petak, 20. srpnja 2018.

AVENE CLEANANCE: Emulzija SPF50



Ljeti sam na moru svaki dan i potrebna mi je dobra zaštita od sunca. Zato svake godine pomno biram kremu za sunčanje i o njima sam vam pisala OVDJE, OVDJE i OVDJE.
Ove godine do sada (već 2 mjeseca) sam koristila Avene Cleanance emulziju za zaštitom 50. Dio je Cleanance linije proizvoda koji su posebno namijenjeni problematičnoj koži lica.
Kod ovakvih krema najvažnije mi je da su lagane, što primjerenije masno/mješovitoj koži lica. Iz iskustva već znam da će svaka krema sa spf zaštitom pojačati pojavu komedona, ali lakše je kod kozmetičarke očistiti lice nego se nositi sa posljedicama sunčanja.



Avene Cleanance emulziju za zaštitom 50 nije novi proizvod u našim ljekarnama, vjerojatno ste o njoj već čitali recenzije.

Emulzija je lagane, bijele teksture koja se jako brzo upije u kožu i za sobom ne ostavlja bijeli masni trag. Zato je idealna za masnu i mješovitu kožu lica. 




Pored toga, ova emulzija ima hidratantni učinak, pa ja ispod nje ne koristim kremu nego samo nakon čišćenja lica i tonika stavljam The Ordinary Niacinamide 10%+Zinc 1% (uskoro ću vam detaljno pisati o mojoj ljetnoj rutini njege lica).
Emulzija pruža zaštitu od UVA i UVB zraka. Vodootporna je i idealna za korištenje prilikom boravka na plaži. 


Pakiranje je u obliku tube sa pumpicom koja je jako praktična za upotrebu. Tuba sadrži 50ml proizvoda, a cijena u ljekarni je 129kn. Tijekom ljeta česti su popusti na sun screen proizvode pa lovite sniženja.

Sastav:

Najvažniji sastojci ove emulzije su:
  • pre-tokoferil- snažan antioksidans koji pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala
  • ekskluzivna kombinacija fotoprotektivnih filtara- osigurava visoku zaštitu od širokog spektra UVA/UVB zraka
  •  Avene termalna izvorska voda- umiruje i djeluje antiiritirajuće, pa tako pruža osjećaj ugode na koži
  •  monolaurin- zadužen je za regulaciju lučenja sebuma

Emulzija je fotostabilna i ne sadrži silikone, alkohol i parabene.

Moje mišljenje:
Jako sam zadovoljna kako se Avene Cleanance emulziju za zaštitom 50 ponaša na mojoj koži. Ne koristim emulziju kada nisam na plaži tako da vam ne mogu reći kako se ponaša u kombinaciji sa makeupom.
Kremu nanosim oko 20 minuta prije odlaska na plažu i nemam običaj je obnavljati. Nakon dolaska kući, obavezno lice očistim dvostrukom metodom čišćenja (ulje+gel za umivanje) kako bih bila sigurna da sam uklonila svaki trag kreme sa lica. Temeljito čišćenje lica je jako važno ako želite da vam proizvodi sa spf zaštitom manje začepe pore.
Nakon dva mjeseca korištenja mogu reći da nisam primijetila pojavu novih hiperpigmentacijskih mrlja (što mi je jako važno). Naravno da su postojeće mrlje još uvijek na licu. Što se komedona tiče primijetila sam da se malo više pojavljuju na bradi, ali nemam akni niti upala. 
Također, emulzija pruža odličnu zaštitu od sunca jer točno primijetim koliko su mi lice, vrat i dekolte svjetliji od ostatka tijela. To mi ne smeta, jer puder i bronzer čuda rade.
Zaključak bi bio da Avene Cleanance emulziju za zaštitom 50 radi jako dobar posao na masno/mješovitoj koži lica i ja vam ovu emulziju od srca preporučujem.
Ja se bacam na testiranje nove kreme o čemu će te čitati za par tjedana.


Koju kremu sa spf zaštitom vi koristite kada boravite na plaži?




Nema komentara