nedjelja, 17. travnja 2016.

Dr. Organic tea tree blemish stick

Sve mi smo osjetljive kada nam se pojavi bubuljica na licu, a to se skoro uvijek dogodi u najnezgodnijem trenutku. Kako istiskivanje bubuljica nije poželjno (to sebi govorim već kojih 20 godina!), ne preostaje nam ništa drugo nego da je na što bolji način kamufliramo.
Međutim, to će samo trenutno prekriti bubuljicu, ali neće pomoći da se ona sasuši i nestane.
Na tržištu postoji puno preparata koji se nanose direktno na bubuljicu i koji pomažu njenom sušenju. O jednom takvom vam danas pišem.

Radi se o Dr. Organic stick-u za bubuljice . 





Imala sam par proizvoda ovog tipa kupljenih u našim drogerijama, pa kada sam kupovala Dr. Organic stick za bubuljice nisam imala velika očekivanja, ali sam bila znatiželjna budući da su Dr. Organic proizvodi jako cijenjeni i razvikani.
Proizvod dolazi u tubi, to je po meni prije rool-on pakiranje nego stick. Nebitno....drago mi je da se proizvod ne mora nanositi prstima što baš ne bi bilo higijenski.

Proizvod je proziran, tekuće teksture , (očekivala sam da bude više gelast) i nije uopće ljepljiva. Miris je biljni, ali dominira alkohol.
Proizvođač navodi kako je proizvod namijenjen problematičnoj koži, a posebno sušenju bubuljica.


Proizvod je proziran, tekuće teksture , (očekivala sam da bude više gelast) i nije uopće ljepljiva. Miris je biljni, ali dominira alkohol.
Proizvođač navodi kako je proizvod namijenjen problematičnoj koži, a posebno sušenju bubuljica.

Kako se proizvod koristi:
Ako imate bolne, potkožne čireve, upaljene bubuljica koje još nisu spremne za istiskivanje, na njih direktno stavite ovaj proizvod. Postupak možete ponoviti par puta tijekom dana. 



Sastav:
 Alcohol denat, Aloe barbadensis leaf juice, Aqua, Melaleuca alternifolia (Tea tree) leaf oil, Hydroxypropyl guar, Limonene.

Dakle glavni sastojak ovog proizvoda je ekstrakt čajevca za kojeg je poznato da djeluje antibakterijski i protuupalno. Još davno su ga aboridžini u Australiji koristili za liječenje infekcija na koži, a danas ga puno kozmetičkih tvrtki stavlja u svoje proizvode.
Tu je još i aloa vera koja djeluje umirujuće.
Ne sviđa mi se što u sastavu ima alkohola, ali zažmirila sam na to jer proizvod uopće ne isušuje kožu lica.
Ne sadrži parabene, SLS, umjetne boje niti mirise.

Moje mišljenje:
Kako mi se stanje na licu tijekom 12-tog mjeseca naglo pogoršalo svakodnevno sam koristila ovaj proizvod.
 Mogu potvrditi da smanjuje upalu i ubrzava proces sazrijevanja bubuljica.
Nije ovo magičan proizvod koji će vam tijekom noći ukloniti sve prištiće s lica, ali pomaže kod njihovog liječenja. Najvažnija je upornost, a rezultate ćete vidjeti za par dana.
Jedna od prednosti mu je i što ga možete staviti prije makeupa, odlično reagira na puder.
Sve u svemu, ja sam ovaj roll-on ponovo kupila jer sam vidjela da mi pomaže.
Dr. Organic tea tree blemish stick  sam kupila u dućanu Bio & Bio po cijeni od oko 50kn.

Koristite li neki sličan proizvod za sušenje bubuljica?

Nema komentara