subota, 19. siječnja 2019.

FLOP #7:PROIZVODI KOJE NISAM VOLJELA U 2018.


Zadnji u seriji postova kojim zaključujem sjećanje na 2018. je post o flop proizvodima. Odmah se moram ograditi, svi ovi proizvodi o kojima će biti riječ meni osobno nisu odgovarali, što ne znači da su općenito loši proizvodi i da nekoj od vas neće biti dobri. Sve smo mi različite i imamo različite zahtjeve i očekivanja od pojedinog proizvoda.


Vichy Dercos Krema za pranje i smirivanje vlasišta za obojenu kosu



Vichy Dercos imaju dermoproizvode za sva stanja kose. Kako ja imam problem s osjetljivim vlasištem, ovom šamponu/kremi sam se jako radovala. Proizvod ne sadrži sulfate, parabene i bojila. Obećava vidljive rezultate već nakon 48 sati od korištenja. Tekstura je kremasta, dosta gusta i bilo mi je neobično s njim prati kosu. Za moju gustu kosu trebalo mi je oko 10 pumpica kreme. Krema se teško nanosi na kosu, a još teže dopire do vlasišta. Proizvod se uopće ne pjeni, u dodiru s vodom dobijete tek nešto nalik na mliječnu emulziju. Sve to mi je bilo ok, ali rezultati su nakon 5 puta korištenja ovog šampona izostali. Seboreički dermatitis koji sam imala tada na dva mjesta na vlasištu nije nestao. 
Nisam imala živaca za daljnje testiranje, jer stvarno je ovakvom teksturom prava muka prati gustu i dugu kosu. Pored toga, imala sam osjećaj da mi kosa nakon pranja nije čista jer nije bila sjajna i lepršava. Za proizvod čija je cijena preko 100kn, ovo je za mene bilo veliko razočarenje.


Dove Micelarni njegujući gel za tuširanje



Micelarna tehnologija se prvo pojavila u proizvodima za čišćenje lica, pa u šamponima za kosu, a zatim je Dove na police drogerija donio svoje micelarne gelove za tuširanje. Proizvodi su dostupni u 2 varijante, Sensitive i Anti-stress. Općenito Dove tuširalice jako volim jer su nježne prema koži i pružaju mi dovoljno hidratacije. Ne znam što sam očekivala od ovog proizvoda, ali on se po ničemu ne razlikuje od ostalih Dove gelova za tuširanje. Po meni je ovo samo marketinški trik.


Balea Med Mlijeko za tijelo 15% urea



Dermatološki ispitan i pH neutralan proizvod koji obećava brzu regeneraciju i hidrataciju suhe kože tijela. Po svemu navedenom, idealan proizvod za njegu tijela zimi. Proizvod nema mirisa, vodenaste je teksture te se lako razmazuje po tijelu. Međutim, kod mene je efekt hidratacije u potpunosti zakazao. Kada tijelo tek namažem ovim mlijekom stvarno imam osjećaj hidratizacije i nema onog neugodnog zatezanja. Međutim već ujutro su moje noge i ruke potpuno suhe.


Hidro Fugal Sensitive roll-on dezodorans



Ovaj dezodorans sam sasvim slučajno vidjela na policama DM-a. Proizvođač navodi da je pogodan za osjetljivu kožu pazuha, ne sadrži alkohol, boje ni konzervanse. Blagog je mirisa i sadrži pantenol. Sve je to super kada bi me još i štitio od neugodnih mirisa. Na mojoj koži on sve drži pod kontrolom oko sat vremena u zimskom periodu. Neću ni razmišljati što bi bilo da ga koristim tijekom ljeta.


