četvrtak, 10. srpnja 2014.

YVES ROCHER: NATURELLE, eau de toilette

Poznata vam je moja ljubav prema Yves Rocher proizvodima. O samom brendu neću puno pisati. To je kozmetika temeljena na biljnoj bazi, više od 1100 različitih sastojaka biljnog podrijetla ulazi u sastav ovih proizvoda. Osim tuširalica koje obožavam, volim i toaletne vodice ovog brenda.

Danas ću vam donijeti kratku recenziju jedne prave ljetne toaletne vodice, Naturelle eau de toilette.






IMG_1384 d

Proizvod dolazi u kartonskom pakiranju u količini od 75ml. Pakiranje je nježno plavo-bijele boje, sa par listića trave, tek toliko da nas podsjeti da se radi o proizvodu biljnog podrijetla.

Toaetna vodica dolazi u jednostavnoj, asimetričnoj, „pupastoj“ bočici. Ima čvrsti zatvarač, pa ste sigurni ukoliko je nosite sa sobom u torbi.

IMG_1370 a

Bočica je staklena, prozirna, tako da točno vidite koliko vam je proizvoda još ostalo. Staklo je obojano nježnim zelenim i plavim tonovima.

E, sada malo o samom mirisu Naturelle toaletne vodice!

Ja baš nisam stručnjak u opisivanju mirisa parfema. Iskreno, loše znam odrediti vrste donje, srednje i gornje note parfema. Obožavam parfeme, a biram ih tako da ih „ponjušim“ u parfumeriji i  dogodi se ljubav na prvi pogled ili taj parfem nikada ne kupim! Nije da ja ne znam objasniti teti u dućanu kakve parfeme volim, ali to činim na „svoj“ način!

Evo sastava ove toaletne vodice:

IMG_1371 a

Naturelle toaletna vodica spada u citrusne mirise. Kad je pošpricate , odmah osjećate svježi citrusni miris, koji ja ljeti prosto obožavam.

Da vama u ovoj recenziji ne bih opisivala miris Naturelle toaletne vodice „na svoj način“, pročitajre što o ovoj toaletnoj vodici kaže Yves Rocher (link je ovdje) :

„Bezbrižan i spontan miris, note svježe vode i blještave zelene note, cvjetne i voćne kao da same najavljuju mladost proljeća. Glava: blještava svježina proljeća i koktel citrusa začinjenog hrskavom jabukom.  Srce: Nevine i svijetle cvjetne note sastavljene od absoluta egipatskog jasmina i cvijeta breskve.  Dno: Virginijski cedar, jantar i mošus.“

MOJE MIŠLJENJE

Ja ljeti jako volim ovakve toaletne vodice. Nekako me osvježavaju i daju mi osjećaj čistiće. Miris im nije napadan, sladak, neću nikoga „ugušiti“ ako se vozi sa mnom u autobusu!

Dugotrajnost im nije jača strana (oko 2-3 sata) ali, to sam i očekivala. To mi ljeti uopće ne smeta....ionako se više puta dnevno tuširam i nanosim toaletnu vodicu svaki put ponovo.

Preporuka? Da, za sve koji vole citrusne note. Isto tako, preporučila bih ga kao dnevnu varijantu...za noć bi mi ipak išlo nešto „jače“.

Omjer cijena-kvaliteta za mene je odličan! Bočica od 75ml stojo oko 165kn.

Može se kupiti u svim Yves Rocher dućanima ili na njihovoj stranici (link je ovdje).



KORISTITE LI VI LJETI PARFEME ILI VIŠE VOLITE TOALETNE VODICE?

VOLITE LI CITRUSNE ILI CVJETNE MIRISE?









Broj komentara: 12

  1. Više volim koristiti parfeme nego toaletne vode, no ljeti volim koristiti i sprejeve za tijelo koji ostavljaju diskretniji miris nego parfemi a opet se lijepo osjeti. Iskreno mislim da se meni nebi svidjela ova toaletna vodica jer nevolim citrusne mirise nikako dok cvjetne obožavam, ali to je sve svar ukusa. :) Za ljeto mi nekako najviše odgovara miris kokosa kojem ne mogu odoljeti.

    OdgovoriIzbriši
  2. meni citrusne, molim lijepo ;)
    čini mi se da bi ovaj bio idealan za mene :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidis, ja jedino miris vanilije i kokosa ne volim! Kao sto si rekla, ukusi su razliciti....

    OdgovoriIzbriši
  4. Ako si za citrusne, neces se razocarati

    OdgovoriIzbriši
  5. citrusi, jasmin, mošus <3 sviđa mi se sastav ovog parfema, a vjerujem da bi i on :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nazalost, nije parfem, nego toaletna vodica....traje puno krace od parfema!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ne volim citrusne zato mi je problem naći ljetni parfem. Ovaj sam nedavno probala u YR-u i upravo je takav kako ga opisuješ, jedino što je na mojoj koži trajnost 10 minuta.

    OdgovoriIzbriši
  8. Drago mi je čuti od tebe da sam ga dobro opisala!
    ja pošricam malo više, pa mi stvarno traje duže.

    OdgovoriIzbriši
  9. Hahaha....ma znam , sve mirišljavo zovemo "parfem"! Ali, cijena je bitna, draga...

    OdgovoriIzbriši
  10. A Girl in Berlin12. srpnja 2014. u 02:34

    Bočica je ideantična novom parfemu francuska rijevijera koji mi je predivan. Nisam ovaj isprobala, ali budem šnjofnula kada se nađem u njihovom dućanu.

    OdgovoriIzbriši