utorak, 6. siječnja 2015.

RAZMIŠLJANJA, PLANOVI, ODLUKE....

large (2)
Drage moje, iako sa zakašnjenjem, ali od srca, želim vam sretnu 2015. godinu!
Neka vam se ostvare sve želje i željice, kozmetičke, ali i one druge. 




Ovo je vrijeme kada se obično podvlači crta, zbraja sve dobro i loše u protekloj godini, ali i donose neke nove odluke, kojih bi se, kao, trebalo pridržavati.

2014. godina mi je bila dobra godina...ponovila se!

 Nakon punih 16 godina, dobila sam posao na neodređeno....toliko sam čekala taj dan, da kada je stigao, nisam više imala snage za slavlje! Znam da je velika stvar u današnje vrijeme dobiti posao, ne želim ispasti neskromna, ali toliko se toga u ovih 16 godina izdogađalo, toliko je bilo nepravde, suza, stresa....najbolje da sve to što prije zaboravim.

Svi smo bili u obitelji zdravi i sretni, svatko na svoj način i po tome bih trebala cijeniti prošlu godinu!

 Treća dobra stvar u 2014. godini je bilo pokretanje ovog bloga! Kozmetika je moja ljubav, često sam govorila da sam „fulala profesiju“. Moj blog je mjesto gdje se mogu prepustiti svojoj ljubavi, razgovarati sa ljudima sa kojima imam zajedničke interese, isprobati nove proizvode, opustiti se i uživati! Pa gdje ćeš bolje od toga!!!

Kroz pisanje bloga upoznala sam puno divnih ljudi (nažalost, to upoznavanje nije bilo osobno, kako bih ja željela, ali, nadam se da će biti vremena i za to!).

Jedno veliko hvala svima vama koji čitate i komentirate moje postove, te redovito pratite moj blog <3

 Nisam od onih osoba koja voli praviti planove za cijelu godinu unaprijed, tako da su svi moji planovi kratkoročni, a ideje dolaze same od sebe, nevezano za doba godine.

Ipak, odlučila sam, definitivno, u 2015. godini više se posvetiti sebi!

Dugo godina sam sama sebi bila „zadnja rupa na sviralu“, nastojala sam ugoditi prvo svima iz obitelji, a za mene ako ostane vremena i prostora. To više neće biti tako!

Cura mi je već „odrasla“, imam sve manje „obaveza“ oko nje, a svi drugi će se ionako sami snaći!

Osluškivati ću svoje tijelo, njegove potrebe (u godinama sam kada sa tim moram početi!) i u skladu sa tim reagirati.

Iako ne volim vježbati, obećala sam sama sebi da korektivnu gimnastiku neću zanemariti jer mi puno pomaže oko kralježnice.

Posao redovito „nosim kući“, pa cijeli vikend provedem ispravljajući kontrolne i spremajući se za naredni tjedan. Nastojat ću malo rasteretiti vikende, više se družiti sa meni dragim ljudima. Da bih to postigla, moram prvo „ušutkati“ malog prefekcionistu koji leži u meni!!!

Odlučila sam manje kupovati, a više pažnje obratiti na kvalitetu proizvoda!

U godina sam kada sam se izguštala u kupovanju milion sitnih i jeftinih stvarčica, koje na kraju nikada ne iskoristim. Ne patim za „markama“ i ne vjerujem da sve što je skupo je i kvalitetno, ali shvatila sam (konačno!) da je bolje imati tri kvalitetna komada odjeće i obuće u kojima ću guštati, nego hrpu jeftinih stvarčica.

Svoj stil odijevanja neću mijenjati, jer mislim da on baš odgovara mojim godinama, poslu koji obavljam i mojim „tjelesnim proporcijama“.

Što se bloga tiče, tu definitivno uvodim neke promjene!

  • Za početak, „prebacit“ ću se na blogospot, kao i većina mojih blogo kolegica, to mi je već odavno velika želja.

