subota, 14. siječnja 2017.

Kiehl`s Ultra Facial Cream


Ultra Facial Creme je jedan od "legendarnih" Kiehl`s proizvoda.
Krema je prvi put predstavljena 1970-tih godina i sve do danas njena popularnost i prodaja ne pada. Godišnje se proda preko milijun pakiranja Ultra Facial kreme širem svijeta. Ova krema poznata je i po tome da su je koristili alpinisti iz „Everest 88“ ekspedicije.




Kako su Ultra Facial Cream koristili alpinisti, očekivala sam da bude gusta, teška i masna. Ali, na moje iznenađenje, njena tekstura je potpuno drugačija.


Ultra Facial Cream je zapravo krema lagane, svilenkaste teksture.  Može se koristiti istovremeno kao dnevna i noćna krema. Krema nema miris.



Iako sam Ultra Facial Creme dobila ovo ljeto, nisam odmah bila zadovoljna s njom. Počela sam je koristiti u listopadu, još je vrijeme bilo toplo i nikako mi nije odgovarala kao dnevna krema. Bila mi je „premasna“, još kada bih preko nje stavila puder, prosijavanje bi počelo već za 2 sata. 
Pokušala sam je koristiti kao noćnu kremu. Tu su rezultati bili malo bolji, ali nisam bila u potpunosti zadovoljna poslom koji ova krema radi.
Ultra Facial Cream je počela funkcionirati na mojoj koži lica tek od kada su zavladale ove hladnoće. 
Koristim je nakon seruma ujutro i navečer. Primijetila sam da se sada krema upije u kožu za nekoliko minuta, a lice mi se ne presijava.
Ovakve reakcije moje mješovito/ masne kože su normalne, jer kada je temperatura niža svakom tipu kože potrebna je „jača“ njega nego što smo navikli.

Sastojci Ultra Facial Cream su stvarno super, ako ste u potrazi za hidratizacijom kože. 
Bilo mi je jako nezgodno slikati sastav kreme jer je posuda mala i obla. Zato ću vam samo napisati glavne sastojke.
Ključni sastojci su voda i glicerin (održava vlažnost u koži).
Osim toga, postoje sastojci koji pomažu hidratizirati kožu. To su Skvalan (pojačivač apsorpije), Bis-PEG-18-metil-ether dimethyl silane (zadržava vlagu), Stearyl Alcohol (tzv, masni alkohol koji ne isušuju kožu nego se koristi kao otapalo ili konzervans) i Cyclohexasiloxane (pomaže da tekstura ne bude gusta i da se krema lakše razmazuje).
U sastavu su i neki biljni ekstrakti:
Prunus armeniaca Kernel Oil (ulje marelice koje se lako upije u kožu), Persea Gratissima Oil (ulje avokada), Olea Europaea Fruit Oil (maslinovo ulje), te Oryza Sativa Bran Oil (rižino ulje). 

Moje mišljenje:
Ako ste u potrazi za kremom koja nudi dobru hidrataciju onda je Ultra Facial Cream pravi odabir za vas!
Cijena kreme je oko 200kn za 50ml proizvoda.
Znam da ima i jeftinijih krema, ali, vjerujte mi, ima i krema sa sličnim sastavom koje će te platiti puno više zbog imena brenda i savršene ambalaže.


PR proizvod

Jeste li prešli na „zimsku rutinu“ njege kože?
Koje kreme za hidrataciju vi koristite?
Koji Kiehl`s proizvod bi prvo kupili?






Broj komentara: 12

  1. Vecina proizvoda koji tebi odgovaraju, odgovaraju i meni. I ja sam u potrazi za nekakvom kremom koju bih koristila nakon seruma, mogla bi mi odgovarati s obzirom na vremenske uvjete. Bas si lijepo objasnila sastav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Mare hvala ti, trudila sam se objasniti sastav kreme što bolje jer po sebi znam koliko je to važno

      Izbriši
  2. Ja koristim puno termalne vode prije nanošenja Vichy Aqualia kreme.Ovo je takodjer super za hidrataciju u zimskim danima.Kiehl's ima dosta što bih si voljela priuštiti,ali naravno prije bih voljela probati sa testerima.Ova krema bi mi možda bila prioritet i serum.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vichy Aqualia je odlična krema za hidrataciju. Dobro je i piti puno tekućine (vode, nezaslađeni čaj. U Kiehl`s dućanima možeš dobiti tester za svaki proizvod

      Izbriši
  3. Pri kupnji one esencije i ulja za dnevnu njegu dobila sam malo veci uzorak ove kreme(ne klasicni tester u vrecici nego bas u posudici tako da je ima poprilicno)i momentalno je koristim bas sad za ove hladnoce i takoder mi je jako dobra.Kao sto sam ti vec napisala,mislim da cu sljedece kupiti onaj serum za hidrataciju.Svi njihovi proizvodi,posebno ta ulja jako dugo traju jer ih treba stvarno jako malo.E da,zeljela bi i onu njihovu okoloocnu od avokada,i ta mi je na wish listi:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Okoloočnu kremu od avokada ću sljedeću recenzirati. Serum je za mene njihov najbolji proizvod (od njih par koliko sam ih koristila). U pravu si da njihovi proizvodi dugo traju jer se koriste u jako malim količinama

      Izbriši
    2. Jedva cekam recenziju te toliko hvaljene okoloocne!

      Izbriši
  4. hmm...ne znam..mislim da je samo ime skupo, a smatram da ima puno kvalitetnijih a jeftinijih krema :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako da dio cijene proizvoda ide na ime i da ima puno jeftinijih, a možda po sastavu kvalitetnijih proizvoda. Meni je uvijek drago kada naiđem na proizvod koji mi odgovara i još je nižeg cjenovnog ranga

      Izbriši
  5. Volim Kiehl`s, ali najviše cenim njihove serume i maske :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Jelena, njihove maske još nisam koristila,morat ću poraditi na tome ;)

      Izbriši