ponedjeljak, 26. ožujka 2018.

NIVEA: Micelarni šampon za kosu


Kada se prije par godina pojavila micelarna voda za čišćenje lica, nastala je velika pomama za njima. Ja sam tada ostala po strani, čitala recenzije i dugo se nisam mogla odlučiti za kupnju. Bila sam sumnjičava...kako neka voda može kvalitetno ukloniti sav makeup sa lica?
Sada kada je na police drogerija stigao Nivea Micelarni šampon za kosu odmah sam kupila obje verzije i dala se na testiranje.
Da napomenem, imam jako osjetljivo vlasište i zbog toga imam problema s većinom drogerijskih šampona za kosu.


Što je micelarni šampon?
To je šampon namijenjen svakodnevnom pranju kose. Zahvaljujući micelarnoj tehnologiji šampon ima blagu i učinkovitu formulu koja temeljito čisti vlasište bez da ga oštećuje.
Micele su mikroskopki male molekule koje su istovremeno hidrofilne i lipofobne. To svojstvo im omogućuje da uklanjaju nečistoće topljive u vodi i masti. Djeluju tako da uklanjaju sve vrste nečistoća i neželjenu masnoću s kose i vlasišta, a zatim se zajedno s njima ispiru u vodi.

Postoje dvije vrste micelarnih šampona. Dolaze u identičnim plastičnim bocama od 400ml, a jednina razlika je u boji čepa.
Micelarni šampon ne sadrži silikone i održava prirodnu pH vrijednost vlasišta.




Nivea Micelarni šampon za masnu kosu (purifying) sadrži ekstrakt matičnjaka.


Ova biljka daje lagani miris šamponu i svježinu koju osjećate pri pranju kose.
Tekstura  šampona je srednje gustoće, pjeni se prilikom pranja kose. Nakon pranja kosa ipak ne škripi pod rukom iako to uvijek osjetim kada perem kosu sa šamponom koji ne sadrži silikone. 


Micelarni šampon sam koristila dva puta. Odmah nakon prvog pranja pojavila mi se perut. Kosu sam i sljedeći put oprala istim šamponom i ponovo se javilo perutanje vlasišta. Ako išta mrzim kod kose onda je to perut. To mi djeluje tako nehigijenski, ružno, posebno kada vam je kosa duža kao meni. 
Odmah sam kupila šampon protiv peruti (napisat ću vam njegovu recenziju) koji mi je kroz pet pranja očistio vlasište.
Dakle, iako imam osjetljivo i masno vlasište, purifying micelarni šampon mi nije odgovarao.

Sastav:

Purifying micelarni šampon je koristila i moja kćer. Njoj je šampon odličan. Kako je u pubertetu kosa joj se jako masti, pa joj micelarni šampon odgovara pri čestom pranju kose. 

Kada se moje vlasište oporavilo, dvoumila sam se hoću li testirati Nivea Micelarni šampona za krhku i lomljivu kosu (comforting).
Naravno da je želja za isprobavanjem novih proizvoda pobijedila.


Ja nemam lomljivu ni tanku kosu. Baš suprotno, moja kosa je jako gusta i čvrsta. Ali ovaj šampon je također namijenjen osjetljivom vlasištu, pa eto bar jedan razlog da ga isprobam.
 Šampon je obogaćen bijelim lopočem, i moram reći da suptilno, ali jako lijepo miriše.
Tekstura je potpuno ista kao kod purifying micelarnog šampona.


Šampon je bio nježan prema mom vlasištu, a kosa je nakon pranja (uz korištenje regeneratora) bila sjajna i lepršava. Volim ovaj šampon i nastavit ću ga koristiti. 
Posebno će mi biti koristan ljeti kada zbog odlaska na plažu kosu perem svaki dan.

Sastav:

Zaključak:
Iz mog primjera vidite da Nivea micelarni šamponi za kosu mogu i ne moraju biti dobri za vas. Na vama je da odlučite hoćete li im dati šansu.
Ako još niste probali ovu vrstu šampona za kosu, nadam se da će vam ova recenzija biti korisna.
Nivea Micelarne šampone možete kupiti u svim drogerijama po cijeni od oko 28kn što je jako povoljno budući da dobijete 400ml proizvoda.







Broj komentara: 6

  1. Već neko vrijeme ih mjerkam, posebno ovaj za masnu kosu. drago mi je da sam pročitala tvoju recenziju jer i ja imam masnu kosu i osjetljivo tjeme koje često na nove šampone izreagira pojavom peruti tako da ću ovaj šampon preskočiti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš mi je drago što si napisala ovu recenziju :) Gledam ih već neko vrijeme i planiram ih kupiti. Mislim da ću prvo uzeti ovaj za masnu kosu kakva moja je, a kako nisam sklona perutanju kose, nadam se da mi je ovaj šampon neće izazvati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj svakako, mojoj kćerki odgovara, samo kaže da mora puno češće prati kosu od kada ga koristi. Javi dojmove :)

      Izbriši