četvrtak, 9. siječnja 2020.

BEAUTY FAVORITI 2019 - DEKORATIVA


Drage moje, malo sam se ulijenila zadnje vrijeme i već dugo nisam pisala na blogu. Ponijelo me praznično raspoloženje, druženje sa obitelji i prijateljima. 
U ovom periodu godine, kao po nepisanom pravilu, radi se rekapitulacija protekle godine, izdvajaju najljepše i one manje lijepe stvari. 
U beauty svijetu to znači navesti omiljene proizvode u 2019. godini.
Kao i uvijek, testirala sam puno proizvoda, tako da ću post podijeliti u dva dijela. Danas vam donosim pregled mojih omiljenih makeup proizvoda, pa ako vas zanima što sam to voljela u 2019.-toj godini, nastavite čitati.


Tekuće podloge



L`oreal Infaillible 24h Fresh Wear tekući puder sam kupila slučajno i vrlo brzo se oduševila kako izgleda na mojoj koži (recenzija).
Dior Backstage tekući puder (recenzija) je bio hit u beauty svijetu i to s pravom jer se radi o odličnom laganom HE puderu pristupačne cijene.



U 2019.-toj sam prvi put koristila Farmasi proizvode, a od svega isprobanog najviše me se dojmila njihova hvaljena All in One CC krema (recenzija) koju sam i ovu zimu ponovo kupila.
Kao velika ljubiteljica Filorga kozmetike, Flash-Nude fluid/serum (recenzija) sam brzo zavoljela i također ponovila njegovu kupnju.

Korektor


 Kod odabira najdražeg korektora nije bilo dvojbe. To je MAC Pro Longer Concealer (recenzija).


Rumenilo


Iako jako volim rumenila, prošle godine nisam kupila nijedno novo rumenilo. Najviše sam koristila theBalm Balm Spring, divno mat rumenilo brekvaste nijanse i Nyx Ambre/Ambra koje je nešto jače pigmentacije ali u istim tonovima.

Baza za sjenila



Uvijek prilikom šminkanja koristim bazu/primer za sjenila koja ne samo što omogućava da sjenila duže ostaju na kapku nego i sprječavaju njihovo nakupljanje u porama kapka. Urban Decay Eyeshadow Primer Potion je odlična baza za sjenila većeg cjenovnog ranga. Nanosi se pomoću spužvastog aplikatora. Nijansa je Original i pri nanošenju na kapak ona je bež boje, ali nakon blendanja postaje potpuno prozirna. Jako lijepo izjednači boju kapka, a sjenilo drži pod kontrolom cijeli dan. Odličan proizvod koji će izvući maksimum od svake nijanse i teksture sjenila.

Kremasta sjenila za oči





Oduševila su me Clarins Ombre Iridescente kremasta sjenila. Imam nijanse Silver plum 07 i Silver pink 05. 
Ova sjenila inače dolaze u 8 nijansi koje će te sve teško pronaći u našim parfumerijama. Tekstura im je kremasto-praškasta sa sitnim shimmer-om u sebi. Možete ih aplicirati prstima ili sintetičkim kistom, koristiti samostalno ili u kombinaciji s bilo kojim praškastim sjenilom kojeg imate. Lako i brzo se blendaju tako da su mi odlična za brzinski jutarnji makeup prije posla. 
Sjenila dolaze u staklenoj posudi koja sadrži čak 7g proizvoda i trajat će vam jako dugo. 



Kiko Milano ima kvalitetne i cjenovno povoljne proizvode. Mana ima je što se proizvodi mogu jedino naručiti sa njihove službene stranice gdje je poštarina visoka i takva kupovina nije povoljna. 
Kiko Long Lasting Eyeshadow Stick u nijansi 38 je predivna taupe nijansa. Sjenilo je pakirano u olovci na odvrtanje i praktično je za upotrebu. 



Pigmentacija je odlična, blenda se lako i sigurno neću stati na kupovini samo ove nijanse. 



Najdraži proizvod za oči koji sam kupila prošle godine je Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour u nijansi Cocoa. Ova olovka/kremasto sjenilo je jako popularno kod stranih youtuberica i ta popularnost je u potpunosti opravdana. Tekstura sjenila je nešto najljepše što sam do sada koristila. Kremasta, odlično pigmentirana, pogodna za brzinski smokey eyes. Iako proizvod nije jeftin svakako vrijedi uložiti u njega. 




Paleta sjenila



Ne sjećam se kada sam zadnji put kupila paletu sjenila i onda sam tijekom 2019.-te godine kupila čak 3 palete koje sam dugo željela imati. Najdraža mi je Too Faced Natural Matte koja zaslužuje posebnu recenziju.


Olovke za oči



Odgovorno tvrdim da Bourjois ima najbolje olovke za oči i već ih godinama koristim. Jako su mekane, dugotrajne i odlično pigmentirane. Prošle godine oduševile su me njihove Contour Clubbing vodootporne olovke za oči koje imam u nijansi up and brown 57 i purple night 47. U sebi imaju sitne čestice shimmer-a, mogu se koristiti na water line ili umjesto eyelinera. Tekstura je tako podatna da se lako daju izblednadi i mogu proći umjesto sjenila.



Catrice Kohl Kajal olovka za oči u nijansi Living in Browntown Manhattan je moja omiljena nijansa za water line. 
Nijansa je taupe sa malo shimme-a. Nije pretamna ni presvijetla, pa mi odlično naglasi water line. 

Maskara za oči



Nedavno sam vam pisala koliko volim Chanel Le Volume Revolution de Chanel Extreme Volume Mascara 3D-printed brush maskaru za oči (recenzija). 
Međutim, prošle godine me još jedna maskara oduševila, a to je Clinique High Impact maskara za oči. 
Maskara ima običnu sintetičku četkicu koja lijepo obuhvati svaku trepavicu.



Tekstura maskare je dosta mokra što u početku može biti problem pri nanošenju. Ali kada uhvatite mot, ova maskara u samo jednom sloju daje odličan volumen i uvijenost trepavica. 

Ruž za usne



Ja sam definitivno opsjednuta ruževima za usne, tako da sam ih prošle godine kupovala istim tempom kao i uvijek. Drago mi je da sam u 2019.godini pronašla par zaista kvalitetnih drogerijskih ruževa. 
Oduševili su me L`Orear Color Rich ruževi i Max Factor Matte čije recenzije možete pročitati OVDJE i OVDJE.
Također, ugodno iznenađanje su mi bili Catrice Devi Matt ruževi (recenzija) koje sada već imam u nekoliko nijansi. 

Tijekom ljeta najviše sam nosila koraljne i crvene nijanse, među kojima bih istaknula Givenchy Rouge Interdit Vinyl (recenzija), Kiko Milano Smart Fusion ruž (recenzija).



Tijekom jeseni i zime volim ljubičaste i smeđe nijanse. 
Najdraži smeđi ruževi su mi MAC Amplified Creme Lipstick u nijansi Smoked Almond,  Charlot Tilbury nijansa Walk on Shame i Lancome Shine Lover nijansa Brun de Coquette. 

Ljubičaste nijanse koje volim su MAC Love Me Hey, Frenchie! (recenzija) i Artdeco High Performance nijansa 506.


Sa ruževima završavam ovaj poduži post o mojim makeup favoritima u 2019.godini. 

Pišite mi u komentarima imamo li nekog zajedničkog favorita?
Što ste od makeupa vi najviše voljeli prošle godine?

Nema komentara