utorak, 14. travnja 2015.

ALPSTORIES: Šampon i regenerator za kosu



Prije mjesec dana jako sam se obradovala kada mi je AlpStories ponudio da odaberem tri njihova proizvoda koja ću isprobati i recenzirati. Kvaliteta njihovih proizvoda mi je već od prije poznata zahvaljujući Martini sa bloga Dear Skin kojoj je Baltazar specijalno za mene smućkao neke proizvode.


AlpStories prirodna kozmetika nastala je iz pomno odabranih biljnih vrsta koje rastu na Alpama. Misao vodilja ovog brenda je „Volimo prirodu. Živimo prirodu.“
AlpStories proizvodi su stvoreni bez parabena, sintetičkih mirisa, mineralna ulja i silikona.


Također, AlpStories voli i tehnologiju. Vjerojatno ste svi čuli za prvog robota u kozmetičkoj industriji-Baltazara koji pomaže izabrane sastojke izmiješati u točno potrebnoj količini.

Bilo mi je dosta teško iz cijelog njihovog asortimana odabrati tri proizvoda. Na kraju je odluka pala na šampon za kosu (ništa čudno za mene!), regenerator i gel za umivanje.

Organski šampon za kosu-Aloa Vera


Šampon za kosu dolazi u čvrstoj, plastičnoj, bijeloj bočici u količini od 200ml po cijeni od 99kn. 
99,8% od ukupnog broja sastojaka ovog šampona je prirodnog podrijetla, 100% od biljnih sastojaka su iz organskog uzgoja,  a 11% od ukupnog broja sastojaka je iz kontroliranog organskog uzgoja.
Obogaćen je organskom aloe verom, uljem pšeničnih klica i ekstraktima maslina, ružmarina, lavande i moringe čime jača, obnavlja i omekšava kosu. 
Šampon je bez boje, lagane teksture i biljnog mirisa koji ne ostaje na kosi nakon pranja.
U dodiru s vodom se lagano pjeni zato jer ne sadrži umjetne sastojke.


 Već prilikom pranja kose imati ćete onaj škripav osjećaj koji je karakterističan za sve šampone koji sadrže prirodne sastojke. Temeljito uklanja nečistoću sa kose bez da nadraži vlasište, što je meni jako važno.

Moje mišljenje o ovom šamponu
Zašto mi je trebalo toliko dugo da napišem njegovu recenziju, a kosu perem dva puta tjedno?
Ovaj šampon sam počela koristiti odmah nakon bojanja kose (prvi put sam koristila Sayoss boju za kosu!) i već nakon prvog pranja mi se pojavila perut. Ostala sam zartčena i iznenađena! Nisam očekivala pojavu peruti obzirom da šampon sadrži prirodne sastojke koji ne bi smjeli nadražiti vlasište. Razgovarala sam sa svojom frizerkom koja mi je savjetovala da nastavim prati kosu ovim šamponom budući da Sayoss proizvodi nisu namijenjeni osjetljivom vlasištu i mogu izazvati pojavu peruti. Moja frizerka je bila u pravu!
U nekoliko sljedećih pranja kose, vlasište se smirilo i perut je nestala.
Dogodila mi se uobičajena situacija kada istovremeno koristite dva nova proizvoda (što vama nikako ne preporučujem!), pa ne znate na kojeg od njih vaša koža loše reagira.
Nakon ovog neugodnog iskustva na početku, mogu sa sigurnošću reći da mi ovaj šampon odgovara i da je jako dobar za moje osjetljivo vlasište.

Organski regenerator za kosu-Aloa Vera


Regenerator dolazi u istom pakiranju kao i šampon za kosu u količini od 200ml i po cijeni od 99kn. To je organski regenerator za kosu koji štiti i obnavlja vlažnost kose.
Obogaćen je organskom aloe verom, uljem pšeničnih klica, shea maslacem i ekstraktima maslina, ružmarina, lavande i moringe čime jača, obnavlja i omekšava kosu.
Koristi se tako da se nanese na vlažnu kosu, ostavi da djeluje 2-3 minute i nakon toga se ispere.
Regenerator ima neobičnu, rijetku, gelastu teksturu i nježno je žute boje. Po teksturi i sastavu nije sličan nijednom regeneratoru koji sam do sada koristila, a isprobala sam skoro sve regeneratore drogerijskog ranga.  


Kako ne sadrži silikone i sulfate, kada ga nanesete na kosu, kosa neće biti pod prstima glatka i meka. Prvo što sam pomislila bilo je „Bože, kako ću se sada raščešljati?“.
 Međutim, kosa se lagano češlja, ostaje nahranjena i nakon sušenja meka na dodir.
Priznajem, bila sam skeptična prema ovom proizvodu jer prije nisam koristila prirodne regeneratore za kosu.

Moje mišljenje o regeneratoru za kosu
Tek sam korištenjem ovog organskog regeneratora shvatila kakvu kemiju sam do sada stavljala na kosu! 
Iako sam uvijek pazila na njegu kose i pomno birala proizvode koje koristim, vidim da su proizvodi bez sulfata, mineralnih ulja, parabena i ostalih štetnih sastojaka jedina prava stvar u njezi kose.
Ovo je jedan kvalitetan proizvod kojeg bih svakom preporučila. 


Nadam se da sam ovom recenzijom uspjela razbiti mit o tome kako je dobar samo onaj šampon koji se dobro pjeni i regenerator koji jako omekša kosu na dodir. To je samo instant efekt, ali u pravilu silikoni obaviju vlas kose i onemogućuju da hranjivi sastojci prodru dublje u nju.
Prirodni proizvodi su ono što je najbolje za njegu naše kose, tijela i lica!


Zanima me kakva su vaša iskustva s prirodnim šamponima?
Jeste li koristili AlpStories proizvode?










Broj komentara: 6

  1. Totalno si me uvjerila da mi treba ovaj regenerator! :D Pošto je moja kosa sva jadna i tanušna, mislim da bi ju ovaj regenerator nahranio, ali ne i otežao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno ti neće otežati kosu. Malo mi je bilo neobično ga koristiti u početku zbog njegove teksture, ali kada se navikneš, super je

      Izbriši
  2. Meni ovaj regenerator deluje sjajno, moracu da ga isprobam. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovaj šampon je tako dobar, predobri sastojci, jako blag i za divno čudo odlično mi se pjeni što je rijetko kod prirodnih šampona.

    OdgovoriIzbriši