svaka žena kraj sebe želi imati njegovanog muškarac s lijepim manirima. 

Na Notino web shopu je veliki izbor proizvoda za njegu lica i tijela muškarca, kao i veliki izbor muških parfema. Dobro proučite ponudu i sigurna sam da će svatko od vas naći ono što mu odgovara.

PR post

Koje proizvode za njegu lica i tijela koristi vaš partner?
Što mislite o kozmetičkim tretmanima koje sve više koriste mupkarci?





















1 komentar

  1. Super post! Često zanemarena, a zapravo jako bitna i zanimljiva skincare tema :)

    OdgovoriIzbriši