srijeda, 25. travnja 2018.

ALPHA-H LIQUID GOLD



Puno pozitivnih recenzija čitam već godinama o Alpha-H proizvodima, dugo su već na mojoj wish listi, ali cijena me uvijek odbijala. Prošle godine, tijekom jednog sniženja za Feelunique sam kupila Alpha-H Liquid Gold.
Proizvod se reklamira kao „kultni tretman koji uklanja/smanjuje oštećenja nastala prekomjernim izlaganjem suncu, smanjuje hiperpigmentacijske mrlje, utiče na prevenciju bora i općenito poboljša teksturu kože lica.
Zadnjih mjesec dana imala sam problema sa potkožnim cistama hormonskog porijekla koje su mi se u većem broju pojavile na čeljusti i bradi. Uz redoviti odlazak svojoj kozmetičarki koja je ciste mehanički čistila koristila sam svakodnevno  Alpha-H Liquid Gold tonik.
Još uvijek ga koristim i pravo je vrijeme da vam napišem par riječi o ovom proizvodu.


Alpha-H Liquid Gold je tonik kojemu je aktivni sastojak 5% glikolna kiselina (jedan od oblika AHA kiseline).
Kako je moja koža naviknuta na kiseline, tonik sam koristila svakodnevno. Ukoliko se tek susrećete sa kiselinama preporučujem vam da proizvod postepeno uvodite u svoju rutinu njege lica kako bi izbjegli eventualne negativne reakcije.


Alpha-H Liquid Gold tonik pakiran je u jednostavnom, čvrstom plastičnom pakiranju koji ima dosta veliki otvor za doziranje. To mu je po meni velika mana jer tijekom korištenja često mi se dogodi da izlijem više proizvoda nego što je potrebno. Smatram da jedan ovako skup proizvod mora imati bolju ambalažu.


Tonik je bezbojan i ima lagani miris koji brzo nestaje sa kože.


Proizvode sa kiselinama bolje je koristiti tijekom hladnijeg doba godine, ali ja sam bila primorana koristiti ga u proljeće. 
Tonik sam stavljala svaku večer na čisto i suho lice i to samo lokalno štapićem za uši na mjesta gdje bi se formirala krastica.
 Svaku drugu večer tonik bih stavila na blazinicu i prebrisala cijelo lice.
 Pričekala bih najmanje pola sata prije nego bih nastavila sa ostatkom njege. Uglavnom sam koristila Kiehl`s Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate (recenzija) ili neku hidratantnu kremu ovisno o trenutnom stanju moje kože. Moram naglasiti da bi mi tonik povremeno isušio lice i tada bih samo pojačala hidrataciju.
Tijekom dana sam obavezno koristila kremu sa spf zaštitom, a moj izbor je bio Roc Anti-Brown Spot Unifying Fluid koji pruža visoku zaštitu.

Sastav:

Vidite da se u sastavu tonika visoko na popisu nalazi Alcohol Denat (vjerujem da je on krivac za isušivanje kože) koji meni inače ne smeta, ali ako vam ovaj sastojak ne odgovara, preskočite Alpha-H Liquid Gold tonik.

Moje mišljenje:
Alpha-H Liquid Gold tonik mi je puno pomogao u smislu da mi na licu nisu ostali ožiljci, a i krastice su brže zarasle. Također, tonik je pomogao da potkožne ciste brže izađu na površinu kako bi se mehanički mogle očistiti.
Što se tiče pora, primijetila sam da su puno čišće i manje vidljive. Kod starih hipepigmentacijskih mrlja nisam vidjela poboljšanje, ali znam da to ovisi i o porijeklu mrlja. Moje mrlje su hormonskog porijekla i da bi nestale prvo moram dovesti svoje hormone u balans, a to već ide teže.
Nakon mjesec dana redovitih posjeta kozmetičarki (išla sam svaki tjedan) i korištenja Alpha-H Liquid Gold tonika, mogu reći da sam svoje lice dovela u red i zbog toga sam jako sretna.


Alpha-H Liquid Gold tonik je dosta skup proizvod, ali kada je njega lica u pitanju nije mi žao izdvojiti novce. Cijena za 100ml tonika (koji će vam jako dugo trajati) je 33GBP.
Međutim, često ga možete kupiti na akciji kada za tu cijenu dobijete dva Alpha-H proizvoda.

Koristite li glikolnu kiselinu u njezi lica?
Kakva su vaša iskustva općenito sa kiselinama?

2 komentara

  1. Ne,nikad nisam koristila kiseline,nekako sam više naklonjena korištenju seruma.Trenutno koristim Novexpert C serum

    OdgovoriIzbriši
  2. Kiseline imaju drugačiji učinak od seruma s vitaminom C

    OdgovoriIzbriši