Balea Feel Well Maska za stopala



Kreme i maske za stopala skupljam kao Pokemone. O njima sam vam pisala OVDJE, OVDJE I OVDJE,  a o nekima će te tek čitati. Maska sadrži zelenu glinu, ekstrakt matcha čaja te miris čaja od metvice. U odnosu na druge maske/kreme za stopala koje sam do sada koristila tekstura je rijetka, lijepog i osvježavajućeg mirisa. Namaže se na stopala u debljem sloju i potrebno joj je oko 20 minuta da se upije u kožu. Na stopalima se osjeti efekt hlađenja koji djeluje opuštajuće i jako je ugodan. Osim toga nikakve druge benefite ova maska ne pruža. Dakle, neće vam hidratizirati niti omekšati suhu kožu na stopalima, a mislim da bi joj to trebala biti glavna uloga.


Bio Beaute by Nuxe Uljni gel za čišćenje lica s efektom zaštite od onečišćenja



Ovaj proizvod sam recenzirala OVDJE jer je u jednom periodu 2018. godine bio jako popularan. Proizvod je namijenjen skidanju makeupa s lica i očiju i ja sam ga koristila u prvoj fazi večernjeg čišćenja lica. Njegova jedina mana je što me pekao za oči iako nemam osjetljive oči. Mislim da za cijenu od preko 100kn možete naći puno bolji drogerijski proizvod iste namjene.


Balea Serum za lice Anti Pollution



Serum sam dobila kada sam kćer poslala da mi kupi Balea Aqua serum za lice prošlog ljeta. Ovaj serum bi trebao "čuvati prirodnu ravnotežu kože." Obogaćen je hijaluronskom kiselinom i pantenolom. Serum je tekuće bezbojne teksture i jako brzo se upije u kožu. Ostavlja ljepljiv film na koži i ima jak sintetički miris što mi se nikako ne sviđa. Za istu cijenu možete kupiti puno bolji Balea proizvod za njegu lica.


Filorga Time-Zero serum za korekciju bora



Pravo razočaranje je kada na popustu date 370kn za serum koji vam ne pruža ono što obećava. Koristila sam puno Filorga proizvoda i svi su mi bili odlični. Svjesna sam da nijedan proizvod neće izbrisati postojeće bore i to od njih i ne očekujem. 
Ovaj serum obećava "iz dana u dan smanjenu vidljivost bora". Trebao bi djelovati na sve vrste bora: površinske, bore kao posljedica umora, kontrakcijske bore i na duboke bore. Koristi se ispod kreme ujutro i navečer. Proizvod sam potrošila, dakle bila sam uporna. Efekt je izostao, nisam čak na licu primijetila ni onaj famozni plump efekat tj. da zagladi sitne borice i licu da čvršći odmorniji izgled.


Kiehl`s Ultra Facial Oil-Free Gel Cream



Detaljnu recenziju ove kreme pročitajte OVDJE. Radovala sam se light verziji poznate Ultra Facial kreme (recenzija) koja je za moj tip kože lica prebogata čak i zimi. Međutim, pokazalo se da mi je Oil-Free Gel Cream preslaba čak i za vruće ljetne dane. Nije mi pružala dovoljno hidratizacije i mislim da je prikladnija masnom tipu kože lica.


Schaebens Maska za čišćenje lica



Volim Schaebens maske za lice koje možete kupiti u Mulerr-u. Međutim, ova maska za čišćenje ne radi doslovno ništa. Sadrži ljekovitu kredu, ekstrakt sladića i pantenol. Namijenjena je dubinskom čišćenju svih tipova kože. Nakon skidanja maske pore nisu čak ni trenutno bile čiste.


Ri Re Bubble Lip Mask



Prošlu godinu su bubble maske za lice bile jako popularne. Ja sam vođena tom mišlju on line kupila bubble masku za usne. Ovo je jako zanimljiv proizvod koji kada stavite na usne nakon par minuta nabubri i sve skupa izgleda smiješno. Međutim, njega usana kod ovog proizvoda potpuno izostaje.


Alverde Serum za zanoktice u olovci




Serumi za kožicu oko nokta u olovci su jako praktični za nošenje u torbi. Koristila sam Essence proizvod iste namjene i pokazao se jako dobrim. Alverde serum uopće ne njeguje kožicu oko nokta već je samo trenutno navlaži.


