utorak, 10. kolovoza 2021.

PIXI BEAUTY: GLOW I MILKY TONIC

 


Petra Strand je makeup artistica koja je pokrenula svoju liniju makeup i preparativnih proizvoda. Veliki hype se u beauty svijetu digao oko Pixi Glow Tonika pa sam ga i ja kupila prošle godine. Naišla sam na neko sniženje na asos-u gdje su u pakiranju bili Glow i Milky tonik. Cijene se više ne sjećam, a pakiranja tonika su od 100ml što je uvijek dobro kada prvi put koristim neki proizvod.



Tonik je neizostavan proizvod u mojoj skincare rutini. Ovisno o potrebama kože koristim hidratirajuće ili kisele tonike (sadrže AHA ili BHA kiseline). Najdraži su mi korejski tonici jer sam kod njih vidjela najbolje rezultate. Kisele tonike volim, mada mi neki od njih nisu pokazali nikakav efekt na koži (recenzija) jer je moja koža navikla na veći postotak kiselina nego što ti tonici sadrže. 
Tonike (opet ovisno o vrsti) koristim ujutro i/ili navečer, nakon čišćenja lica i uvijek ih nanesem rukama, lagano tapkajući po licu. Kada se tonik upije u kožu nastavim sa ostatkom njege.

Pixi Glow Tonic


Ovaj tonik sadrži 5% glikolne kiseline čija je zadaća eksfolijacija kože lica. Također, glikolna kiselina pomaže u otklanjaju mrlja od akni i hiperpigmentacije, zaglađuje teksturu lica i daje mu sjaj. Proizvođač navodi kako je tonik namijenjen svim tipovima kože. Ako ste početnik u korištenju kiselina, onda ga u početku koristite svaka tri dana, pratite reakciju kože i postepeno ga nakon 10-tak dana možete koristiti svakodnevno. Glikolnu kiselinu je najbolje koristiti u sklopu večernje njege, a tijekom dana je obavezna krema sa spf zaštitom.
Glow Tonic ima vodenastu teksturu i neki neodređeni miris koji nije neugodan.

Sastav:

Glikolna kiselina se nalazi visoko na listi sastojaka, a i 5% je velik postotak za sve koji nemaju iskustva sa kiselinama. Međutim, svaki sastojak ne možemo gledati pojedinačno jer njegovo djelovanje ovisi o kombinaciji s drugim sastojcima. Pametniji ljudi od mene (kemičari) kojima ja vjerujem, kažu da zbog formulacije, samo 2% glikolne kiseline u ovom toniku vrši eksfolijaciju kože, pa je zato tonik bezbjedan i za početnike.
U sastavu Pixi Glow tonika još se nalaze: aloe vera (djeluje umirujuće), hamamelis (ima protuupalna i antioksidativna svojstva), urea i glicerin (hidratiziraju kožu).

Moje mišljenje:
Glow Tonik sam koristila malo više od dva mjeseca, koliko mi je pakiranje od 100ml trajalo. Odmah sam ga počela koristiti svakodnevno jer je moja koža navikla na kiseline. Mogu reći da je tonik jako blag, ne isušuje kožu lica, nisam imala nikakve iritacije. Što se učinka na hiperpigmentacijske mrlje, izostao je. 
Koža mi je dobila zdravi sjaj, a taj efekt sam primijetila tek nakon mjesec dana korištenja tonika.
Ovaj tonik oprezno moraju koristiti osobe sa rozaceom i osjetljivom kožom lica jer parfem u sastavu mogao bi kod njih izazvati neželjene reakcije.
Da zaključim, ovaj tonik namijenjen je svima vama koji se tek upoznavate sa kiselinama i budite uporni jer njegove efekte nećete brzo vidjeti.


Pixi Milky Tonic


Milky Tonik namijenjen je hidratizaciji kože lica. Vodenaste je teksture i laganog mirisa. Ne vidim svrhu mirisu u hidratantnom toniku osim što može nadražiti osjetljivu kožu lica, ali dobro.
Milky Tonic je namijenjen svakodnevnoj hidrataciji. Sama sam se uvjerila koliko mi je lice ljepše kada svakodnevno koristim hidratantni tonik. 

Sastav:

Tonik sadrži jojoba ulje (njeguje dehidriranu kožu), ekstrakt zobi i ekstrakt zelenog čaja (antioksidans, ima protuupalna svojstva). Tu su još lavanda i limun koji su potencijalni iritansi.
Milky Tonic sam koristila ujutro i navečer nakon čišćenja, a prije seruma i kreme. S njim sam također radila 7 skin metodu da bih dodatno nahranila kožu. 
Na lice sam ga nanosila prstima, potrebno je svega par minuta da se tonik potpuno upije u kožu.

Moje mišljenje:
Pixi Milky Tonic je lagani hidratantni tonik za svakodnevno korištenje. Ako vam je koža suha ili dehidrirana, mislim da vam ne bi pružio dovoljnu hidratizaciju.
Također mi smeta što su svi Pixi tonici pakirani u prozirnu plastičnu ambalažu bez dodatne zaštite što nije dobro za antioksidanse, vitamin C, retinol... koji kada su izloženi svjetlu gube svoju učinkovitost.
Ako tražite hidratizirajući tonik, ja bih vam preporučila Cosmel Fresh Hydro Tonik (recenzija) ili Secret Key Brightening Toner (recenzija). 



Na žalost, Pixi Beauty proizvodi nisu dostupni u Hrvatskoj, ali ih možete kupiti na asos-u ili CultBeauty web shopu.

Jeste li koristili neke od Pixi Beauty proizvoda? Kako ste zadovoljni s njima?



1 komentar

  1. Hi dude, you may have a great blog site. I enjoy it. And I feel several folks will enjoy too. Why not attempt more challenging to optimize your site, so it will likely be much easier to find this web site in search engine. I don't know how to, but I realize you'll be able to do somewhat tweak with your website to get a superior position. Numerous folks will thanks for the wonderful data. Great task!
    Thanks, what a good post and informative blog, I will bookmark this blog. Thanks
    This is the time to shape up or ship out.
    love-binding-spell-caster

    OdgovoriIzbriši