srijeda, 7. rujna 2016.

MADARA: Ultra Detox Purifying MUD Mask

Madara je u potpunosti prirodna i eko kozmetika s ECOCERT certifikatom na bazi baltičkog bilja. Ime je dobila prema misterioznoj biljci slatkog mirisa koja već stoljećima raste kraj mora na sjeveru Latvije.

Za vrijeme kratkih sjevernih ljeta biljke u Latviji svu svoju energiju usmjeravaju u kratak period cvata i trude se akumulirati jedinstvenu količinu aktivnih sastojaka. Madara proizvodi baziraju se upravo na tim sastojcima.

Ultra Detox Purifying MUD Mask namijenjena je prvenstveno masnoj/mješovitoj, nečistoj koži lica.





Madara maska sadrži blato s nordijskih jezera koje je puno minerala, aminokiselina i antioksidansa. Potiče regulaciju sebuma pa tako otapa nečistoće, smiruje iritacije, upale i pospješuje ozdravljenje kože.

Koji su učinci ove maske za lica?
  • dubinski čisti kožu – upija višak sebuma, smanjuje i čisti pore
  • detoksicira – blato veže toksine i pomaže ih ukloniti
  • anti-age djelovanje – uklanja tragove akni i manje upale
  • hidratizira – koloidna struktura blata pomaže zadržati vlažnost kože
Madara Detox Ultra Purifying MUD maska za lice dolazi pakirana u tubi koja sadrži 60ml proizvoda. Tuba je zelena sa srebrnim slovima-jednostavno i elegantno.


Tekstura maske je dosta rijetka, pa pazite da ne izlijete više proizvoda nego što vam je potrebno. Maska se lako nanosi na lice, meni je bilo najjednostavnije koristiti sintetički kist namijenjen za maske. Miris maske je dosta intenzivan, miješaju se miris blata i eteričnih ulja. 



Kako se maska koristi:
Prema uputama proizvođača masku je potrebno koristiti 2 puta tjedno kod masne kože sa proširenim porama. Osobe sa suhom kožom lica masku bi trebale koristiti jednom u dva tjedna.  Ostavi se da licu dok se ne osuši, a zatim se ispere vodom.
Ja sam ovu masku koristila tijekom zime i proljeća jednom tjedno na cijelom licu, a ovo ljeto bih je još jednom stavila samo na T zonu. Kada se maska osuši na licu malo se teže skida. Zato bih je ja skidala pod tušem za vrijeme tuširanja. To mi je bio najbrži i najučinkovitiji način da skinem masku i ne uprljam cijelu kupaonicu.

Moje mišljenje:
Malo je reći da me ova maska oduševila. Koristila sam nekoliko maski na bazi blata jer one su baš namijenjene masnoj kožu sa proširenim porama. Međutim, efekat koji dobijete kada skinete Madara Detox Ultra Purifying MUD masku sa lica je potpuno drugačiji. Masna T zona mi bude potpuno pročišćena, sve nečistoće iz pora su uklonjene. Ostavlja na licu osjećaj čistoće i svježine. Nisam imala osjećaj da me nakon stavljanja maske lice zateže, nego samo osjećaj vlažne kože kojoj je obnovljen sjaj.
Madara Detox Ultra Purifying MUD masku bih svakako preporučila osobama koje imaju masnu i problematičnu kožu jer smanjuje crvenilo, pojavu akni i vraća sjaj koži.
Madara Detox Ultra Purifying MUD masku možete kupiti na hrvatskom web shopu po cijeni od 189kn.

Jeste li koristili ovu masku ili neki drugi Madara proizvod?
Koja je vaša najdraža maska za lice?
Imate li uopće naviku stavljati masku na lice?



Broj komentara: 6

  1. Maske za lice koristim jako rijetko, a onda su to Avonove. Vesele me mužev i sinov izraz lica kada izađem iz kupaone ko strašilo! ;-) Za ovaj brend sad prvi put čujem, ali izgleda primamljivo - volim taj "blatni" osjećaj na licu. Jedino nisi napisala kakav miris ima, a to mi može biti dosta odbojno kod proizvoda koji se koriste u blizini nosa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebala bi češće koristiti maske, jer one isto predstavljaju značajan korak u njezi lica. Madara je dosta poznat i kvalitetan brend, ali nije razvikan, pa zato vjerojatno nisi čula za njih.
      Miris ove maske je biljni, ali nije intezivan, kratko traje i uopće nije neugodan

      Izbriši
  2. Obožavam glinene maske, tako da ne sumnjam da će i ova doći na red, pogotovo kad kažeš da te oduševila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije par dana sam je naručila ponovo! Ova maska se po kvaliteti ne može mjeriti s dorgerijskim maskama od gline

      Izbriši
  3. Pri kraju sam sa svojom cattier glinenom maskom, tako da će mi ova Madarina biti baš ono što mi je potrebno. :) Veselim se isprobavanju.

    OdgovoriIzbriši