Catrice HD Liquid Coverage precision concealer


Jako dobro osmišljen proizvod sa tankim aplikatorom za prekrivanje malih nepravilnosti na licu. Nije mi se svidjela njegova pokrivna moć tj. nije mi pomogao zakamuflirati crvenilo od prištića na licu.


Nux Hydra Touch brightener-illuminateur



Ovaj proizvod sam kupila s namjerom da ga koristim preko korektora kako bi moji podočnjaci izgledali svježije. Ali za moju kožu na kojoj su vidljive prve bore, tekstura proizvoda je bila preteška i još više mi je naglašavala bore.


L.O.V. DualCover concealer & retoucher



Recenziju proizvoda imate OVDJE, a ja ću samo napomenuti da mi kod ovog proizvoda ponovo nije odgovarala tekstura koja je dodatno isticala bore oko očiju.


Douglas Mini Maxi Mascara



Maskara koja je bila popularna u 2018. dolazi sa malom silikonskom četkicom koja stvarno može obuhvatiti svaku trepavicu. Tekstura maskare je idealna, nije previše morka ni suha. Problem je definitivno u mojim svijetlim i ravnim trepavicama kojima ova maskara nije dodala potreban volumen.


Revlon MegaMultiplier mascara



Ne sjećam se kada sam imala Revlon maskaru za oči...vjerojatno jako davno. Privukla me lijepa i kvalitetna ambalaža ove maskare, ali i "MegaMultiplier" u njenom nazivu. Četkica je "obična", konusnog oblika, onakva kakva mi inače odgovara. Razočarenje je uslijedilo već nakon prvog korištenja. Znam da imam problem sa trepavicama, ali ovu maskaru sam nanosila valjda u 5 slojeva a rezultat je bio prosječan. Mislim...što se ovdje umnožava? Moje trepavice sigurno nisu.

Ponosna sam jer u 2018. nisam puno griješila pri odabiru kako preparative tako i dekorative. 
S godinama bolje upoznaš svoju kožu i svoj stil šminkanja pa manje griješiš pri kupovini.
Koji je vaš flop proizvod u 2018.?

Broj komentara: 5

  1. Moj flop proizvod 2018 su- Alverde dnevna i nocna krema. Ne da su mi izazvale nered i kaos na licu, nego ono... katastrofa! Njih sam zadnje kupila pa se zato sjecam a ostali proizvodi. Hm.. ne znam.. kupujem sto mi treba i sto sam koristila vec tako da zbilja imam malo Flop proizvoda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ozbiljno? Koja je to točno Alverde krema? Nisam koristila njihove proizvode za njegu lica

      Izbriši
    2. Dnevna neka aqua 24h nesto.. a nocna je kao krema i maska moze biti ako se stavi vise, kao 2u1 proizvod

      Izbriši
  2. Moji flop proizvodi su Neutrogenin dnevni piling,visibly clear pink grapefruit koji mi je toliko isušio kožu da se počela ljuskati.Mislila sam da će biti dostojna zamjena za njihov hydro boost ali očito nije za moju kožu koja je normalna do suha.Koristim serum od Nuxe Creme Fraiche koji mi ne pruža ni upola hidratacije kao Avene serum i mislim da ga više neću kupiti.Probala sam Balein piling za tuširanje proljetno cvijeće,limitirano izdanje-užas.Koža mi je suha i gruba poslije njega.Uistinu treba kupovati proizvode koji su već zadovoljili jer često mijenjanje i isprobavanje nije dobar izbor,potrošiš novac bezveze za nešto što ćeš na kraju baciti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam imala iz iste Neutrogena linije kremu za umivanje koja mi je također isušila lice.
      Nuxe nisam koristila, imam neke testere ali još nisu stigli na red. Za Avene hidratantni serum znam da je odličan.
      Probajte od Balea gel piling od badema...meni je bio odličan, ima recenzija na blogu.
      Slažem se da kozmetičke proizvode treba što manje isprobavati, ali meni je "posao" ;)

      Izbriši