nedjelja, 8. travnja 2018.

ALBA BOTANICA: Even Advanced Deep Sea Facial Mask



Obožavam maske za lice, volim ih isprobavati, a danas je njihova ponuda na tržištu stvarno raznolika. Volim maske od gline, posebno one koje odrade svoj posao, a nisu skupe.
Alba Botanica masku za lice sam davno kupila na iHerbu jer sam od ranije imala pozitivna iskustva sa Alba Botanica proizvodima (recenzija).
Even Advanced Deep Sea Facial Mask bi trebala očistiti pore i smanjiti vidljivost hiperpigmentacijskih mrlja.
Ako vas zanima što od toga maska stvarno radi, nastavite čitati post.



Even Advanced Deep Sea Facial Mask dolazi u plastičnoj tubi tirkizne boje i sadrži 113g proizvoda. Na tubi su jasno navedeni svi detalji o proizvodu, kao i njen sastav.
Također, tu je i mali otvor za doziranje proizvoda.



Sve u svemu, rekla bih jednostavna i čvrsta ambalaža.

Tekstura ove maske je jako gusta i bijele boje (sadrži bijelu glinu). Nanosila sam je na lice u tankom sloju i pomoću kista se to lako radi. 


Svakako moram spomenuti miris maske koji je neobičan, svjež i pomalo me podsjeća na muški losion poslije brijanja.
Kao i svaka maska, stavlja se na čisto i suho lice izbjegavajući područje oko očiju.
Ja sam masku koristila nekada na cijelom licu, a nekada samo na T zoni, ovisno o potrebama moje kože.
Maska se drži na licu dok se ne stvrdne, a to je od prilike pola sata. Kao i svaka maska koja u svom sastavu ima glinu, ona se baš jako stvrdne na licu i počne zatezati. Tada je vrijeme da se maska vodom ispere sa lica. Uvijek sam ispiranje radila pod tušem jer mi je tako najpraktičnije isprati sa lica svaku glinenu masku. 

Sastav:

U sastavu ove maske nema umjetnih boja, parabena, SLS-a i nije testirana na životinjama.
Posebnost maske je što sadrži moćan biljni Marine Complex u kombinaciji s kaolinskom glinom. Ovaj dvojac zaslužan je za izvlačenje nečistoća iz pora. 
Funkcija gline je da izvlači štetne tvari iz kože, posebno toksine, ali i staru masnoću. Tako čisti pore, a u isto vrijeme u kožu ugrađuje vrijedne minerale koji pomlađuju i zatežu kožu: silicij, aluminij, željezo, kalcij, magnezij, oligoelemente, titan i druge prirodne sastojke.

Kakav je učinak ove maske:
Nakon što sa lica isperete masku odmah će te osjetiti kako vam je koža svježija i glatka na dodir. Što se tiče pora, ova maska ih čisti puno bolje od drogerijskih maski koje sam koristila.
Dakle, pore su vidljivo čišće. Međutim, taj efekt je kratkotrajan, nakon 2-3 dana pore bi mi se opet začepile. Kako sam masku koristila dva puta tjedno, uspjela sam pore držati pod kontrolom.
Kada su hiperpigmentacijske mrlje u pitanju, nisam, na moju veliku žalost, primijetila nikakvo poboljšanje. Naravno da sve ovisi kojeg porijekla su vaše mrlje. Moje su hormonskog porijekla i do sada ih niti jedan proizvod nije uspio ukloniti.

Pozitivno je što vam ova maska neće isušiti kožu kao što to maske sa glinom znaju. 
Kako se maska nanosi na lice u tankom sloju, ova tuba mi je dugo trajala, pa je svakako proizvod isplativ.
Koliko je meni poznato, Even Advanced Deep Sea Facial Mask se može kupiti samo na iHerbu i cijena joj je 51,80kn.


Koristite li maske s glinom?
Koja je vaša najdraža takva maska?


2 komentara