ponedjeljak, 20. travnja 2015.

EUCERIN: Dermato CLEAN 3 u 1 micelarna otopina za čišćenje lica


Moram se pohvaliti da sam i ja konačno koristila micelarnu otopinu! Dugo vremena sam čitala o učinkovitostima raznih micelarnih otopina (koje su u posljednje vrijeme postale pravi hit!), ali me nešto uvijek od nje odbijalo i držala sam se dobrog, starog načina čišćenja lica.
Onda je na scenu stupio Eucerin i na recenziju mi poslao Dermato CLEAN 3 u 1 micelarna otopina za čišćenje lica.




Prvo, par riječi o tome što je uopće micelarna otopina i kako se treba koristiti.
Micelarna otopina je tekućina koja nježno i temeljito skida makeup i ostale nečistoće sa lica. Najčešće u sebi sadrže termalnu vodu koja dodatno umiruje i ne isušuje kožu (iz osobnog iskustva znam da je nakon čišćenja lica micelarnom otopinom dobro nanijeti odgovarajuću kremu za lice!). Nakon korištenja micelarne otopine, nije potrebno umivati lice, ali odabir je ipak na svakoj od vas.

Jako brzo sam uvidjela sve prednosti korištenja micelarne otopine u čišćenju lica. Ovo je sada za mene postao najlakši način uklanjanja šminke, bez pretjeranog trljanja i bez puno truda.

Dermato CLEAN 3 u 1 micelarna otopina za čišćenje lica dolazi u čvrstoj, prozirnoj bočici i sadrži 200ml proizvoda.
Bez mirisa je i ne ostavlja mastan trag na licu.

Ova micelarna otopina nježno uklanja makeup, čisti lice i tonizira ga.




Kako koristiti proizvod?
Na blazinicu izlijete malo micelarne otopine i nježno pređete preko očiju, lica, vrata i dekoltea. Nakon čišćenja, lice nije potrebno umivati, ali ja se nisam držala ovog pravila. Obavezno sam se umivala, to je taj neko moj osjećaj da mi lice nije potpuno čisto ako se ne umijem.

Sastav


Dermato CLEAN 3 u 1 micelarna otopina za čišćenje lica sadrži spoj aktivnih sastojaka:
  • kompleks APG-jako blag kompleks za čišćenje
  • gluko-glicerol-aktivan sastojak za hidrataciju dobiven iz prirode
  • hijaluronska kiselina-aktivan sastojak za njegu kože s velikom sposobnosti za vezivanje vlažnosti
Dermato CLEAN 3 u 1 micelarna otopina za čišćenje lica je oftamološki ispitana, tako da je mogu koristiti i osobe koje nose leće.
Ne sadrži: alkohol, umjetne boje,niti parabene.

Što je to što ovaj proizvod izdvaja od drugih micelarnih otopina na tržištu?
Ova micelarna otopina nježno uklanja makeup, čisti lice i tonizira ga. Proizvod se lijepo dozira kroz mali otvor na bočici. To mi se jako sviđa jer mi se često zna dogoditi da sam šeprtljava i da izlijem više proizvoda nego što je potrebno.

 Proizvod stvarno jako dugo traje, ja je koristim 3 tjedna i potrošila sam manje od četvrtine bočice. Moram nadodati da ja micelarnu otopinu koristim samo u večernjoj njezi lica.

MOJE MIŠLJENJE
Kako je ovo prva micelarna otopina koju koristim, nisam baš kompetentna za njenu usporedbu s drugim proizvodima ovog tipa.
Mogu reći se je ovaj proizvod meni pokazao jako dobar u uklanjanju makeupa sa očiju (ne koristim vodootpornu maskaru!), ali ....ima jedno ali!
Ako vam kojim slučajem, mala količina proizvoda dođe u kontakt s očima (naravno, meni se to dogodilo!), jako peče, bez obzira na to što proizvođač navodi da je proizvod oftamološki ispitan i nježan.
Ne znam je događa li se ista stvar i s ostalim micelarnim otopinama!
Ne isušuje okoloočno područje niti ostatak lica.
Nije mi izazvala iritaciju kože ili bilo kakve druge neugodnosti.
Sviđa mi se kako Dermato CLEAN 3 u 1 micelarne otopine tonizira lice jer ga ostavlja svježeg i nema osjećaja zatezanja. Naravno da nakon čišćenja lica micelarnom otopinom stavim neki serum koji mi je trenutno u opticaju.

Kako je moje prvo iskustvo s micelarnom otopinom prošlo dobro, namjeravam i dalje kupovati ovu vrstu proizvoda.
Dermato CLEAN 3 u 1 micelarnu otopinu možete kupiti u svim ljekarnama koje drže Eucerin proizvode, a cijena joj je oko 100kn.

PR proizvod

Kakva su vaša iskustva s micelarnim otopinama? Koje su vam najbolje?

Broj komentara: 6

  1. Imala sam nekoliko puta i ok mi je za ostatak lica, oči treba čistiti onom posebnom tekućinom, no ima isplativijih micelarni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Peče jako ako dođe u dodir sa očima! Meni makeup ukloni dobro. Druge micelarne nisam koristila, pa ne mogu uspoređivati

      Izbriši
  2. Isprobala sam ih nekoliko,trenutno koristim Nuxe,bas je njezna i finog mirisa,ali koju god sam imala nijedna mi nije do kraja skinula make up sa ociju.Nekidan sam kupila od Olivala pa cekam da i nju probam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se dugo opirala kupovini micelarnih otopina, jer imam neku svoju rutinu čišćenja lica u koju mi se ona nije uklapala. Ajde kada isprobaš Olival micelarnu, javi dojmove

      Izbriši
  3. Koristila sam Nuxe i ona mi se nije dopala jer mi je isušivala okoloočno područje, a smrdila mi je na deterdžent za pranje posuđa :/ Nakon toga sam isprobala Green Girl micelarnu i ona mi je bila odlična, ali kako sam se prebacila na ulja za umivanje više je ne koristim. Ako se opet vratim micelarnim vodicama sigurno opet nju kupujem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si pronašla micelarnu otopinu koja ti odgovara

      Izbriši