subota, 18. travnja 2020.

OSNOVNI PROIZVODI ZA NJEGU LICA DOK SMO U IZOLACIJI


higijena_njega_lica_notino.hr

Trenutno, zbog inzvaredne situacije primorani smo ostati u svom domu. Nemamo puno volje za šminkanje, ali osobna higijena je jako važna. U osnovnu higijenu ne spada samo redovito pranje ruku, tuširanje i pranje kose. Tu spada i minimalnla svakodnevna rutina njege lica.
U ovom postu ću vam pisati o tri proizvoda namijenjena za mješoviti/masni tip kože lica koja su se meni u kombinaciji pokazala odličnima.


Bioderma Sensibio Gel Moussant

bioderma_sensibio_gel_moussant_notino.hr

Osnovu njege lica predstavlja čišćenje. Često čujem komentare tipa "neću trošiti puno novaca na gel za umivanje jer ga ionako odmah isperem vodom". To je pogrešno razmišljenje jer je odabir gela za umivanje jako važno uskladiti sa tipom kože. Preagresivan proizvod za umivanje može vam isušiti kožu, izazvati iritacije, alergije..dakle, napraviti više štete nego koristi.
Ja uvijek biram blage čistače, obavezno bez alkohola. Čistač koji se meni jako sviđa je Bioderma Sensibio Gel Moussant.  
O Biodermi kao brendu vam neću pisati jer kvaliteta njihovih proizvoda sve govori. Koristim ovaj gel već 2 mjeseca i nisam mu našla nijednu zamjerku.
Ako krenemo od pakiranja, dozira se pomoću pumpice što je uvijek praktično. 
Tekstura je srednje gustoće, bez mirisa i boje. 


bioderma_sensibio_gel_moussant_notino.hr

Gel ne koristim za skidanje šminke (iako proizvođač navodi da se može i za to koristiti), nego u drugom koraku čišćenja, ujutro i na večer. Pakiranje od 200ml je izdašno jer količina proizvoda na gornjoj slici dovoljna je za temeljito čišćenje lica. 
Gel se pjeni u dodiru sa vodom, ali što je najvažnije pjena se lako ispere sa lica. 
Najvažnije karakteristike ovog gela za umivanje su:
  • nježno čisti kožu lica (ne sadrži sapun i ne iritira kožu)
  • ne isušuje kožu (sadrži glukozoid)
  • dermatološki je testiran, hipoalergičan i ne sadrži parabene
Odličan proizvod čija je cijena 79kn.


La Roche-Posay Toleirane Ultra Fluide


lrp_toleriane_ultra_fluid_notino.hr

Nakon čišćenja, koži je lica je potrebna doza hidratacije. Masnoj i mješovitoj koži lica u ovom toplijem periodu godine, najbolje odgovaraju fluidi. 
LRP Toleriane Ultra Fluid je meni jedan od dražih proizvoda za hidrataciju. 
Fluid je pakiran u plastičnu, hermetički zatvorenu bocu od 40ml. Pritiskom na dozator možete točno regulirati količinu proizvoda koja vam je potrebna.


lrp_toleriane_ultra_fluid_notino.hr

 Tekstura je lagana, nemasna i brzoupijajuća. Miris je jako blag, većina vas ga neće niti osjetiti. 
lrp_toleriane_ultra_fluid_notino.hr


lrp_toleriane_ultra_fluid_notino.hr

Meni ovaj fluid pruža odličnu hidratizaciju tijekom cijelog dana. Odlično se slaže s tekućim puderima, pa je dobra podloga za šminku. Zbog svog izuzetno blagog sastava fluid možete koristiti i za njegu okoloočnog područja. 
Mislim da će se ovaj proizvod posebno svidjeti osobama sa osjetljivom ili nadraženom kožom lica, jer u svom sastavu između ostalog ima neurosensin i LRP termalnu vodu koji djeluju umirijuće. 
Cijena proizvoda je 154kn. 

Mixa Hyalurogel Night


mixa_hyalurogel_night_notino.hr

Na večer, nakon čišćenja lica, volim koristiti malo "bogatije" teksture proizvoda. O Mixa Hyaluroger Sensitiva Light dnevnoj kremi sam vam davno pisala (recenzija). Njena noćna vezija također dolazi u staklenki od 50ml. Na proizvodu piše da je to maska za intezivnu hidrataciju osjetljive, normalne i dehidrirane kože. Nisam je probala koristiti u debljem sloju kao masku, ali vjerujem da bi bila dobra ukoliko vam je koža jako dehidrirana.
Tekstura kreme je bogatija od dnevne varijante, ali još uvijek je to lagana tekstura pogodna za sve nas koji imamo mješovitu ili masnu kožu. 

mixa_hyalurogel_night_notino.hr


mixa_myalurogel_night-_notino.hr

U svom satavu krema sadrži 7% glicerina, camelina ulje (ulje matičnjaka koje hrani i umiruje kožu), te hijaluronsku kiselinu. 
Kada navečer stavim ovu kremu, ujutro mi T zona bude malo masnija, ali krema mi nije izazvala pojavu komedona niti povećano čepljenje pora. Krema tijekom noći dlično hidratizira kožu koja ujutro djeluje njegovano i svježe.
Cijena kreme je oko 50kn.

Zaključak:
Nadam se da vam se svidio moj odabir osnovnih proizvoda za njegu lica. Iskreno, ja svaki dan koristim puno više proizvoda (rotiram ih ovisno o trenutnim potrebama moje kože), ali u svemu mora postojati neki minimum pa tako i u njezi kože. Ako koristite ova tri proizvoda bit ćete sigurni da ste zadovoljili dnevne potrebe vaše kože lica.

PR proizvod

Koja su vama tri najvažnija proizvoda za njegu lica?
Jeste li koristili neki od spomenutih proizvoda?

1 komentar

  1. Zaintrigirala me je ova Mixina nocna krema. Vec dugo mucim muku sa dehidriranim proizvodima, te mi mozda ova krema pomogne. :)

    OdgovoriIzbriši