  • Voljela bih uvesti i neke nove rubrike na blogu, imam par ideja, ali još se nisam dogovorila sama sa sobom. Ako imate neki prijedlog ili nešto o čemu biste voljeli da pišem više, bit će mi drago da mi napišete u komentarima!

  • Recnezije proizvoda ću i dalje pisati, ali malo drugačije. Mislim da svaki proizvod ne zaslužuje iscrpnu recenziju, pa će se na blogu naći i grupne recenzije, kao i samo moji dojmovi o nekim proizvodima.

  • Iako nisam vizažistica, imati ćete prilike vidjeti i neke moje look-ove....bar će biti zanimljivo čitati komentare!

  • I dalje mislim pisati o modi i knjigama......zanima li vas to?

Voljela bih u 2015. godini ostvariti suradnju sa nekim brendovima čije proizvode osobno volim i koristim. To će, nadam se, doći sa porastom kvalitete mog bloga!

Još uvijek vjerujem da u ostvarivanju suradnje sa brendovima nije potrebna „veza“, jer ako je tako, onda ću suradnje, kao i svoje zaposlenje, čekati narednih 16 godina!



Drage moje čitateljice i sve blogo kolegice, odužio se ovaj moj post...što ću, trenutak inspiracije se kod mene za čas pretvori u „sat inspiracije“!

Nadam se da vas „nisam udavila“ sa ovim svojim razmišljanjima....

Ono što bih najviše voljela (ako pročitate ovaj post!) je da mi pišete što vam se sviđa, a što ne na mom blogu....što bite voljeli čitati....koju vrstu mojih postova njaviše volite čitati?

Komentirajte otvoreno, bez ustručavanja...ja vaše komentare ne brišem!



Pusa svima, Marijana       preuzmi





Broj komentara: 26

  1. sretna Nova! čestitam na poslu :) i ja se nadam poslu ove godine. odluke su ti super,i realne

    OdgovoriIzbriši
  2. I tebi draga moja želim sve najbolje :)
    Držim ti fige za posao!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako lijep post. Najvažnije od svega je da ste svi bili zdravi u prošloj godini i to želim i tebi i tvojima u svim narednim godinama, a ne samo u slijedećoj jer je zdravlje ipak najbitnije.
    Samo ti nama još piši i uživaj u tome što radiš. Ja tvoj blog volim jer sam baš stekla dojam da iskreno napišeš svaku recenziju i to je meni jako važno. I radujem se postovima sa tvojim lookovima :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je baš drago da si pokrenula blog, jer si jedno vrijeme samo vjerno pratila nas druge i komentirala :)
    I jako mi je drago za ugovor, znam kako to može biti icrpljujuće.
    Uživaj u novoj godini, uživaj u pisanju bloga, dok ti pričinja gušt- sve je u redu.
    Čitamo se!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sviđa mi se post, razmišljanja i planovi! Sretno sa svime i veselim se vidjeti neke tvoje look-ove :)

    OdgovoriIzbriši
  6. sve najbolje u novoj i samo hrabro naprijed. za početak, mogla bi malo smanjiti /izbaciti navodnike, neznam čemu tolika potreba za njima?

