srijeda, 28. rujna 2016.

BEAUTYBLENDER Mikro Mini


U svijetu kozmetike spužvice u sve više slučajeva zamjenjuju kistove. Popularni Beautyblender je proizvod koji ima svaka vizažistica koja drži do svog zvanja. U Hrvatskoj, koliko je meni poznato, još se ne može kupiti originalna Beautyblender spužvica, ali zato ima boljih ili gorih kopija.




Daleko sam vam je od kvalitetne vizažistice, pa ne ulažem puno novaca u skupe kozmetičke alate. Ipak, nisam mogla odoljeti ovim malim, slatkim spužvicama koje se zovu Beautyblender micro mini.

Koje su prednosti Beautyblendera?
Proizvođač nas uvjerava da Beautyblender svojim jajastim oblikom i materijalom od kojeg su načinjene troše puno manje proizvoda i omogućavaju da podlogu na lice nanesete bez vidljivih tragova i postignete izgled savršenog tena.


Beautyblender micro mini su, kako im i ime govori, mini verzija klasičnog Beautyblendera tj. precizno, imaju veličinu četvrtine originalne spužvice. Kada ovu spužvicu uzmete u ruke ona je jako mala i s njom je teško baratati ako imate duge nokte (kao ja!). Šalu na stranu, morate biti jako spretni jer u protivnom će vam spužvica ispasti iz ruke.
Ali, zbog te svoje male veličine Beautyblender micro mini odlično obavlja svoj posao.

Kako se koristi Beautyblender micro mini?
Prije uporabe spužvicu je potrebno namočiti u vodi i dobro istisnuti višak vode iz nje. Tako se njen volumen udvostruči što možete vidjeti na donjoj slici. 


Također, kada spužvicu smočite, proizvod koji s njom stavljate ostaje samo na vanjskoj površini spužvice, spužvica ga uopće ne upija. Zato trošite manje proizvoda nego ako koristite običnu spužvu.
Kada koristie Beautyblender micro mini proizvod nemojte stavljati direktno na spužvicu. Najbolje je proizvod točkasto nanijeti na lice ili na ruku, a onda mokrom spužvicom uzimati onoliko proizvoda koliko vam je potrebno.
Apliciranje proizvoda pomoću ove spužvice na lice vrši se lagano tapkajući pri čemu se proizvod ravnomjerno raspoređuje po koži lica.

Za što sam ja sve koristila Beautyblender micro mini?
Svjesni ste da zbog veličine ove spužvice sigurno nisam s njom stavljala puder na lice! Ona se koristi za manje „zahvate“ na licu. Koristila sam je za:
  • stavljanje korektora – to je ujedno i meni najčešća i najdraža namjena ove spužvice. Korektor pomoću njegovog aplikatora rasporedim na predio podočnjaka i prema donjem dijelu lica u obliku obrnutog trokuta i po potrebi na drugim mjestima na licu koja želim korigirati. Zatim vlažnom spužvicom tapkajući korektor lijepo ujednačim, izblendam.
  • stavljanje higlightera – posebno je zgodna ako koristite kremasti higlighter. Ja higlighter spužvicom stavim malo ispod obrva i u unutarnji kut oka. Za nanošenje proizvoda na tim mjestima mali vrh spužvice je jako praktičan. Kada stavljam higlighter na područje jagodične kosti koristim deblji kraj spužvice.
Kako održavati Beautyblender micro mini?
Kod održavanja ovih spužvica najvažnije je da ih pri pranju ne oštetite. Ja spužvice perem krutim sapunom. Lagano je pritišćem između dlanova i onda isperem pod mlazom tople vode. Kod istiskivanja vode iz spužvice služite se dlanovima kako je ne bi oštetili noktima.
Spužvice perem jednom tjedno jer ih imam dvije pa mislim da češće pranje nije potrebno.

Moje mišljenje:
Ja sam tvrdoglavo do prije godinu dana tekuću podlogu nanosila prstima. Onda sam probala za to koristiti predviđeni kist i uvjerila se da su rezultati na licu zaista puno bolji. Dakle, treba ići u korak s vremenom i kozmetičkim novitetima. Isprobajte sve kozmetičke alate koji su vam dostupni, jer vas neki od njih možda iznenade svojom učinkovitošću.
Beautyblender mocro mini nije neophodan alat koji obavezno morate imati, ali je alat koji će vam jako olakšati posao i rezultat vašeg rada bit će buno bolji.

Beautyblender micro mini dolazi u plastičnoj kutiji i odmah dobijete dvije spužvice. Ja sam ih kupila na Pink Panda po cijeni od 134kn.

Sa čim vi nanosite tekuće podloge i korektor?
Koristite li spužvice?



Broj komentara: 8

  1. Koristim spuzvice i kistove.
    Nemam original Beauty blender.
    Imam neki s eBaya i Body&Soul spužvicu iz Müllera i zadovoljna saam njima.
    Ali bih svakako jednom voljela probati i original!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Original ću svakako kupiti jer su mi te spužvice jako olakšale stavljanje tekućih podloga

      Izbriši
  2. Jos uvek tekucu podlogu nanosim cetkom nekako imam utisak da mi je mnogo lakse nego beautyblenderom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jednom kada kupiš originalni beautyblender bacit ćeš sve kistove!

      Izbriši
  3. Nisam ovaj mini još ni vidjela nigdje, ali zvuči zanimljivo :) Nanosim tekući puder najčešće stippling brush kistom (onaj s ravnom površinom), bockalica..i nekako mi je najbolji izbor već godinama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se dugo opirala korištenju ovih spužvica, ali vjeruj mi, jako olakšaju stavljanje tekućih podloga i daju poseban efekat

      Izbriši
  4. Preslatki su ovi minići! Ja imam dva beauty blenedera ali ona velika i slažem se, korisna stvar ali nije neophodna

    OdgovoriIzbriši