utorak, 14. siječnja 2020.

EUCERIN-MOJA ZIMSKA NJEGA TIJELA

eucerin_njega_tijela_notino.hr

Njega tijela je moja neizostavna svakodnevna rutina. Znam da se dosta vas ne voli mazati kremom nakon tuširanja (lijenost ili nedostatak vremena?). Nije dovoljno koristiti hidratantni gel za tuširanje kako bi koža tijela bila nahranjena. 
Tijekom hladnijih mjeseci koži tijela je potrebna posebna njega. Hladnoća i velika razlika između unutarnje i vanjske temperature mogu dovesti do oštećenja vanjskog, zaštitnog sloja kože. 
Kako ja njegujem tijelo tijekom zime i koje proizvode koristim, pročitajte u nastavku posta.



eucerin_mlijeko_za_tijelo_notino.hr

Koža tijela je zimi posebno suha zbog suhog zraka u prostorijama u kojima boravimo, ali i zbog niskih vanjskih temperatura. Meni su posebno suhe potkoljenice, vjerojatno tome doprinosi i česta depilacija. 
Zimi volim koristiti hranjive i konkretne teksture za njegu. Nekada sam takva mlijeka za tijelo nalazila u drogerijama, a već drugu godinu za redom okrećem se provjerenim dermokozmtičkim proizvodima.
Najdraži su mi Eucerin proizvodi jer Eucerin ima široku paletu proizvoda za svako stanje kože.
Ove zime koristim Eucerin pH5 hranjivo mlijeko za osjetljivu kožu tijela.

Riječ proizvođača: " Ovo mlijeko je blago ali učinkovito sredstvo za hidratizaciju posebno stvoreno da suhu i osjetljivu kožu učini otpornijom i manje osjetljivom. Jedinstven Eucerin pH sustav ravnoteže sadrži citratni pufer, derivat citrične kiseline koji obnavlja i podupire optimalnu pH vrijednost kože. Formula sadrži i dekspantenol, aktivni sastojak poznat po svojim regenerativnim svojstvima."  

Mlijeko dolazi u boci od 400ml koja ima pumpicu za doziranje.
Tekstura mu je gusta i ima blagi miris. Malo teže se razmazuje po tijelu, ali se dosta brzo upije i za sobom ne ostavlja mastan trag. 


eucerin_mlijeko_za_tijelo_notino.hr


eucerin_mlijeko_za_tijelo_notino.hr

Eucerin pH5 hranjivo mlijeko za osjetljivu kožu tijela redovito koristim nakon svakog tuširanja. Nema više neugodnog zatezanja kože koje bi se  pojavilo najviše kada vani puše bura. Koža je meka i nahranjena.
Cijena ovog proizvoda je 116,90kn i vjerujte mi, proizvod će vam trajati jako dugo.


eucerin_njega_suhe_kože_notino.hr

Eucerin UreaRepair Plus krema je intenzivni tretman koji sadrži 30% ureje. Krema je namijenjena kao tretmanski proizvod za njegu laktova, stopala, koljena, ruku...dakle dijelova tijela koja zimi budu posebno gruba i suha. 
Proizvod sadrži ureu , ceramide  (obnavljaju barijeru kože) i prirodne čimbenike zadržavanja vlage (NMF) za hidrataciju i zadržavanje vlage unutar kože.
Ova krema se koristi samo lokalno tj. na područjima izrazito suhe, perutave i zadebljale kože. Ja kremu koristim najviše za mazanje laktova i koljena.
Preporučeno je korištenje kreme najviše 2 puta dnevno dok se simptomi ne povuku. 
Tekstura je dosta rijetka, bez mirisa i jako lijepo se razmaže. 


eucerin_njega_suhe_kože_notino.hr


eucerin_njega_suhe_kože_notino.hr

Smatram da je ovo odličan proizvod u situaciji kada nam je koža u kritičnom stanju, što bi se reklo "spas u zadnji čas". Ljudi obično u takvim situacijama koriste Nevenovu mast koja je odlična, ali puno masnija od ove kreme.
Cijena kreme je oko 120kn.



eucerin_krema_za_ruke_notino.hr

Ja imam jako osjetljivu kožu ruku, mada redovito koristim rukavice pri obavljanju kućanskih poslova. Već sa prvom burom ruke mi se zacrvene, koža postane hrapava, puca te nastanu ranice koje me peku. O kremama za ruke koje sam do sada koristila pisala sam vam OVDJE, OVDJE, OVDJE.
Uvijek imam istovremeno u upotrebi više krema za ruke različite teksture. Tijekom dana koristim laganije teksture koje se instant upiju jer ne volim osjećaj masnih ruku. Međutim, tijekom noći rukama pružim kvalitetan tretman. 
Eucerin UreaRepair Plus kremu za ruke sa 5% ureje sam počela koristiti ove zime i oduševljena sam rezultatom. 
Ureja se prirodno nalazi u našoj mokraći. U kremama, ona veže vodu u površinskom sloju kože te pospješuje piling mrtvih stanica kože i samim tim zaglađuje kožu. 
Krema dolazi u mekoj plastičnoj tubi od 75ml i cijena joj je 92,90kn. 
Nema mirisa, a tekstura je po prilično lagana što me iznenadilo. Dosta brzo se upije u kožu, ali ipak za sobom ostavlja skliski trag. 


eucerin_krema_za_ruke_notino.hr


eucerin_krema_za_ruke_notino.hr

Meni se Eucerin UreaRepair Plus krema za ruke sa 5% uree pokazala odličnom i nisam joj pronašla zamjenu u nijednoj drogerijskoj kremi za ruke.



eucerin_krema_za_stopala_notino.hr

Je li vam se ikada dogodilo da vam zapnu najlonke zato što su vam stopala suha i ispucala? O njezi stopala uglavnom počnemo voditi brigu u svibnju kada treba obuti sandale. Kako inače imam problem sa stopalima, njegujem ih tijekom cijele godine, zimi možda čak i više nego ljeti. Isprobala sam puno krema za stopala i o njima pisala OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE. Neke od njih su mi se pokazale jako dobre, ali ja sam vam uvijek u potrazi za novim i još boljim proizvodima.
Ove zime za njegu stopala sam kupila Eucerin UreaRepair Plus kremu za stopala sa 10% ureje. 
Krema je iz iste linije kao i gore spomenuta krema za ruke. 
Tekstura kreme za stopala je gušća i teže se upija.

eucerin_krema_za_stopala-notino.hr

eucerin_krema_za_stopala_notino.hr

 Ja kremu stavim na večer, nakon tuširanja. Cijelo stopalo dobro namažem kremom i obujem pamučne čarape. Ujutro koža stopala bude zaglađena, hidratizirana i meka na dodir. 
Cijena kreme za stopala je 95,50kn.

Moje mišljenje:
Njegujte svoje tijelo tijekom cijele godine, a ne samo ljeti kada je izloženo pogledima drugih. Njegovana koža je najljepša koža. 
Zimi zaboravite na proizvode lagane, mirišljave teksture i birajte hiratantne i bogate teksture koje će vam dobro nahraniti kožu tijela. Iako vjerojatno kao i ja volite zimi tuširanje u vrućoj vodi, to nije dobro za našu kožu. Vruća voda dodatno isuši kožu. Znak da ste pretjerali s temperaturom vode je kada vam je koža nakon tuširanja crvena. 
Redovito radite piling tijela kojim će te ukloniti mrtve stanice kože i omogućiti kremi da bolje djeluje. 

PR proizvod

Koji su vaši najdraži proizvodi za njegu tijela zimi?

Nema komentara