ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

Pur de Marseille sapuni

Neću vam puno pričati koliko je važna higijena ruku. Često pranje ruku je najjednostavniji i najjeftiniji način sprječavanja širenja mnogih zaraznih bolesti.
Ja za pranje ruku preferiram tekuće sapune jer mi djeluju više higijenski od krutih sapuna. Ali, dobro pamtim dane kada su se tekući sapuni mogli rijetko kupiti i kada smo svi koristili samo krute sapune.
U drogerijama je danas širok izbor sapuna za pranje ruku i teško se odlučiti što je najbolje za naše ruke. Obično iz straha od bakterija biramo antibakterijske sapune, ali moramo misliti i na to da oni kožu ruku jako isušuju.

Danas vam donosim priču o Pur de Marseille sapunima koje ste vjerujem vidjeli u DM-u i  Bipi.




Po čemu su posebni ovi sapuni?
Pur de Marseille sapuni napravljeni su prema starinskom receptu, a pogodni su za ruke, lice i tijelo. Posebno su preporučljivi za osjetljivu kožu. U svom sastavu ne sadrže parabene, životinjske masti i konzervanse. Tekući sapuni su klinički testirani i ne sadrže SLS i SLES.

Kruti sapuni koje sam isprobala su Savon pur de Marseille Lavanda i Savon pur de Marseille Maslina.
Pakiranje ovih sapuna odiše starinskim štihom i sadrže 125g proizvoda. Mogu se koristiti za pranje ruku i tijela. Blagog su mirisa, hidratanti i u dodiru s vodom pjenušavi. Cijena im je 6,90kn.


Savon pur de Marseille Maslina sam isključivo koristila za pranje tijela.  Nježan je prema koži tijela, ostavlja je čistom, ali uopće je ne isušuje. Čak par puta nisam koristila mlijeko za tijelo nakon tuširanja i koža tijela mi nije bila perutava niti suha.


Savon pur de Marseille Lavanda sam koristila za pranje ruku i kistova. Odlično skida svu nečistoću od šminke i pudera, a kistovi ostaju mirišljavi po lavandi. Za ruke je odličan jer ima kremastu teksturu, pa često pranje ovim sapunom ne isušuje kožu ruku.
Krute sapune nisam koristila za pranje lica, jer tu opreza nikada dosta.

Tekući sapuni dolaze u plastičnoj ambalaži sa pumpicom i sadrže 500ml proizvoda.


Isprobala sam Savon pur de Marseille Lavanda s organskim maslinovim uljem i lavandom koji čim ga istisnete iz boce predivno miriše na lavandu. Miris tekućih sapuna je puno intezivniji nego kod krutih sapuna.
Savon pur de Marseille Maslina s organskim maslinovim uljem i uljem pšeničnih klica miriše blago, ali je također ugodan i nježan prema koži ruku.
Tekstura tekućih sapuna je srednje gusta, pomalo kremasta.
Cijena im je 14,90kn.

Moje mišljenje:
Talijanska linija sapuna Pur de Marseille potvrđuje da nije sve u cijeni proizvoda. Jeftiniji proizvodi također mogu pružiti odličnu njegu i biti kvalitetni. Pur de Marseille sapuni su cijenom svima pristupačni, a vjerujte mi, njihova kvaliteta vas neće razočarati.

PR proizvod

Jeste li već isprobali Pur de Marseille sapune? 
Volite li više tekuće ili krute sapune za pranje ruku?




4 komentara

  1. Nisam ljubitelj krutih sapuna jer smotana pa ih često vijam po kupaonici :D Koristim ih jedino za pranje kistova i za to su mi savršeni. Nisam još vidjela ove sapune, ali svakako ih škicnem :)

    OdgovoriIzbriši
  2. sapuni su stvarno zdravlje i odmor za lice ruke i tijelo

    OdgovoriIzbriši
  3. sapuni su prekrasni . čak kosu sa njima perem. kvaliteta izvrna jedina mana pri kraju ponu pucati

    OdgovoriIzbriši