utorak, 14. veljače 2017.

MAC Retro Matte Liquid Lipstick

Drage moje, sretno vam Valentinovo!
Kako najbolje na blogu proslaviti praznik ljubavi nego recenzijom jednog divnog crvenog ruža.

Trenutno su jako popularni tekući mat ruževi, pa je i MAC izbacio (još ovo ljeto) svoju kolekciju Retro Matte Liquid Lipstick.

Riječ je o tekućim ruževima sa baršunastim mat završetkom na usnama.




MAC Retro Matte tekući ruževi dolaze u 15 nijansi, a ja imam vatreno crvenu nijansu pod imenom Feels So Great. Ova nijansa je stvarno posebna...nije previše narančasta niti ružičasta...podsjeća me na boju rajčice.


Nije lako nositi crveni ruž, a još je teže odabrati „the“ crvenu nijansu ruža. Zato se divim ženama koje znaju crveni ruž iznijeti čak i u dnevnoj varijanti. Na žalost, nisam jedna od njih...crveni ruž nosim jako rijetko, samo u posebnim prilikama.

Krenimo od pakiranja! Crna kartonska kutija u kojoj se u prozirnoj tubi nalazi tekući ruž, tako da odmah možete vidjeti nijansu ruža. Po meni, pakiranje je moglo biti ljepše, ali neću sada cjepidlačiti.
Spužvasti aplikator je kvalitetan, jako precizan i dobro radi svoj posao. Sa njim ruž lako nanesete u jednom potezu i usne prethodno nije potrebno obrubiti olovkom.


 Karakteristike ovog ruža koje ću vam, za promjenu, taksativno navesti:
-          tekstura ruža je gusta i kremasta. To mi se sviđa jer se ruž neće lako izliti iz tube.
-          miris me podsjeća na vaniliju, slatkast je, ali brzo nakon aplikacije ruža nestaje sa usana.
-          pigmentacija nijanse Feels So Great je savršena, što i očekujem od jedne tamne nijanse. Kako su pigmentirane nude nijanse ne bih vam mogla reći.
-          završetak je potpuno mat i baršunast 
-          osjećaj na usnama: brzo nakon apliciranja ruž se osuši na usnama. Usne moraju biti dobro pripremljene inače će vam se vidjeti svaka nepravilnost. Prije stavljanja ovog ruža ja obavezno stavim balzam. Pustim da se balzam donekle upije u usne, a ostatak obrišem. Tek tada apliciram ruž. Razočaralo me što je formula ruža dosta isušujuća, očekivala sam više hidratizacije.
-          postojanost: iako je formula ruža gusta, pigmentirana, na usnama ostaje oko 4 sata. Preživjeti će kavu, ali jelo neće. Nakon jela ruž neće nestati sa cijelih usana, prvo nestaje s unutrašnje strane i onda vam ostaje ružna linija. Međutim, dobra stvar je ga je vrlo lako popraviti, ne morate ga ukloniti, samo stavite dodatni sloj.
-          uklanjanje ruža sa usana: ne pokušavajte ga ukloniti suhom maramicom, samo će te oštetiti usne. Ruž možete jednostavno skinuti s micelarnom otopinom ili bilo kojim dvofaznim odstranjivačem makeupa.


Cijena MAC Retro Matte tekućeg ruža je oko 180kn i možete ga naravno kupiti jedino u MAC trgovinama.


PR proizvod

Volite li tekuće mat ruževe?
Koji je vaš najdraži MAC ruž?


Broj komentara: 6

  1. Nazalost, imam samo jedan MAC ruz. Ruby Woo. I divan mi je.
    A imam u planu ako i kada budem mogla-barem jednom mjesecno priustiti si MAC ruz. :)
    (Barem dok radim) 😃

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš ti pristaje ovaj ruž i jako mi se sviđa njegov aplikator. Moji najdraži tekući ruževi su Golden Rose, iako više preferiram klasične mat ruževe i sigurno ću si priuštiti jedan Macov retro mat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga, ali ja ne znam iznijeti ovaj ruž :)
      Moj najdraži tekući ruž je od theBalma

      Izbriši
    2. Ne znam zašto ga ne znaš iznijeti. Baš ti divno pristaje i mogu samo zamislit kako ti se slaže s očima i tvojim torbicama.

      Izbriši
    3. Hvala na komplimentu, ali to jednostavno nisam ja ;)

      Izbriši