srijeda, 23. studenoga 2016.

ALVA PRIRODNA KOZMETIKA: Sanddorn koloočna krema

Treba kupiti okoloočnu kremu....eto problema za nas žene. Ovisi imate li borice oko očiju, želite li jaku hidrataciju, imate li osjetljivo okoloočno područje....sve se to mora poklopiti.
Danas vam pišem recenziju okoloočne kreme koju sam koristila ovo ljeto, Alva Sanddorn okoloočna krema. 





Sanddorn linija proizvoda namijenjenja je njezi protiv starenja. Osnovni sastojak koji karakterizira ovu liniju proizvoda je hladno prešano organsko ulje pasjeg trna. To je jedno od najvrjednijih i najhranjivijih biljnih ulja i već se stotinama godina u Tibetu cijeni zbog svojih hidratantnih i pomlađujućih svojstava.


Ova bogata i intenzivno hidratantna organska krema za područje oko očiju posebno je razvijena za osjetljivo područje oko očiju koje je sklono preranim znakovima starenja. Nježno učvršćuje kožno tkivo oko očiju i istovremeno smanjuje borice i bore, tamne podočnjake i cjelokupne posljedice vanjskih izvora stresa na koži.“

Krema dolazi u tubi od 15 ml i sve pohvale proizvođaču što nisam trebala umakati prste u kremu.


Tekstura kreme nije teška iako se radi o jako hidratantnom proizvodu. Tek kada kremu krenete utapkavati u predio ispod oka osjetite da je krema masnije teksture. Upijanje će potrajati par minuta. Nježno žute je boje i blagog biljnog mirisa



Sastav:
Aqua, Simmondsia Chinensis Oil, Lecithin, Cetyl Alcohol, Lauryl Alcohol, Stearic Acid, Palmitic Acid, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Myristyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Tapioca Starch, Theobroma Cacao Butter, Theobroma Grandiflorum, Glycerin, Tocopheryl Acetate, Hippophae Rhamnoides Oil, Cera Alba, Bisabolol, Xanthan Gum, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum (natural), Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Sodium Phytate, Lactic Acid

Glavni sastojak ove kreme je manioka škrob. To je biljka koja je poznata još pod imenom Cassava ili Yuka. Podrijetlom je iz Južne Amerike. Korijen ove biljke sadrži velike količine škroba, pa se osim u kozmetici koristi još i u prehrani. Zanimljivo je da brašno od manioke može zamijeniti pšenično brašno, pa ga mogu koristiti ljudi koji su alergični na pšenicu.
Manioka škrob intenzivno tonira i hidratizira područje ispod oka.
Krema za područje oko očiju Sanddorn ne sadrži komponente eteričnih ulja koje obično služe kao konzervans jer bi ta ulja mogla izazvati iritaciju ukoliko bi došla u kontakt s očima.
Krema ne sadrži parabene, konzervanse, parafine, mineralna ulja i nije testirana na životinjama.

Moje mišljenje:
Koristila sam Sanddorn okoloočnu kremu tijekom ljeta kada je moja koža dosta dehirdrirana od mora i sunca. Koristila sam je ujutro i navečer. Nisam primijetila da su mi se borice oko očiju smanjile (iskreno, to ne očekujem od nijedne kreme), ali je odlično hidratizirala područje oko očiju.
Kada je koristite u dnevnoj varijanti, vodite računa da treba par minuta dok se krema potpuno ne upije. Tek tada možete staviti korektor i puder koji onda odlično sjedaju.
Jedino što mi smeta u sastavu ove okoloočne kreme je alkohol...voljela bih da ga uopće nema. 
Alva Sanddorn okoločnu kremu možete kupiti jedino putem webshopp-a Alva web stranici ili na Terra Organica. Cijena kreme je 93,90kn.

PR proizvod

Koja je vaša najdraža okoloočna krema?
jeste li koristili neki Alva proizvod?







Nema komentara