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala ti na lijepim željama! je, zdravlje je najvažnije :)
    Drago mi je da ti se moje recenzije sviđaju, pišem ih iskreno, nemam razloga drugačije.
    A look-ovi....haha....bar ćemo se dobro nasmijati ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala ti Zuba na lijep riječima podrške :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Marijana, želim ti puno sreće i uspjeha u 2015. godini. :) Drago mi je što ti je i 2014. bila dobra i uspješna (čestitam na stalnom poslu, to je u ovo vrijeme pravi bingo!), ti si jedna od rijetkih koja je to ustvrdila, svima je bila šugava ili u najboljem slučaju meh :D
    Super mi je to što si ti profesorica i beauty blogerica jer sam ja, eto, po struci profesorica hrvatskog jezika - doduše, radila sam kao lektorica i to je ono što volim (uz kozmetiku i šminkanje, naravno, čime bih se u budućnosti najviše htjela baviti) - ali kako to već biva, moguće je da u nekoj fazi života završim i u školi i uvijek sam se pitala kako bih uskladila to dvoje :D Znaju li učenice, mame i kolegice za blog, čitaju li te i - ako da - kakvi su komentari? Baš me to zanima :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala Tina!
    Navodnici služe kada koristim neke neknjiževne izraze, fraze...uglavnom ih tada koristim. Po struci sam matematičar, a ne jezičar...mislim da nemam baš puno gramatičkih grešaka u postovima.
    raspitati ću se za navodnike kod kolegica kojima je to struka....možda se po pravilu ne bi smjeli koristiti u situacijama gdje ih ja koristim.
    Svejedno, hvala ti na ukazanim mogućim greškama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne smatram da imas greske već ne vidim potrebu stavljanja navodnika na uobičajene riječi kao marka, brend, veza, odrasla, obaveza i sl.

      Izbriši
  11. E, pa kolegice draga, došla si mi kao naručena!
    Prvo, želim i ja tebi sve najbolje u Novoj godini!
    Meni na poslu samo dvije par bliskih kolegica zna da se ovim bavim. Dvije maturantice su mi rekle da su vidjele moj blog i da im je super. Drugih saznanja i komentara, hvala Bogu nemam!
    Sada ja imam za tebe jedno stručno pitanje i molim te da mi iskreno odgovoriš! Misliš li da su moji tekstovi gramatički točno pisani (znam za neke greške koje su se pojavile vezano za kozmetičke termine i koje sam ispravila)? Je li gramatički netočno koristiti toliko navodnika (iako ne citiram nikoga) koliko ih ima u mojim postovima? Unaprijed ti zahvaljujem na odgovoru :)

    OdgovoriIzbriši
  12. svi smo razlčiti i jako je važno upoznati sebe,prepoznati svoje želje i mogućnosti,a onda to i htjeti,,,radi i guštaj u onome što te veseli,ma šta to bilo.....i nek nova bude još bolja od stare!

    OdgovoriIzbriši
  13. Evo ovako brzinski za ovaj post: imaš par greškica (red riječi, 'sa' umjesto 's', blogo kolegice umjesto blogokolegice, look-ove umjesto 'lookove') ali uopće nije loše i puno si napredovala od prvih postova, a ja bih ti svakako izbacila jedno 90% navodnika. :D Često ih koristiš i kad nije u pitanju nikakvo preneseno značenje koje bi njima možda htjela naglasiti da se ne shvati doslovno...
    Koliko vidim, voliš ih koristiti i kad upotrebljavaš neku sintagmu ili pak riječ koja baš i nije dio standardnog jezika, ali za time nema potrebe, pogotovo na blogu.
    Osobno bih malo smanjila i broj uskličnika. Kad smanjiš to dvoje, tekstovi ti mogu zvučati puno zrelije i prilagođenije komunikaciji na internetu. ;)

    Slobodno mi se obrati za savjet kad god poželiš! :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala ti puno na odgovoru i na uloženom trudu :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Čestitke na poslu, ajde da napokon pročitam da je nekome 2014 bila super. Želim ti još više uspjeha i u Novoj a najviše sreće i zdravlja.Divne odluke i podržavam sve i jednu :)

    OdgovoriIzbriši
  16. lijepi i realni ciljevi :)
    najviše mi se sviđa ova odluka da sama sebi postaneš bitnija,,mnogo žena se zbog djece odreknu mnogih stvari, i ne ugađaju sebi,, došlo je tvoje vrijeme i uživaj u 2015. toj :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Jako lijep i iskreno post, s užitkom sam ga pročitala! :) Želim ti svu sreću!

    OdgovoriIzbriši
  18. Hvala draga! Dok su djeca mala, obaveze pritegnu na njihovu stranu. Sada je već lakše....

    OdgovoriIzbriši
  19. Hvala ti na lijepim riječima i željama :)

    OdgovoriIzbriši